Gå til innhold

Paragliding


Anbefalte innlegg

  • 7 måneder senere...
Videoannonse
Annonse

Litt sent svar, men bedre sent enn aldri :)

Har du hevet deg på kurs? Hvis ikke så er det bare å peise på!

Teoribiten til nybegynnerkurset er ikke særlig vanskelig. Så lenge du følger med på teoriundervisningen og leser litt på egen hånd så burde det gå helt greit. Skulle du stryke så leser du litt mer og tar teorien på nytt. Min erfaring er at de som stryker på første forsøk består på andre forsøk.

Teorien er faktisk ganske interessant. Du lærer om aerodynamikk, generelt om flyging, meteorologi og førstehjelp.

Hvis du ikke har noen sykdommer så trenger du heller ikke legeattest. 
 

med hilsen instruktør i paragliding.

Lenke til kommentar

Kan vel nevnes at hvis du går for en nybegynner-versjon så er du relativt trygg fordi den er konstruert med det i tankene.

En kar jeg vet om kjøpte en krevende stuntversjon etter en stund i gamet og neste gang jeg så han var det med krykker.

Lenke til kommentar

Jeg drev med dette for en del år siden. Reiste verden og Norge rundt og fløy overalt . Teoridelen var enkel synes jeg, men jeg har 7 års studier på master og bachelor nivå bak meg  så var vant til å lese. Husker ikke noe om legeattest, men reglene kan jo ha blitt endret eller jeg har glemt. Husker det var noe legeattest på dykking, men det er jo en helt annen sak. Opplevde mange spennende år og mange hygglige mennesker i min tid med dette.  Selv var jeg med for naturopplevelsens del - ikke spenningen. Så mitt mål var alltid å fly lengst mulig over fjell og daler og gud bedre hvor mye vakker natur jeg fikk se på turene. Dessverre var det en del ulykker - og jeg opplevde å se mennesker jeg fløy med omkomme ved et par anledninger. Hadde også et par nær døden opplevelser, men klarte meg gjennom mange år uten større skader inntil min nåværende samboer satte foten ned og vi stiftet familie. Jeg vil anta skjermene har blitt bedre og tryggere med årene slik at sikkerheten har blitt noe bedre. Jeg er svært takknemmelig for de gode opplevelsene jeg fikk og angrer ikke på at jeg drev med dette. Men følg med på været, les deg opp på skyer,terreng og mikroklima og ta ingen unødige sjanser. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...