Gå til innhold

HrSteen

Medlemmer
  • Innlegg

    2 164
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om HrSteen

  • Bursdag 12. okt. 1977

HrSteen sine prestasjoner

48

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg byttet kallenavn for noen år siden. I gamle dager kalte jeg meg "stoners". (For ordrens skyld så har det ingenting med å bruke ulovlige substanser og bli stone) Fortsatt kun på hobbystadiet. Jeg kobler totalt av når jeg holder på med bildene. Så det er meditasjon. Siste 10 årene har jeg fokusert mest på undervannsfoto, siden jeg er aktiv dykker. Pr nå for det meste macro. Ikke solgt bilder, men har levert litt til lokalavisa nå og da. Synes det er viktig å få vist fram hva som egentlig lever i havet fremfor å tjene på det. Men for all del, å kunne fått noen kroner nå og da for bildene hatt vært en real bonus. Undervannsfoto har blitt en måte å forlenge dykket på. Først tilbringer jeg 1 time under vann, så kan jeg sitte resten av kvelden å kose meg med bilderedigering. Finne frem hvilke arter jeg har tatt bilde av. Så planlegge neste dykk. Har vært canon-mann i 30 år, men nå i år har jeg byttet til Sony. Investerte nettopp i Sony A7R IV, med tilhørende undervannshus. (Undervannsutstyr er så hinsides dyrt, så må spare i lang tid for den minste ting)
  2. Tok et dypdykk og ser det jeg tenkte på var konkurransene ala denne:
  3. Litt sent svar, men bedre sent enn aldri Har du hevet deg på kurs? Hvis ikke så er det bare å peise på! Teoribiten til nybegynnerkurset er ikke særlig vanskelig. Så lenge du følger med på teoriundervisningen og leser litt på egen hånd så burde det gå helt greit. Skulle du stryke så leser du litt mer og tar teorien på nytt. Min erfaring er at de som stryker på første forsøk består på andre forsøk. Teorien er faktisk ganske interessant. Du lærer om aerodynamikk, generelt om flyging, meteorologi og førstehjelp. Hvis du ikke har noen sykdommer så trenger du heller ikke legeattest. med hilsen instruktør i paragliding.
  4. Hvis jeg husker rett så var det sånn at vinneren av forrige måneds tråd kom opp med et tema, så kunne alle legge inn ett bilde. Etter at måneden var over så ble det avstemming over hvilket bilde som var best. Så bestemte vinneren igjen neste måneds tema. Var populært i sin tid.
  5. Gikk igjennom ymse bøker som jeg hadde liggende, og fant denne skatten. Er det ikke på tide at noen av dagens brukere lager ny bok?
  6. Det å synes at kurs er unødvendig er stort sett på grunn av uvitenhet. På kurset betaler man primært for å lære å fly. I kursprisen for grunnkurs er det inklusive forsikring. Det er inklusive lån av alt utstyr under kurset. Det er inklusive all utgifter til drivstoff som instruktøren trenger for å dra sammen med deg for å lære deg opp. Og i vår klubb så er det inklusive bruk av snøscooter for å frakte deg og utstyret opp på fjellet, slik at du slipper å gå. Det som måtte bli igjen av penger går til klubben. Lover og regler er en liten del av kurset. De reglene vi har er stort sett der for å forhindre at du skader deg eller andre. Veldig sjelden at reglene begrenser din mulighet å utøve sporten. Men idet man tar en propell på ryggen så blir det litt mer regler. Ikke nødvendigvis på grunn reglene for paragliding. Men regler for flyging i kontrollert luftrom. For så vidt de samme reglene som flyene har, og helikopter. Er kanskje dumt at fly og helikopter også har regler? Det er jo gøy det og. Burde kanskje ikke vært krav til utdannelse av piloter generelt.
×
×
  • Opprett ny...