Gå til innhold

Kjøpte leilighet for 1.5 år siden, nå raste plutselig deler av veggen ned - hva er mine rettigheter?


Anbefalte innlegg

Hei,

Kort fortalt. Kjøpte leilighet for 1,5 år siden. I går raste deler av veggen ned helt plutselig, er da skader på vegg, dør og gulv. Dette er stein som er lagt på pipen hele veien fra gulvet i første etg. og opp til taket i 2. etg. Tyder på at der er utført dårlig håndverk, og frykter nå at det kan rase ned flere steder på denne veggen. 
 

Har boligkjøperforsikring og innboforsikring hos If, men de sier det ikke er noe de får gjort. 
 

Før jeg følger dette opp videre ville jeg høre andres meninger og erfaringer. Hva er mine rettigheter her? 

2F92E399-B36C-45C7-BF87-651F3418BC18.jpeg

F43A9731-8260-4901-A789-941D0F287F8F.jpeg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du kjøpt før eller etter den nye loven for boligskifte? Har selger boligselgerforsinring? Har du kjøpt brukt bolig eller ny bolig? Er rommet renovert av et firma i nyere tid, eller er det fikset av huseier «en eller annen gang»?

Magefølelsen er at dette (i seg selv) er en liten utgift. Et større spørsmål er kanskje om det er en indikasjon på at også flere ting er lettvint gjennomført. Noen leier visst inn en takstmann litt før de har eid i 5 år siden det er siste frist for klage på kjøpet.

-k

Lenke til kommentar

Mange gode spørsmål. 
 

1. Jobben ble utført av et seriøst firma i 2017. 
 

2. Leiligheten ble kjøpt (oktober 2021) før den nye loven. Leiligheten er kjøpt brukt, totalrenovert av seriøst firma i 2017. Er nok ikke store utgiften å lime på disse steinene igjen, men den er knust i fler biter så må nok kjøpe ny stein, bytte gulv der det er hakk, og døren har også fått fler småskader. Men største bekymringen er om flere slike steiner raser i første etasjen der babyen ofte krabber rundt og leker.

3. Er ikke så byggteknisk av meg, men det er limt på selve pipen (det hvite). Det du ser i blått og grått er gips. Ser forøvrig ikke ut som det er limt på men murer på av noe slag. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Få en takstmann eller Rådgivende Ingeniør Bygg til å takstere skaden og vurdere hva som må gjøres for å ha en trygg løsning?

Hva sier boligkjøperforsikringen? Hvis dette er dårligere enn det du rimelig kunne forvente så burde vel forsikringen din dekke i alle fall utgifter til å stille selger/håndverkere til ansvar?

-k

Lenke til kommentar
Mr.Eto skrev (1 time siden):

Er nok ikke store utgiften å lime på disse steinene igjen, men den er knust i fler biter så må nok kjøpe ny stein, bytte gulv der det er hakk, og døren har også fått fler småskader.

Ser ut som om limet som holder fasadeplatene har løsnet fra malingen på pipen. Her burde nok malingen vært fjernet før platene ble limt på, og/eller det burde vært limt også på metallskinnene på hver side. Hadde dette vært hos meg, hadde jeg fjernet hele steinrekken med lister etc, sparklet mellom vegg og pipe, og malt hele veggen i samme farge. Døren fikses enkelt med sparkel og maling, ev kan dørbladet byttes for noen hundrelapper. For gulvet spørs det hvor mye skader det er, men for et barnerom ville jeg funnet et tresparkel som hadde samme farge og reparert skadene.

Endret av zanta
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...