Gå til innhold

Eiendomsskatt og oppussing


Gjest 261ee...3e1

Anbefalte innlegg

Gjest 261ee...3e1

Hvis man kjøper et eldre/slitt hus så kan man vel legge kjøpesummen til grunn for å kreve lav eiendomsskatt.

Hvis man så renoverer huset, hva trigger myndighetene til å kreve en ny takst/høyere skatt? Er det koblet til søknader til PBE og lignende?

Er dette et argument for å begrense oppussing til områder man kan gjøre selv, eller som ikke er søknadspliktig?

Anonymous poster hash: 261ee...3e1

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest 261ee...3e1 skrev (22 minutter siden):

Hvis man så renoverer huset, hva trigger myndighetene til å kreve en ny takst/høyere skatt? Er det koblet til søknader til PBE og lignende?

Du melder inn verdien av huset ditt i skattemeldingen. Hvis du pusser opp kan du måtte justere dette selv. Det er ikke myndighetene sitt ansvar, men ditt, at du melder inn. Noe annet er skatteunndragelse.

Lenke til kommentar

Tror ikke eiendomsskatt beregnes ut fra standard på overflater men ut fra arealet på boligen og beliggenheten. Så da spørs det hvor stort areal som er registrert hos kommunen, hva skattetaksten på huset er, hva bunnfradraget er , og hvor stor promille som er årlig eiendomsskatt, vanligvis mellom 2 og 7 promille. Letteste er kanskje å ringe til noen i kommunen og høre der.

Lenke til kommentar

Utgangspunktet for eiendomsskatt er markedsverdi. Dette betyr også at husets tilstand, alder osv. i utgangspunktet vil ha betydning. Pusser du opp vil dette øke verdien, men det er ikke slik at skattegrunnlaget øker umiddelbart. Kommunen skal normalt gjennomføre retaksering hvert tiende år. 

Problemet med kommunale verdsettelser er at de ofte fremstår som vilkårlig. Slik blir det når noen få takstmenn skal drive massetaksering basert på utvendig observasjon og standardiserte satser. Noen kommuner velger i stedet å bruke ligningsverdier fra skattemeldingen omregnet til markedsverdi. Sistnevnte treffer gjerne vel så bra som individuell massetaksering. 

M.a.o. vil alle tiltak som øker verdien på boligen i prinsippet bety noe for eiendomsskatt, men ikke nødvendigvis i praksis. Det avhenger av kommunens metoder for verdsetting. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...