Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hvor får man tak i deler til snøfreser?


Anbefalte innlegg

Hei og god påske! 🐣

Jeg fikk kjøpt en veldig rimelig snøfreser, da eier ville ha den bort. Det er ett rep.objekt, da eier begynte å fikse på den men gikk lei, derav den rimelige prisen. Den er av merket Hyundai og har en 11HK motor fra Zongshen. 

Jeg har skrudd en del bil før, men aldri snøfreser. Jeg fikk med delene han har skrudd fra hverandre, og jeg har tåelig greit anelse på hvordan alt skal tilbake. Men jeg mangler hvertfall ett "OHV Deksel/lokk" og helt sikkert en pakning til denne, og jeg mistenker at det muligens mangler litt mer. Har prøvd å finne en manual på denne motoren uten hell. Jeg finner på selve freseren, men ikke motoren og dens komponenter. 

Føler jeg har besøkt alt av nettsider der ute uten å finne noe. 


Er det slik art hver motor har hvert sitt merke og alle delene er så og så ulike? Eller er det slik at deler fra en kan passe på en annen? 

Er dette en håpløs oppgave eller lar det seg gjøre? 

// Takker for alle innspill! 

 

 

Hyundai-snofreser3.jpg

Hyundai-snofreser1.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror letteste veien er å finne noen som forhandler Hyundai fresere. Alternativt kan du prøve lykken på ebay.

Selv ville jeg nok i din situasjon prøvd å selge den vidre og heller kjøpe en Yamaha eller Honda maskin. Disse er veldig holdbare, og deletilgangen er god selv for eldre maskiner(Derfor selv eldre maskiner er relativt kostbare). 

Hvis du kommer med litt mer informasjon rundt modell på fresen og motoren så kan jeg (og sikkert andre) gjøre et forsøk på å finne deler som passer. Se om du finner en liten infoplate, gjerne montert nederst på girhuset på den siden av fresen du står når du freser. 

Bilder vil også hjelpe, da det kan være forskjellige deler fra årsmodell til årsmodell. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Ludvig86 skrev (1 time siden):

merket Hyundai 

Hyundai er klistret på veldig mye rart, har inntrykk av at de nærmest låner ut navnet sitt til ‘all verden’ som betaler noen KRW.

Vet at Europris har diverse ting&tang merket ‘Hyundai’ så mulig snøfreseren kommer derfra 😊

 

Ludvig86 skrev (1 time siden):

det slik art hver motor har hvert sitt merke og alle delene er så og så ulike? Eller er det slik at deler fra en kan passe på en annen? 

Er dette en håpløs oppgave eller lar det seg gjøre? 

Pakninger kan man lage selv eventuelt bruke pakningssement i en del tilfeller. Ellers så er bolter, muttere, skiver etc. nok noe som følger standarder også hos Zongshen (metrisk eller Imperial).

Delene - Er vel mest innenfor samme fabrikant (evt. hvis det er lisensiert produksjon) at det er deler som kan brukes på tvers men kommer litt an på hva du er ute etter, så fort det er noe som har eget design blir det unikt og neppe kompatibelt med andre merker (med mindre det finnes tredjepart som lager deler ment for ‘Zongshen’.
 

(Du er jo kjent med bil(motorer) så det over er nok kjent.)

Om ‘Zongshen‘ motorer er noe å satse på er ikke godt å si men et kjapt søk tyder på at eBay, AliExpress mfl. kan ha deler så kanskje verdt et forsøk?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...