Gå til innhold

Økt skatt på bolig.


Anbefalte innlegg

AP ønsker skattlegge boligene mer, noe som selvfølgelig går ut over folk flest. 
Jeg mener at alle forslagene fra skatteutvalget  burde skrotes, bortsett fra forslaget om å fjerne dokumentavgiften, ihvertfall på primærboligene. 
Skal noe endres, så må primærboligene skånes fra høy beskatning og fjerning av rentefradrag på lån.
Boligprisene er høye nok som de er om ikke rikspolitikera skal gjøre det enda vanskeligere å ha egen bolig, og mange pensjonister med nedbetalte boliger vil få det verre (mange har en gammel, trekkfull bolig). 
.https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/eiendomsskatten-oker-dramatisk-sjekk-skattesjokkene-for-boligen-din/o/5-95-951140?fbclid=IwAR0BZ1pFRHvDjzEHNaHJeyNbSZYU8sPZwWiqcUzmZp2xyO-m7_A9X5UlHY4
 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bolig ønskes beskattet da det egentlig ikke er ønskelig at kapital bindes i eiendom, spesielt som investering eller spekulering.
Problemet er at kapitalandelen som er i bolig kommer til å øke da ingenting gjøres med grobunnen til prisveksten. Man har heller ikke foreslått noen mekanismer som kommer til å utforde muligheten investeringsselskaper har til å kontinuering investere større mengder kapital.

Kommunene på sin side har interesse av  eiendomsskatt, da markedssituasjonen i Norge har gjort at den skalerer mot både inflasjon og PPT. Og sikrer inntekt man ikke kan skaffe vis man ikke har interesse av å bygge ut mer næringseiendomer.

Lenke til kommentar
Mentos2 skrev (13 timer siden):

AP ønsker skattlegge boligene mer, noe som selvfølgelig går ut over folk flest. 
 

Jeg er i utgangspunktet uenig i at høyere skatt på bolig er negativt for folk flest. Jeg tenker på skattenivå som det staten tar inn fra innbyggerne totalt sett. Og det har derfor ikke noe å si om staten tar inn penger i form av boligskatt eller inntektsskatt, da jeg går utifra at totalen skal være den samme. 

Jeg mener skatt på privatbolig er noe staten burde la være å gjøre fordi det gir ett mer komplisert skattesystem, og det er ikke mer komplisert for noen få store firmaer, dette gir kompleksitet til nesten alle i Norge.

AP/SP regjeringen med sine ministere har skuffet stort i gjennomføringen denne perioden, hvis dette innføres skal så ønsker jeg at det gjøres etter utskiftning av regjeringen.
 

Endret av HW1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...