Gå til innhold

gruppereiser til costa rica eller Bali


sarpi

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Bali er et mekka for backpackere - og mange reiser alene. Det er nesten "umulig" å reise alene, da du helt garantert vil møte folk på turen. Kanskje ikke så mange nordmenn. Men svensker finner du over alt. Fordelen er at du slipper masse blabla på forhånd via nett, du er ikke "låst" eller forpliktet til noe som helst. Det å reise med fremmede der man har "forpliktet" seg til en masse greier, er en stressfaktor i seg selv, og gir deg bare en dårligere reiseopplevelse totalt sett. Henger du sammen med noen 24/7, så går du lei - før eller siden. Mens med folk som du møter under veis, kan du selv avbryte reisefølge akkurat når du føler for det. 

Alternativt kan du laste ned Couchsurfing på mobilen, lag en profil - og under "hang outs" finner du titalls folk som (ofte) reiser alene og som du kan kontakte med. Det enkleste i hele verden (bokstavelig talt) er bare å møte folk underveis. 

Så jeg vil påstå det nesten er "umulig" å reise "alene" til Bali. Selv om du i praksis reiser alene. Da må du være veldig avvisende som person. 

Jeg vet også om flere som har avtalt reisefølge, der en eller flere trekker seg i siste liten. Så ender man bare opp med å reise alene allikevel. Er du kvinne bør du være ekstra forsiktig med hvem du velger som reisefølge du finner på nett. Da mange har andre hensikter. 

Lenke til kommentar

Ønsker du hele reisen som en gruppe? Eller er det ok at du er alene deler av tiden? Mange selskaper arrangerer reiser der store deler av turen er i gruppe med andre mennesker, men gruppen vil kunne endre seg fra dag til dag. Det fine er at du får stor frihet til å velge reiserute og plan selv, så fikser selskapet alt og bruker erfarne og gode guider.

Sjekk for eksempel TourCompass (tidligere Lama Tours).

https://www.tourcompass.no/costa-rica/reiser.htm 

Lenke til kommentar
Milhouse85 skrev (2 timer siden):

Bali er et mekka for backpackere - og mange reiser alene...


Jeg vil hevde at det er vesentlig å vite hvorvidt trådstarter er kvinne eller mann, før en reise til Bali.

Det er åpenbart mulig å reise alene uansett, men Bali er altså del av Indonesia, og følger til en viss gradd Sharialover.
I enkelte provinser, så praktiseres streng Sharia, og særlig kvinner bør være vakt dersom de besøker slike områder alene.

Det er uhyggelige lange straffer, i alvorlige tilfeller også dødsstraff, for mange typer kriminalitet.

Sånn ellers er det som andre nevner et fantastisk sted, og de store turiststedene ser som oftest gjennom fingrene på det meste.

Endret av 0laf
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
kalkidan skrev (På 11.5.2023 den 9.18):

Hei 😀 Har du funnet ut av det ? For jeg har også lyst å reise til Bali i høst, helst en gang i oktober. 

Pass på at dette området har motsatte sesonger enn det meste av sørøst-asia. Regnsesongen starter i oktober og er på maks i januar.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...