Gå til innhold

Avslag på reklamasjon, åpnet laptop.


BearCat

Anbefalte innlegg

Rett på sak:

Kan selger/serviceverksted med loven i hånd avslå å utføre feilsøking/utbedring på en laptop som kunden har åpnet/forsøkt å åpne selv?

 

Bakgrunn: laptop slo seg av mens lader var fysisk tilkoblet, ingen indikator LED's på PC viste status på tilkoblet lader. Eieren målte at lader leverte spenning ut på pluggen, googlet og fant "tips" om at det kunne være en løs lade konnektor i PC. Han fant også en grei video som viste hvordan man demonterte deksel på undersiden av PC, og forsøkte dette, noe som typisk nok satte merker på plasten. Vi snakker om 6 skruer og plastklips.

Det bør nevnes, at samme prosedyre må utføres dersom man ønsker å montere mer RAM i en ledig sokkel under dette dekselet., og ingen "warranty void" merkelapper finnes på maskinen.

Konnektoren satt tilsynelatende godt fast, målte gjennomgang til printkortet på alle 3 tilkoblinger, +DV, Gnd og "databus" (senterpinne), 20VDC ble målt inn på kortet, via diode og sikring.

Eieren valgte da å kontakte butikken der hvo den ble kjøpt, for å reklamere. De tok imot maskinen, og sendte den til sin servicepartner. Ved mottak reagerte de på at "usertifiserte" hadde vært inni maskinen, og ga eier tilbakemelding om dette og valget mellom lokal kassasjon for kr. X eller retur for kr. Y

Han valgte sistnevnte, og da ble jeg innkoblet.. Etter en rask diagnose, kan det se ut til at problemet med manglende lading skyldes manglende kommunikasjon mellom lader/strømforsyning og PC (senterpinnen), PC ser da ikke en "gyldig" lader tilkoblet, og slår av ladekretsen internt. Dette skyldes i 75%(?) av tilfellene enten brudd i selve kabelen, eller en skadet komponent i strømforsyning/lader.

Jeg *mener* å huske noen vedtak i Forbrukerrådet(?) som tilsier at garanti/reklamasjon ikke kan avslås på grunnlag av at eier har åpnet PC, uten at de samtidig dokumenterer årsakssammenhengen mellom dette og problemet, har noen en link til dette?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her har er det jo tydelig at eier har prøvd å reparere selv istedet for å sende pc tilbake for reklamasjon som jo er første steg.

Så nei vil ikke tro at h*n kommer noe langt her, joda det er greit nok at man må gjøre samme prosedyre for å skifte ram og slikt, men det var vel ikke tilfellet her? Og i tilegg så er det merker i plasten.

 

Men selvfølgelig, jeg kan jo ta feil, men om eier har kringkastet hva han har gjort overfor selger, så ja...

Endret av Dragonlove
Lenke til kommentar

Man kan miste garantien om man åpner PC'en selv. Garantien gis frivillig av produsent/selger, og de kan sette sine egne vilkår for denne.

Men reklamasjonsretten, som er lovbestemt, mister han ikke fordi han åpnet PC'en så lenge handlingen ikke forårsaket skaden. Noe som er lite sannsynlig ettersom feilen oppsto før han åpnet den.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...