Gå til innhold

Pakke med viktige/kostbare brev til utlandet muligens forsvunnet i postgangen


geir__hk

Anbefalte innlegg

Heisann.

For ordens skyld, dette er på vegne av en bekjent slik at jeg muligens ikke har alle svarene hvis spesifikke detaljer er nødvendig.

Ok, her er saken:

Denne bekjente har av familiemessige årsaker vært nødt til å sende en pakke med fysiske dokumenter og attester til utlande (ikke schengen/europa). Flere av disse dokumentene/attestene - når de skal behandles av de aktuelle etater i utlandet - er beheftet med tidsfrister.

Pakken inneholder en samling av ulike dokumenter, der noen dokumenter har påstemplede gyldighetsdatoer, og andre dokumenter som skal behandles i det aktuelle landet er det på forhånd sendt søknad slik at det finnes behandlingsfrist som er sånn at hvis dokumentet/dokumentene ikke kommer frem innen fristen, så må hele søknadsprossessen startes på nytt.

Status nå er at pakken burde være ankommet for en uke siden. Om pakken dukker opp i løpet av de nærmeste dagene, så er naturligvis krisen avverget.

 

Her er det jeg lurer på - angående evt. erstatning mot fraktfirmaet hvis paken forsvinner under frakt

Hvis det blir slik at pakken aldri kommer frem, så medfører det til store ekstrakostnader for min bekjente. Både direkte kostnader som følge av at de fleste av disse dokumentene faktisk koster penger å få utlevert, men også indirekte kostnader ved at det tar veldig mye tid, samt bortkastede flybilletter frem og tilbake fra Norge/utlandet (han skal frem og tilbake om ikke så lenge, men uten dokumentene går planen i vasken - søknadsprossessen er lagt opp slik at det ikke finnes annen utvei enn å sende som post/pakke).

Så vidt jeg vet, er ikke pakken forsikret (om det har noe hensikt, da det ikke er pengeverdien av de fysiske brevene som er det viktige her).

Hvis pakken ikke dukker opp, setter det altså min bekjente ca et halvår tilbake i tid. Hvis dette skjer, hva er mulighetene for ham til å søke kompensasjon for tap ?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg kan ikke svare direkte på dine spørsmål, men det var et helvete for meg å kreve noe når Posten ikke greide å sende en enkel pakke med jeans tilbake til USA pga. feil størrelse. 6 måneder senere ble den gjort noe med her i landet og da feilsendt rundt om i landet først.

Hvis det var Posten som tok seg av disse dokumentene hadde jeg heller personlig brukt noe som er raskere & tryggere for å være sikker på at det kom fram, og i god tid. Det koster litt ekstra men det er det gjerne verdt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Vel, nå har jeg pratet med ham og saken har tatt en kjedelig vending. Det viste seg at i rundt 2 uker så har fraktfirmaet tilbakeholdt informasjon om at pakken faktisk havnet i et parti som faktisk ble stjålet.

Nå er jo problemet hans at masse personlig informasjon er kommet i hendene på kriminelle, han sier han allerede har mottatt skreddersydde mail med veldig troverdig pishing - og det var mer eller mindre tilfeldigheter at han oppdaget at noe ikke stemte helt (var nesten i ferd med å gi fra seg veldig mye personlig data pga dette hendte før han ble gjort kjent med tyveriet) som gjorde at han ikke ga fra seg personlig informasjon.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...