Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Bukken og havresekken


ITtraktor

Anbefalte innlegg

https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/spesialenheten-henlegger-anmeldelse-av-politiets-forbikjoring-i-troms-1.16134915

Spesialenheten har som vanlig konkludert med at politiet ikke gjorde noe straffbart. Årsaken er bemerkelsesverdig, men ikke overraskende:

"De har ikke etterforsket forbikjøringa fordi de mener det ikke er sannsynlig at ansatte i politiet har opptrådt straffbart."

Dette bekrefter vel egentlig bare det mange tenker. Hvorfor ikke bare legge ned hele spesialenheten, når det for dem er utenkelig at politiet i det hele tatt kan gjøre noe straffbart?

"Årsaken til at blålysene ikke ble brukt, er fordi patruljen gjennomførte en gjennomsnittsmåling av en bil med høy hastighet."

Begrunnelsen for hvorfor de ikke brukte blålys virker nesten enda dummere. Hvorfor kjørte de forbi dersom de foretok en gjennomsnittsmåling? Politiet slipper som vanlig unna med alt. 

Endret av ITtraktor
  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
ITtraktor skrev (4 minutter siden):

 

Begrunnelsen for hvorfor de ikke brukte blålys virker nesten enda dummere. Hvorfor kjørte de forbi dersom de foretok en gjennomsnittsmåling? Politiet slipper som vanlig unna med alt. 

Jeg stusser særlig på dette.... De velger altså å utsette 3-4 trafikanter for alvorlig livsfare for å fakke en råkjører... Hadde de brukt blålys og sirener, så vill bilene til høyre sannsynligvis bremset og kjørt inn til siden og situasjonen hadde vært oversiktlig og trygg. 

Dersom råkjøreren kjørte så fort at det var fare for liv å helse, så måtte de ihvertfall brukt blålys og sirener for å stoppe vedkommende, istedenfor å måle gjennomsnitt.  

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Baranladion skrev (10 timer siden):

Jeg stusser særlig på dette.... De velger altså å utsette 3-4 trafikanter for alvorlig livsfare for å fakke en råkjører... 

Bilføreren som kom i mot i denne saken var ute i sosiale medier og sa at de opplevde forbikjøringen som uproblematisk og kontrollert, så jeg stiller meg litt tvilende til hvilken livsfare de faktisk var i. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Kakeshoma skrev (2 timer siden):

Begrunnelsen var vel helt fair.. Det kan kjøres utrykning uten blålys, motgående bil opplevde hendelsen uproblematisk, og man kan/bør ta hensyn til en politibil under utrykning uansett om de kjører med blålys eller ikke (neida, ikke alltid man rekker å se hva slags bil det er).

Fra politiforum: 
I mange tilfeller må dere av taktiske årsaker vurdere å ikke markere utrykningen med lyd- eller lyssignal. Det skjerper graden av aktsomhet ytterligere. I Politidirektoratets instruks av 1. mai 2009, pkt. 4.1. pekes det på at det må foreligge «strengt tjenestlige hensyn». Terskelen er med andre ord høy for å kjøre utrykning uten bruk av blålys eller sirene.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...