Gå til innhold

Test: Nvidia GeForce RTX 4090


Anbefalte innlegg

Guybrush 3pwood skrev (På 11.10.2022 den 22.06):

Jeg gamer i 4k i 120 fps(på del fleste spill jeg spiller, hvis ikke 60 fps) på ps5 på en 75 tommer Qned toppmodell gamingtv.

Bare fordi TVen har et 4K panel betyr ikke at PS5 faktisk rendrer spillet i 4K. Det blir oppskalert. 120-fps modus er vel som regel 1080p 120fps, i alle fall i de spillene jeg har sett, kanskje 1440p hvis du er heldig. PS5 kjører vel kun 4K 120fps i spill som kunne kjørt på en nintendo switch hvis det er noen spill i det hele tatt.

Jeg har spilt Nintendo Switch på min 4K 60hz TV, men bildet fra switchen er verken 4K eller 60 hz.

 

Edit: Ser jeg havnet på side 1 i stedet for 3, så ditt innlegg er korrigert av flere før meg. Ignorer denne :)

Endret av Comma Chameleon
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse

Dere skriver ofte at man stort sett ikke har behov for rå ytelse, men da utelater dere et relativt sett lite men allikevel seriøst gaming-marked.

Oss som driver med racing eller flyving har ofte 3-4 skjermer, hvorav 3 av de rendrer spillet. Spillene vi spiller (krevende simulatorer som ofte har mye visuell snacks) krever voldsomt med maskinkraft for å kjøre på disse skjermene med full grafikk.

For alle oss som driver med dette, blir det helt meningsløst å sammenligne grafikkort i HD. Selv 4K er barnehage i forhold til oppløsningen man bruker i simulatorer (såfremt du ikke har veldig billige/gamle skjermer med 1080p).

Siden dere tester Flight Simulator (som er en krevende simulator), håper jeg dere kan sette opp en rigg med trippelskjermer på minimum 1440p og sammenligne der også. Det vil være representativt for alle oss som spiller på mer enn 1 16:9-skjerm.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Jeg husker tiden når 4090 og 4090Ti var noe de færreste i det hele tatt ville vurderte å se på som et mulig kjøp. Folk holdt seg til xx50, xx60 og xx70. Så hadde du entusiastene som gikk for den råe xx80. Deretter hadde du de få ekstremkjøperene som gikk for toppmodellene over dette igjen.

I dag har dette bildet nesten snudd seg og jeg er selv blitt en som har gått fra være en typisk xx70 kjøper (med noen sprell innimellom) til å foretrekke xx90+ produktene. 

Endret av Theo343 (takk for meg)
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...