Gå til innhold

Sette opp nettverk i nytt hus


Anbefalte innlegg

Jeg er i innspurten av planleggingen av det elektriske anlegget i mitt nye hus som er under oppføring. I den sammenheng planlegger jeg også for et godt hjemmenettverk med mange uttaksmuligheter for kabel. WiFi er uansett viktig, og her planlegger jeg tre AP (én i hver etasje). Jeg håper noen kan hjelpe meg litt i valget, og da spesielt ifm. om det jeg har planlagt så langt er kompatibelt med hverandre. Jeg har lite behov for store/gode justeringsmuligheter i det valgte utstyret. Et viktig argument med valg av AP er at det kan kjøres via PoE, og dermed ikke trenger eget strømuttak. 

Hjemmesentralen er fra Altibox (Zyxel VMG v2): https://www.dustinhome.no/product/5011196556/insight-wax610-wifi-6-access-point?tab=specification

Ønsket switch (Netgear Gs116PP PoE Switch 183W): https://www.dustinhome.no/product/5011102797/netgear-gs116pp-poe-switch-183w?tab=specification

Ønsket aksesspunkt (Netgear Insight WAX610 WiFi 6 Access Point): https://www.dustinhome.no/product/5011196556/insight-wax610-wifi-6-access-point?tab=specification

Håper noen der ute med kompetanse på feltet har mulighet til å se på saken :) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Boligbyggeren skrev (19 minutter siden):

I den sammenheng planlegger jeg også for et godt hjemmenettverk med mange uttaksmuligheter for kabel.

Husk at det er NÅ du har sjansen til å kable et bra nett på den rimeligste måten. Planlegg gjerne med MANGE punkter, du får neppe for mange.
Ta hensyn til alt av duppeditter som gjerne vil ha nettverk; kamera, alarm, dørstyring.. Og i tv kroken blir det gjerne behov. Planlegg også kabel til garasje? eller andre tilbygg? og AP'ene du nevner. 
Har du mulighet for å samle kablene i eget rom / skap pr etasje er kanskje det lurt. Vurderer du utleie av deler av huset krever det gjerne litt ekstra nett..
Vet ikke helt hvor mye du allerede har planlagt, ser jo at du har tenkt endel på dette da. Vurderer du 'smart' utstyr så husk at de krever nett. Punkt for strøm-måler?  I mitt privathus (to etasjer pluss anneks og garasje) har jeg ett nettverk hvor det er omtrent 100 addresser i bruk så ja, er du litt 'gal' så trenger du fort et bra nett.

Endret av Woff
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for tilbakemeldinger.  Når det gjelder kabling så føler jeg at jeg har overdimensjonert dette rundt i hele huset. Planen er at det meste av smarte ting og generelt ting som krever nett skal kables. Det føler jeg meg egentlig trygg på. 
 

Det jeg hovedsaklig er utrygg på er om AP jeg linker til virker grei, og at nevnte AP og switch (skal kjøpe 3 av hver) er kompatibel med hverandre og hjemmesentralen fra Altibox. Eller om jeg trenger noe mer utstyr for å få det til å fungere. Det blir lagt opp kabel til 3 stk AP som skal driftes over PoE. 

Lenke til kommentar

Jeg bygde nytt hus for 2 år siden og trodde jeg hadde tenkt på alt. 

Ser det er flere ting jeg ville endre på hvis jeg skulle gjort det i dag. Bla svakstrøm delen i sikringskapet og patche panelet. 
Dersom du kan tilrettelegge for et rack så gjør gjerne det. Jeg trakk en del ekstra tomme trekkerør til loftet osv men har allerede brukt opp alle. 
Kjører AP over POE i alle etasjene, og POE kamera over inngangspartiet og hagen bak. Lagt ut 50mm trekkerør til garasjene for både strøm, nettverk og evt fremtidige behov. 

Ang utstyret ditt så har jeg ingen erfaring men ville gått for bro modus på hjemmesentralen og et bedre miljø til å sette opp nettverket ditt på. Samtidig vil utstyret sannsynligvis bli skiftet ut eller bygd ut om vertfall 5 år så planlegg for fremtiden. 

Kable så mye som mulig. Alle soverom og bak hver tv. Trekk gjerne opp på loftet hvis man vil sette en server eller NAS osv her i fremtiden. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...