Gå til innhold

– Bra med støtte til sol, men regelverket hindrer at man bygger ut de store, smarte byggene


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Her drar regjeringen til med strømstøtte (refusjon!) til bedrifter som tilsvarer <0.5% av netto merinntekter for salg av olje og gass i 2022 (sammenlignet med olje og gass inntekter for 2021)!

Problemet et jo dramatisk høy strømpris. Spesielt for de bedrifter uten langvarig fastpris. Likevel har regjeringen greid å lage til en veldig komplisert ordning sammenlignet med ordningen for husholdinger. En ordning hvor mange bedrifter fortsatt faller utenfor eller ikke får tilstrekkelig støtte slik at de utarmes og evnt går konkurs...

Hvorfor kan ikke bedrifter med spotpris få tilsvarende ordning som husholdninger? Spiller jo ingen rolle om de fortsatt går med overskudd uten strømstøtte da strømprisen er dramatisk høyere enn normalår! Staten drar inn enorme ekstrainntekter fra salg av olje og gass til Europa, hvor pris på gass igjen driver opp strømprisen. Strømstøtte skal være refusjon til husholdninger og bedrifter tatt fra ekstraordinære inntekter for staten! Vanskeligere er det ikke.

Uansett dette blir bonanza for enøk bransjen hvor prisene drives opp med mere inflasjon og høyere renter for alle!
 

Lenke til kommentar
2 hours ago, Fluor1 said:

Veldig overraskende at regjeringen ikke har peiling på hva de holder på med. Det eneste som kommer til å skje nå er at det blir så stor etterspørsel etter solceller at prisene dobler seg i Norge. Det hadde vært bedre om de påla solceller på alle nye offentlige bygg.


Alle offentlige bygg? I lange perioder vil det være lite strøm produsert fra disse solpanelene i Nord.
Fra SINTEF:
1474811165_Screenshot2022-09-16212935.thumb.jpg.cb67161c7072b049b5b42cd7f6334650.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...