Gå til innhold

Nedleggelsen av kullgruve på Svalbard utsettes med tre år


Anbefalte innlegg

Annonse

Starten på den store grønne retretten...for hver måned vi nærmer oss 2030 vil de mest vanvittige planene om utslippskutt legges i skuffen en etter en. Å ikke produsere kull på svalbard når det er den eneste virkelige energiressurs på øya, er en slik form for vanvidd. Glem CO2, vi må først og fremst tenke hva er det vi har å hjelpe oss med der oppe egentlig.

Snart (dvs om 2-3 år) tipper jeg ethvert rasjonelt menneske vil forstå galskapen politikerne har blitt med på, denne vinteren kan fort bli da illusjonen om en snarlig hel-fornybar fremtid endelig knuses.

Politikerne vil i mellomtiden pøse på med mere løgner, mere svada og nye planer, slik at ingen skal huske hva de engang mente.

  • Liker 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

@elysium74 Hensikten med utvinning av kull på Svalbard er ikke at kullet skal holde liv i bebyggelsen og kulldrifta der oppe. Hensikten er at det skal eksporteres.

Helt riktig å holde liv i gruve 7 en stund til, selv om det kanskje bare erstatter en promille eller prosent av russisk kull. Rusisk kull blir neppe "faklet" slik gassen blir, så klimautslippene burde forbli de samme om Svalbard produserer kullet. Den eneste forskjellen er at VI får pengene i stedet for Putin.

Endret av Simen1
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Svalbard er et subsidiesamfunn av rang. Det er ingen rasjonelle grunner til at det skal bo mennesker på Svalbard.  Det er mange  grunner som taler for et fullstendig  vern. Selv fra russisk side, så bør vel vern være å foretrekke av økonomiske årsaker.

Det lille av kullproduksjon man har, er bare et piss i havet!.

 

Lenke til kommentar
hoj skrev (35 minutter siden):

Det er ingen rasjonelle grunner til at det skal bo mennesker på Svalbard.

Jo, me har eit kraftigare krav på Svalbard vist da bur Nordmenn der, og me får meir plass å bygga hus og utvida landet, men kan godt deportera utlendingane frå Svalbard ja, finst ingen rasjonell grunn til at Brazilianara, Italienara, og Kinesara skal bu der, og så kan me kvitta oss med Isbjørnane.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...