Gå til innhold

Denon AVR-x1700 gir kun 60Hz bilde på pc


Anbefalte innlegg

Denne står mellom en pc og LG C1. Problemet er at i windows får jeg kun valgt 60Hz. Bruker 2 HDMI-kabler av normal standard. Begge gir meg 4k/120Hz direkte fra pc og inn i tv. Har det noe med 4K/8K signal formatet å gjøre? Velger jeg 8K der får jeg ikke noe bilde. Fungerer på standard (men kun i 60Hz). Regner med at standard er 4K/120Hz? Er det forsterkeren som er mer kresen på kabler, eller gjør jeg noe galt her? Skal den stå på 8K for 4K/120Hz?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du sjekket om det finnes nyere driver til skjermkortet ditt? Hender at nyere driver gjør ting bedre.  Eventuelt om det finnes en fiks/workaround med innstillinger for skjermkortet. Hva slags skjermkort har du i maskinen? 


Denon har en supportartikkel som ser ut til å være samme problemstilling men din receiver står ikke på listen, kun ‘storebrødrene’.
I'm having issues with my 8K/HDMI 2.1 Denon receiver when passing 8K/60 and 4K/120 signals from certain source devices. What should I do to correct this issue?

Sitat
We're providing an easy to setup SPK618 HDMI adapter at no cost during the warranty period as a permanent solution for this issue to customers who are experiencing this type of issue with their Denon A/V receivers supporting 4K/120 and 8K/60 video resolutions (See list of models affected below).
 
The SPK618 HDMI adapter is designed to remedy the compatibility issue between Denon A/V receivers supporting 4K/120 and 8K/60 video resolutions and gaming consoles that support 4K/120 and 8K/60 video resolution output.
 
Please note: This solution works only with the models listed below that are having problems working with some gaming consoles at 4k/120. Consumers with non 8K Denon AVR models should NOT order the SPK618.

 

Lenke til kommentar

Pc'n er koblet til Game/8K-utgangen. Fikk bilde med Enhanced idag og kunne da iallefall aktivert HDR i Windows. Men virket noe ustabilt. Bestemte meg for å bare koble pc'n rett i tv'n. Da funker alt bildemessig iallefall. Problemet da er at jeg kun får stereo fra pc'n. Den ser jo da kun tv'n som lydenhet og vil da bare gi meg stereo i lydoppsettet i windows. Så spørs om jeg må teste med noen sertifiserte 8K hdmi-kabler for å se om det er kabler eller reciever som er problemet. Så sant ikke noen har andre tips?

Lenke til kommentar

På noen eldre receivere så var det en egen «PC» input som gjerne var låst til 60hz og/eller 4:3 aspekt. Jeg mistenker at det var en egen modus for å unngå «videoprosessering», ved at bakplanet ellers hadde 4:2:2 for å halvere intern båndbredde.

-k

Endret av knutinh
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...