Gå til innhold

Har jeg fått virus på min Mac?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ganske vanlig å forsøke å skremme folk med advarsler om noe alvorlig, men som sagt bør du bare ignorere slik om du ikke har startet et anerkjent antivirus program selv, for om du følger instruksjonene så får man vanligvis problemer (type "tech-support" som fjernstyrer maskinen din og krever penger eller at en lurer deg til å kjøre en "kur" som kanskje legger inn malware etc)

Endret av vidor
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
On 8/2/2022 at 11:55 PM, Subara said:

Prøvde å gjøre som denne mannen sier, men får ikke opp den samme siden.

Da klikker man ikke på OK og håper på det beste. Hvis man gjør det så må man regne med at "det verste" skjer.

Har ikke Mac og kjenner ikke websiden, men dette ser da ut som en "standard phishing" der man blir bedt om å klikke på OK og at man godtar. Når man så følger anbefalt prosedyre, så får man installert malware. Har som nevnt ikke Mac, men det er vel slik det pleier å fungere når man forsøker å få noen til å følge en framgangsmåte for ¨"fjerne virus".  Man får oppskrift på å fjerne virus, og så følger man den, med det resultat at man i stedet installerer virus eller annen malware.

Bedre løsning? - Finn fram program eller prosess i "task manger" og steng den ned der i fra. Ikke klikk på OK eller noen andre "knapper". Har man gjort det allerede, så er det gjerne for seint. Fjerningen av virus har installert malware.

Den installasjon av malware som man eventuelt har gjennomført kan godt fungere slik at den kjører i det skjulte og gir hackeren adgang til å fjernstyre og overta kontrollen over PC/Mac. Dette er en av de mest vanlige måtene å hacke bedriftsnettverk på. Man får en ansatt til å gå i gang med "virusfjerning" eller klikke på "knapper" eller et vedlegg. Så overtar man så kontrollen over denne PC/Mac'en og så bruker man dette som plattform og utgangspunkt for å angripe, ta kontroll over og ødelegge resten av nettverket, dvs de server, PC'er og slik som er koblet opp på lokalnett eller bedriftsnett.  

Endret av arne22
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...