Gå til innhold

Beste allround el-gitar?


Anbefalte innlegg

Usikker på om jeg er på rett forum, men jeg prøver. :) 

Jeg spilte svært mye gitar i min ungdom gjennom en 10-års periode, men så ble det helt slutt og har de siste årene kun klimpret litt på en kassegitar, men har lyst å begynne å spille igjen.

Snuser kanskje på en Gibson Les Paul og tenker det er et bra all-round alternativ som fungerer til det meste. Hadde en jeg var så dum jeg solgte, men med tanke på hvor lite den ble brukt den gang var det nok uansett rett valg. 

Tenker det er greit å spørre litt siden jeg hadde full oversikt over det meste tidligere, men nå føler meg ganske grønn. Registrerer også at musikkinstrument har blitt generelt dyrt, men mulig det bare har holdt følge med inflasjonen.

Tar også gjerne i mot tips til forsterker til hjemmebruk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

LP er så mangt, både med tanke på forskjellige produsenter hvis man tenker "LP-stil" og modeller med ganske vidt forskjellige pick-ups og generell kvalitet/pris. 

- Si litt mer om musikkstiler du spiller?
- Budsjett?
- Har du noen med kompetansen som trengs for å kjøpe brukt eller er det kun nytt som gjelder??

Når jeg tenker allsidighet, er jeg vel mer over på Strat - og da gjerne HSS-setup for å få større bredde/mer all-round. 

Som "nybegynner" som skal spille litt variert hjemme/øvning, kanskje både lett og tungt, kan en litt "morsom" sak være Peavy Vyper-digitalforsterkerne med innebyde effekter/"virtuelle pedaler". 

På en del av disse gitarforumene møter man mange religiøse, snobber og de som ikke helt klarer å se andres behov er vel litt av mitt inntrykk....

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for innspill :) 

Musikkstil er alt mulig rart fra tung metall, klassisk rock, country, rockabilly, etc. 

I utgangspunktet tenkte jeg å kjøpe brukt. Har vel kun 1 gang i historien kjøpt nytt og det var den Gibson Les Paulen jeg hadde.

Har kikket litt mer siden sist og har vel konkludert med at Gibson Les Paul blir for dyrt i denne omgang, men ser veldig mange positive anmeldelser av Epiphone Les Paul. Til og med noen som mener at deres Epi Les Paul er bedre enn deres Gibson. Disse er såpass rimelige at jeg kanskje kunne kjøpt nytt også (om nødvendig).

Tenker vel maks 15K for gitar og forsterker, men skader ikke å komme i mål på 10K heller. 

Innser vel at jeg ikke lenger har 4-5 timer hver dag til å spille gitar slik jeg hadde i min ungdom, så er kanskje ikke fornuftig å bruke så mye mer før jeg ser om det faktisk blir brukt eller om det støver ned. :) 

Lenke til kommentar

Da hadde jeg kikket litt på LTD (ESP) for å være ærlig, de har noen gromme Les Paul-kopier som svingode og bedre enn Epiphone. Lånte vekk min LTD EC-401 VF til et band (mange år siden) som back-up der leaden hadde en Les Paul Standard og han dro noe låter med min for han syns den var dødsgod å spille med. Min hadde Seymore Duncuns dog, ikke EMG

GitarNorge har et veldig fint bruktmarked btw :)

EDIT: Men prøv før du kjøper 

Endret av bshagen
Lenke til kommentar
bshagen skrev (45 minutter siden):

LTD/ESP er definitivt metalfeler ja. Hva slags musikk spiller du? :)

Spilte utelukkende rockabilly i mange år. Før det var det stort sett Metallica i 5-6 år. Når jeg begynner å spille nå vil det nok ikke bli så mye rockabilly, men mer typisk rock hvor jeg gjerne ønsker en god clean-lyd, men også muligheten til å spille noen fete gitarsoloer med distortion. Første på listen er Purple Rain. Hehe. Hører en del på Prince om dagen.

FrihetensRegn skrev (38 minutter siden):

Spiller du mye country er Fender Telecaster god, men Stratocaster funker også fint som en allrounder. Gibson Les Paul er fine gitarer, men være litt tung og stor om det har noe å si for deg. Halsen er også litt tykk.

Har vurdert litt Telecaster ja, men frykter at lyden kan bli litt for spinkel også. Mulig det er ubegrunnet?

Ser at både Tele/Strat ofte blir nevnt når folk spør om allround el-gitarer.

Lenke til kommentar
bshagen skrev (23 timer siden):

Prince spilte vel på en Telecaster, gjorde han ikke? :) 

Telecaster kan spille metal også om du vil, med riktig utstyr:

 

Ikke dum den der. Likte designet veldig godt også. :) 

Prince spilte på en custom made Hohner Madcat. En telecaster-kopi. Tror han brukte den mest for cleanlyd/funk. 

image.jpeg.a896b1efc5cc05863cb91882c2e1f2c5.jpeg

Har inntrykk av at han brukte mest Cloud-gitaren til solospill med vreng:

1,370,304 Prince Photos and Premium High Res Pictures - Getty Images

Lenke til kommentar

Forøvrig verdt å sjekke ut denne performancen av Prince, men gjør det med TV og mulighet til å faktisk lytte uforstyrret i 15 minutter. Kanskje den beste live-performance jeg noensinne har sett på tvers av alle sjangre.

Jeg var rimelig aktiv som gitarist i min ungdom, men oppdaget faktisk først i nyere tid hvor fantastisk Prince var på gitar.

 

Lenke til kommentar

Fantastisk! Jeg er ikke særlig fan av Prince, men den var veldig bra! :D

Du skulle ikke bare tatt den en tur til den lokal gitarsjappe da? En 4sound eller noe sånt? Da kan du jo prøve en hel haug og ofte så er de som jobber der rimelig ålreite som gjerne tar en prat og kommer med sine meninger :)

Lenke til kommentar
bshagen skrev (4 timer siden):

Fantastisk! Jeg er ikke særlig fan av Prince, men den var veldig bra! :D

Du skulle ikke bare tatt den en tur til den lokal gitarsjappe da? En 4sound eller noe sånt? Da kan du jo prøve en hel haug og ofte så er de som jobber der rimelig ålreite som gjerne tar en prat og kommer med sine meninger :)

Jeg er ikke noen stor fan jeg heller. Mye av det blir veldig sært, men Purple Rain og særlig live-versjonene ser jeg på som et mesterverk. Og det er ingen tvil om at han var en fantastisk gitarspiller.

God ide!

Men vet du hva?

Siden sist har jeg falt totalt for den svarte telecasteren i videoen du linket til over. Fender Ultra Telecaster. Overbevist om at den vil være midt i blinken for meg og gjort meg til en lykkelig mann, men prisen er i overkant av hva jeg hadde tenkt å betale. Ned-diskontert over en livstid er det dog ikke store summen, så jeg vurderer det. :) 

 

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

@DukeRichelieu Jeg syns den Telecasteren er dritfin og det kommer aldri til å "gå av moten". Når det er sagt, jeg er ingen gitar-guru og vil nødig bruke dine penger så syns du skal være dønn sikker før du går for den, for jeg får litt dårlig samvittighet om du om 6mndr tenker at "ahhh, faen - skulle jo kjøpt en Les Paul Studio" eller noe i den duren :) 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...