Gå til innhold

Autonom ferge skal avløse MF Ampere


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Petri skrev (1 time siden):

At det teknisk sett vil fungere er det ingen tvil om. Det jeg savner i slike diskusjoner er hvordan en skal håndtere mann over bord og evakuering? 

Så langt har eg ikkje sett forslag om å redusere sikkerheitnivået med autonome ferjer, så det betyr at det må være minst like stort mannskap som i dag. Den mest nærliggande løysinga blir nok å tillegge mannskapet heilt andre oppgåver, men det er likevel begrensa kor mange kiosktilsette med sikkerheitskompetanse som trengs. Av den grunn så tviler eg på at autonome ferjer vil kunne bli billegare å drifte ettersom ein uansett må ha fullt mannskap på alle avgangar, skal det bli billegare så må det gå på bekostning av sikkerheita. 

Kanskje det kan være ei muligheit på pendlerferjer å kurse faste passasjerar som kan ivareta eiga sikkerheit utan behov for mannskap? 

Eit anna alternativ som kan gi billegare drift er om ferja blir utrysta med kontor slik at administrativt personell i rederiet har sine kontorplassar på ferja, og ivaretek sikkerheitsfunksjonane ved behov. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...