Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Ulyd i Ford Mondeo 2009


Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg har en FORD MONDEO IV Turnier 2.0 TDCi 2009 115Hk som lager en konstant og noe dyp dure lyd fremme, og lyden følger hastigheten. Svinger jeg til høyre blir lyden noe bedre, og det motsatte når jeg svinger til venstre. Spinner jeg på venstre hjul så lager den denne dure lyden jeg snakker om, men lyden er noe distansert. Selv om jeg trur det er slitt hjullager, så har jeg fått høre at det kan være et støtte lager på drivaksel. Men dette lagret befinner seg vel kun på høyre side på denne bilen? Dure lyden er såpass høy at jeg sliter med å høre om det kommer midt under bilen, eller på venstre side. Uansett så synes jeg lyden sprer seg i venstre halvdel.

Jeg hører ingen knekking eller knokking under kjøring, bremsing eller pådrag, og jeg kjenner heller ingen bevegelse i venstre hjul fremme når jeg vrikker verken opp eller ned, noe det pleier å være når hjullager er slitt.

Dette er førstegang jeg har en ford, og lyden er noe annerledes enn det jeg er vandt med, så jeg prøver å forsikre meg at det er et gåent hjullager før jeg bestiller deler. Jeg skal legge meg under i kveld og få dama til å vri på dekket for å se om den dure lyden faktisk kommer fra hjullageret.

Jeg er takknemlig for alle forslag.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
mobile999 skrev (27 minutter siden):

Få dama til å kjøre bilen og stå utenfor for å lokalisere lyden. Du bør da finne ut hvilken side lyden kommer fra samt foran eller bak.

Jeg har prøvd med tenningen på å rulle nedover en bakke, med vinduer åpne og to hoder som stikker ut, men vi klarer ikke høre noen ulyder utenfra. Jeg kan sikkert prøve å stå langs veien når dama kjører.

Bak er det nok ikke. Sitter jeg i baksetet så hører jeg lyden foran. Sitter jeg på passasjersiden fremme så hører jeg lyden sprer seg mot venstre side. Men lyden sprer seg over et større område, som gjør meg usikker. Lyden er også noe distansert når jeg vrir på venstre frem hjul, noe som gjør meg enda mer usikker, for jeg vet ikke om det er noen andre type lager lenger inn som kan lage denne lyden.

Jeg har funnet bilder, og det støttelagret som sitter på drivaksel sitter kun på høyre side, som da blir nesten under passasjersiden. Hadde denne vært slitt hadde vel lyden spredt seg mot høyre side? Det er heller ingen dure lyd når jeg snurrer på høyre dekk.

Lenke til kommentar

Jekk opp og hold en hand på fjæra samtidig som du ruller dekket. Kjenner du vibrasjon i fjæra er det gåent lager. Hadde det samme med en Ford som ikke hadde følbar slakk men diagnostisert på denne måten.

Det er indre og ytre drivknute på aksel, disse kan også lage litt ulyd når det blir slitt.

Endret av LabWeiler
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • Gavekort endret tittelen til Ulyd i Ford Mondeo 2009
LabWeiler skrev (På 24.5.2022 den 15.00):

Jekk opp og hold en hand på fjæra samtidig som du ruller dekket. Kjenner du vibrasjon i fjæra er det gåent lager. Hadde det samme med en Ford som ikke hadde følbar slakk men diagnostisert på denne måten.

Det er indre og ytre drivknute på aksel, disse kan også lage litt ulyd når det blir slitt.

Der lærte jeg noe nytt. Det er vibrasjon i fjæra når jeg snurrer på dekket, ja. Det kjenner jeg ikke på høyre side. Da går jeg for et nytt hjullager. Takk for tipset.

Endret av MrNoGo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...