Gå til innhold

MrNoGo

Medlemmer
  • Innlegg

    79
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av MrNoGo

  1. På bilene jeg har hatt over lengre tid, pleier jeg å demontere deler som er utsatt for rust, for deretter å pusse dem ned og lakke dem. Jeg hadde tenkt å gjøre det samme med akslingen bak, men på denne bilen jeg har fått, fant jeg et rusthull i en festeanordning som ikke kan demonteres, og dette har jeg aldri opplevd tidligere. Jeg regner med at dette går på sikkerhet og bilens stabilitet sånn generelt. Basert på bildene, finnes det håp, eller bør jeg bare sende bilen til skroten? Kan dette kuttes og sveises av fagfolk? Hva er din erfaring med dette problemet? Dette er en 2007 Toyota Avensis som ellers er i veldig god stand. Det er synd hvis "kun" dette skal ødelegge for hele bilen.
  2. Takk for at du tok deg tid, dette var meget nyttig.
  3. Yepp. Jeg trudde den løsnet tidligere, men det viste seg at festet på andre siden ble slått skeiv, hehe! Så dette sitter godt. Dette er fra en dele bil så kan jeg se for meg at jeg får det samme problemet på den bilen den skal installeres på, og det er på begge sider. Det blir nok til at jeg bestiller nye bærearmer, men har du noen formening om hvor jeg kan finne slike bolter som vist på bilde nr1? Siden de må kappes, så må jeg jo ha nye, men jeg er ikke i stand til å finne de på sider som skruvat og autodoc, og jeg kan heller ikke se at de følger med den nye delen fra skruvat. Kanskje du vet om andre nettsider som har dette på lager? Her er skiltnummer, hvis du skulle ha tid og mulighet selvsagt: AJ64990 Takk for hjelpen så langt.
  4. Mårn i stua. Jeg driver å demonterer bærebru på en Toyota Avensis 2007 som jeg skal sette over på en identisk Toyota, og jeg lurer på om det er en magisk måte å få ut selve bolten på. Jeg har brukt kraftig muttertrekker som i grunn ikke gjør noe da det virker som om det er noen form for fjæring som blokkerer momentet. Mutter er altså løs, men jeg har dunket, bannet og svertet for å få ut selve bolten, men til ingen nytte. Er det rust som er skylden her? Kan jeg kappe bolten fra innsiden, eller vil jeg ødelegge foringen hvis jeg gjør det? Kan man i så fall presse på en ny? Eller skal jeg kanskje fortsette å dunke, banne og sverte for å se om det løsner? Jeg lurer også på om det er nødvendig og bytte krengebøyle hvis jeg ettermonterer en brukt eller potensielt en ny bærebru? Det var visst en fyr som skrev det som en kommentar på skruvat som er relatert til en ny del. Toyota Avensis 2007 - T25 2.0l stv 126hk Link til bærebru: https://www.skruvat.no/Bærebru-P1569276.aspx#gamifiera-reviews-desktop Takk.
  5. Jeg hadde bilen på verksted. De fikk ikke til å fikse problemet da de ikke kom inn på lufte programmet via data, og manuell lufting virket ikke. Toyota skulle ha 2000kr per time, og ville bruke ca 2 timer. Jeg reiste da til biltema og kjøpte trykkluftdrevet bremselufter for å suge ut vesken. 2 timer og 2 liter bremsevæske senere så er ting i orden igjen. Endelig.
  6. APS lampen er nå borte igjen, og jeg har vært ute å kjørt og bremset på grusveien en del ganger for å se om jeg klarer å aktivere ABS for å få litt av luften ut av systemet. Det kommer litt luft ut etter hver tur, men det er så lite, og trykket bygger seg heller ikke opp selv om jeg synes at bremsene er litt bedre nå og når bilen er i gang. Som nevnt så kan det kan være luft i ABS modulen, og jeg bestiller verksted time når pinsen er over da jeg ser for meg at dette kommer til å ta lang tid "manuelt".
  7. Vet du om ABS lampen kan tennes pga luft i ABS modulen? Jeg skal uansett ta en tur ut i morgen for å se om jeg kan aktivere ABS på grusveien, for så å prøve å lufte bremsene igjen. Jeg mener å huske at det skal fungere på samme måte som med utstyr, bare litt mer tungvint 😛 Kanskje ABS lampen indikerer feil med f.eks sensor siden den har kommet og gått før.
  8. Beklager sent svar, og takk for svaret. Det endte med at jeg kjøpte en brukt drivaksling til en 200 lapp.
  9. Nei, trykket bygger seg ikke opp, dessverre. Jeg har også gått over hele systemet og sjekket etter flere lekkasjer.
  10. Mårn. Jeg fant en lekasje på bremserør høyre side bak som førte til at bremsene var dårlige og at vesken i bremsevæske reservoar ble tom. Denne er reparert, og veske har blitt etterfylt. Når jeg nå driver å lufter systemet så får jeg ikke til å lufte høyre side bak, og venstre side fremme. Her kommer det så vidt med veske ut. De to andre bremsene spruter veske som de skal. Pedalen går også rett i bunnen. ABS og VSC lampen lyser også, noe den også gjorde i ny og ne før jeg vant ut at det var lekkasje bak. Jeg lurer litt på om det kanskje kan være ABS systemet/pumpen, eller kanskje den sylinderen under bremsevæske reservoar som kanskje har låst seg (ikke går ut og inn), men jeg synes det er merkelig at det er kun høyre side bak, og venstre side fremme som jeg ikke klarer å lufte hvis det skulle være sylinderen. Jeg har luftet nå i et par timer uten hell. Så jeg lurte på om det er noen som har erfaring med dette. Jeg er heldig og har en identisk delebil, men i STV, så jeg er ute etter å finne ut av hva jeg bør bytte eller undersøke først. Takk.
  11. Du tipper feil her. Skolen vil ikke ha privat ipad i skolen pga forskjellige årsaker, og dette har jeg ikke noe i mot da jeg synes skole ting skal høre til skole og lekser og det skal ikke brukes utenom dette formålet. Jeg har heller ikke noe i mot å betale erstatning hvis ipad blir ødelagt, til en viss grad. I fjor ødela veldig mange av elevene plastikk klipset bak på sine ipads, på selve beskyttelsesdekselet, den som gjør at ipaden kan stå oppreist. De ble krevd 500.- i erstatning for å bytte beskyttelsesdeksel. Dette var noe foresatte satte seg på bakbeina for, for dette ble sett som normal slitasje over en periode på 2-3 år. De litt høyere opp i ledelsen var enige med foreldrene og kravet på 500.- ble fjernet. Selvsagt mener jeg ikke at skolen skal betale reparasjonen for en ipad som med vilje har blitt ødelagt, men jeg mener det er mange gråsoner på hva som blir ansett som vanlig bruksslitasje. Skal foreldre betale reparasjon hvis av/på knappen slutter å fungere? Eller hvis lyden slutter å fungere? Hvis foresatte ikke setter seg på bakbeina for "småsaker", så blir man raskt overkjørt av systemet. På min skole så var det slik det første året at hvis noe ble ødelagt som gjorde at ipad sluttet å fungere, så måtte vi ut med 1500.- Dette var inkludert vanlig bruksslitasje. Dette ble også fjernet og forandret på. I år så står det "bare" at foresatte kan bli erstatningspliktige hvis ipad blir ødelagt, noe som også er dårlig formulert og forenklet. Det er så mye som kommer i fra skolen som er så dårlig formulert, derfor leter jeg rundt på internett for å finne ut av svarene mine sånn at jeg faktisk sitter på riktig informasjon. Dette gjelder også spørsmålene rundt lovligheten rundt signering fra mindreårige, fordi jeg var usikker. Uansett så har jeg fått svar på det jeg lurte på. Takk igjen
  12. Som jeg skrev ovenfor så er jeg helt enig i at det skal finnes retningslinjer ved bruk av skolepad. Uten noen form for regler så kan man kan se for seg at hele klassen sitter å surfer på padden i timen, og jeg er også enig i det du nevner om utlån etc da det finnes mange voksne som er kål huer og som er uansvarlige. Retningslinjer og regler er innafor, men det er selve kravet av signaturen og formuleringen av brevet jeg reagerer på. En av punktene jeg reagerer på er at skolen kan kreve erstatning hvis en ipad blir ødelagt. I visse tilfeller kan erstatning være innafor hvis f.eks eleven kaster ipaden sin i veggen med vilje rett foran læreren, men her er det mange gråsoner. Med en gang det blir snakk om penger, krav om erstatning og krav om signering, så ser jeg en låneavtale som en form for bindende kontrakt. Denne kontrakten blir da (i mine øyne) en lovlig og bindende avtale i mellom foresatte og skole. Derfor synes jeg ikke en signatur av en 8 åring hører hjemme noe sted, og det burde vært godt nok med en referanse til barnets navn i selve brevet, og ikke via en signatur. Uansett så har jeg fått svar på spørsmålet mitt når det kommer til lovligheten rundt det å kreve at mindreårige skal signere dokumenter. Takk for alle svar.
  13. Hei. Jeg har et barn på 8 år som har begynt i 4e klasse. Skolen har retningslinjer relatert til lån av skolepad (ipad), noe som i grunn er greit. I brevet insisterer skolen at eleven på 8 år skal skrive under på avtale om lån av Ipad, inkludert signering av meg som forelder. I selve brevet så står det forskjellige retningslinjer og regler ved bruk av ipad og forskjellige konsekvenser ved brudd av de retningslinjene. Jeg kan godt legge til hele brevet hvis nødvendig. Jeg har som prinsipp at barnet mitt på 8 år ikke skal skrive under på dokumenter, spesielt ikke låneavtaler relatert til lån av skolepad (eller noe annen form av signering). Dette gjelder selv om det står opplyst i låneavtalen at det er retningslinjer ved lån av ipad. Jeg vil være føre var, og jeg føler meg ganske sikker i min sak og det kommer aldri til å skje at barnet mitt skal skrive under på noen form av dokumenter, men jeg lurer på om skolen kan påtvinge en 8 åring å skrive under på en låneavtale. Hvis jeg som forelder har signert på denne låneavtalen, kan skolen kreve eller spørre om signatur av eleven på 8 år uten at jeg som forelder er til stede, som f.eks på skolen da lærer ser at elevens signatur mangler. I mine øyne så er det noe som skurrer med denne såkalte låneavtalen. Takk.
  14. Det er nok jeg som overtenker litt for mye. Den indre delen sitter godt fast ja, og jeg har ikke sett det renne ut noe andre steder heller. Lagrene sitter også på. Takk for svar.
  15. Høres jo logisk ut det. Det er kanskje når man bytter hele akslingen, inkludert den innerste delen som gjør at det blir ett hull rett inn i girgassen man trenger å bekymre seg for olje. Det var uansett flytende olje som rant ut, og denne var grå og så sliten ut, så jeg tenkte kanskje det var girolje.
  16. Mårn igjen. Jeg driver å skal bytte hjullager venstre fremme da denne var slitt. Ytre driv knute satt veldig hardt fast i lagret da jeg skulle få den ut og jeg klarte da å nappe ut hele drivakselen. Det er altså indre drivakselmansjetten som løsnet, og ikke den helt innerste dingsebomsen som går inn i girkassen. Dette var jo fryktelig morsomt og nytt for meg. Så jeg lurte da på om det er nødvendig å etterfylle girolje, for det var veldig lite som rant ut da mansjetten løsnet. Når jeg får drivakselmansjetten på plass igjen, fyller denne seg selv med girolje fra girkassen, eller er denne forhåndsfylt fra den var ny? Takk, igjen.
  17. Der lærte jeg noe nytt. Det er vibrasjon i fjæra når jeg snurrer på dekket, ja. Det kjenner jeg ikke på høyre side. Da går jeg for et nytt hjullager. Takk for tipset.
  18. Jeg har prøvd med tenningen på å rulle nedover en bakke, med vinduer åpne og to hoder som stikker ut, men vi klarer ikke høre noen ulyder utenfra. Jeg kan sikkert prøve å stå langs veien når dama kjører. Bak er det nok ikke. Sitter jeg i baksetet så hører jeg lyden foran. Sitter jeg på passasjersiden fremme så hører jeg lyden sprer seg mot venstre side. Men lyden sprer seg over et større område, som gjør meg usikker. Lyden er også noe distansert når jeg vrir på venstre frem hjul, noe som gjør meg enda mer usikker, for jeg vet ikke om det er noen andre type lager lenger inn som kan lage denne lyden. Jeg har funnet bilder, og det støttelagret som sitter på drivaksel sitter kun på høyre side, som da blir nesten under passasjersiden. Hadde denne vært slitt hadde vel lyden spredt seg mot høyre side? Det er heller ingen dure lyd når jeg snurrer på høyre dekk.
  19. Lyden starter lavt fra ca 30-35km tenker jeg, og blir mer bråkete ved høyere hastighet.
  20. Det at hjulene låser seg når jeg trykker noe hardt på bremsepedal viste seg å være en sensor under pedalen som det var noe feil på. Clutch har tatt kvelden, og hvordan det skjedde så brått er for meg ett mysterium, men den har kanskje vært på vei til å ryke en god stund uten å gi noen indikasjon på det. Takk for alle forslag.
  21. Hei. Jeg har en FORD MONDEO IV Turnier 2.0 TDCi 2009 115Hk som lager en konstant og noe dyp dure lyd fremme, og lyden følger hastigheten. Svinger jeg til høyre blir lyden noe bedre, og det motsatte når jeg svinger til venstre. Spinner jeg på venstre hjul så lager den denne dure lyden jeg snakker om, men lyden er noe distansert. Selv om jeg trur det er slitt hjullager, så har jeg fått høre at det kan være et støtte lager på drivaksel. Men dette lagret befinner seg vel kun på høyre side på denne bilen? Dure lyden er såpass høy at jeg sliter med å høre om det kommer midt under bilen, eller på venstre side. Uansett så synes jeg lyden sprer seg i venstre halvdel. Jeg hører ingen knekking eller knokking under kjøring, bremsing eller pådrag, og jeg kjenner heller ingen bevegelse i venstre hjul fremme når jeg vrikker verken opp eller ned, noe det pleier å være når hjullager er slitt. Dette er førstegang jeg har en ford, og lyden er noe annerledes enn det jeg er vandt med, så jeg prøver å forsikre meg at det er et gåent hjullager før jeg bestiller deler. Jeg skal legge meg under i kveld og få dama til å vri på dekket for å se om den dure lyden faktisk kommer fra hjullageret. Jeg er takknemlig for alle forslag.
  22. Hjullager er 7-8 måneder gamle. Det er heller ingen indikasjon som forteller meg at de er slitte. Dette var en av de første tingene jeg sjekket. Hadde de vært ihjelkjørte så så hadde det vært ganske merkbart. Tingen er at hjulet låser seg ved kraftig inntrykk av bremsepedal, uavhengig om bilen er kald, varm, blitt kjørt med eller ikke og med calipere demontert eller montert, på flat bakke eller på bukk med hjulene fra bakken. Venstre hjul blir også hardere å vri rundt når dette skjer, men ikke umulig å vri med håndkraft. Bilen er (var før clutchen begynte å tulle) som normal hvis jeg ikke trykker for hardt på bremsepedalen, og bremsene tar godt og det er heller ingen noen ulyder. Jeg skjønner heller ikke hvordan clutchen bare tar kvelden helt uten videre, for når hjulet låser seg, så har jeg ventet med å kjøre til det har løsnet. for jeg kommer jo ingen vei uansett, og dette skjedde med clutchen skjedde over natten nå nylig når bilen ikke har vært i bruk og jeg trudde problemet var løst. Clutch virker hard og fin og girspaken går i gir som normalt også, men det virker som det ikke er noe trykk som trykker clutchen inn sånn at den får motstand. Hadde det vært lekkasje noe sted hadde jeg sett dette da jeg har gått grundig over bilen og hele bremsesystemet flere ganger samt hatt papp plater under bilen over natten. Men ja, dette er en vanskelig nøtt å knekke uten utstyr å kunne sjekke feilmeldinger. Men som sakt, verksted den 5'e, så får vi se va de sier.
  23. Jeg skrev dette lenger opp at jeg har tatt av kalipere når dette skjer, men jeg klarer ikke vri om hjulet før det har gått 10-15 minutter, da slipper det. Clutch og brems har samme reservoar på Rav 4 08, men det er slave sylinder som styrer bremsevæsken til clutch, men jeg har aldri vært borti en defekt slave sylinder, så jeg vet ikke om den kan være defekt uten lekkasje.
  24. Tingen er at bilen var bra i 9-10 dager nå. Over natta'n så var det som om noen har skrudd av en bryter på clutchen. Clutchen pleier å gi i hvert fall litt indikasjon i forkant på at den er på vei til å ryke, og jeg føler ikke selv at det er clutchen heller, men noe annet. Hjullagre er det ikke. Jeg kan kjøre med bilen helt til jeg bremser hardt. Men ja, nå kommer jeg meg så vidt fremover ^^,
×
×
  • Opprett ny...