Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Terrassebord avstand


Anbefalte innlegg

Har bestemt meg for å ta opp terrassebordene og montere nye da jeg bare irriterte meg for at vann og skitt ikke finner veien 10 månder i året da de ble lagt for tett. 

Trenger litt hjelp med planleggingen før montering. 

Dybden på terrassen er 303 cm fra terrassebeslag til siste terrassebord under rekkverk. Sist gang hadde jeg 24 hele terrassebordbredder (120mmx28) + litt over et halvt bord kløyvet ved avslutt mot terrassebeslag. Altså 24.7 bord ca. De var sannsynligvis knusktørre ved montering da de var begynte å bøye seg som bananer. 

De nye terrassebordene måler jeg til en bredde på 122-123mm. De er ganske grønne men virker likevel lette.

Jeg tenker det blir 24 hele bordbredder.
Kalkulatoren min viser da 24x12,3cm = 295,2cm. Altså 7.8cm til overs for avstand mellom terrassebordene. 
7,8/24 bordbredder = 0.32cm mellom bordene. Høres dette greit ut? Tar imot alt av tips.



Bilde av terrasse. Gamle terrassebord ligger løst midlertidig for ikke pappen skal blåse bort. 

IMG_20220425_131117.jpg

Endret av Labelle
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Prøv og få kun hele bord, det er penest. Der jeg la sist brukte jeg halv fuktige bord og la de med ca 1 tommestokk tykkelse avstand. Når det tørker blir dette ca 3-4 mm. Det som trengs for at det skal tørke og holde seg greit, funket bra for meg. Det blir alltid litt prøving og feiling, det kan være lurt å legge første og siste bord med en gang og så prøvelegge resten. Jeg var ganske nøye og brukte kritt snor på hvert femte bord bortover og justerte hele veien for å ta inn krok i bordene.

Lenke til kommentar

Blir vanskelig å prøvelegge da bordene er 470 lange. Har prøvd men Ingen bord er 100% rette før de blir skrudd fast slik man vil ha de med hjelp av tvinge. Terrassen er 8m lang(du ser bare halvparten) så 1-2 skjøter blir det uansett per lengde. Krittsnor her blir umulig med grunnmurspappen og sand på toppen som vil skjule streken.  Men går sikkert ann å være kreativ på andre måter.

Avstanden er ganske grei fra terrassebeslag til bordet under rekkverket. Ikke store skjevheten 303cm sort sett hele veien på 8 meters lengde. Oppgaven blir egentlig bare å fordele 24 bordbredder imellom best mulig. Slik når man nærmer seg huset at det ikke plutselig blir et gap, eller for trangt. Eller legge de for tett slik jeg gjorde sist gang 😒

Endret av Labelle
Lenke til kommentar

Her har du to valg så vidt jeg kan se, enten bestemmer du deg for antall bord som skal legges eller du bestemmer deg for en avstand i mellom. Velger du et bestemt antall, må du regne ut hvor mange du trenger og så regne på hvor stor åpning det blir med ett mere eller mindre, og så vurdere hva du tror blir best. Velger du en bestemt avstand kan du være heldig at det går opp til slutt, men kan også være at du må skjære det siste (eller første) på langs. Begge deler har sine fordeler og ulemper.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...