Gå til innhold

Aasland: – Havvind i drift før 2030


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Norge burde hatt mange tusen 16MW turbiner i drift allerede. Vi bør sikte mot 50-100 tusen turbiner mot 2030 og bli en solid kraftleverandør i Europa. Strøm er vår nye olje, så dette er en ren investering for landet. Vi har også solid kunnskap om infrastruktur og operasjoner i nordsjøen fra oljebransjen.

Politikere er og blir en bremsekloss som ikke ser muligheter for å tjene penger bærekraftig og på lang sikt, men lener seg på hvileputen som oljeinntektene nå er.

Endret av Severin Suveren
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Severin Suveren skrev (50 minutter siden):

Norge burde hatt mange tusen 16MW turbiner i drift allerede. Vi bør sikte mot 50-100 tusen turbiner mot 2030 og bli en solid kraftleverandør i Europa. Strøm er vår nye olje, så dette er en ren investering for landet. Vi har også solid kunnskap om infrastruktur og operasjoner i nordsjøen fra oljebransjen.

Politikere er og blir en bremsekloss som ikke ser muligheter for å tjene penger bærekraftig og på lang sikt, men lener seg på hvileputen som oljeinntektene nå er.

Som jeg skulle sagt det selv. Den norske lange kysten mot verdenshavene i vest gir Norge enorme muligheter for å skaffe svært mye energi både til Norge og til Europa. Vi har ett ekstremt stort område som kan bygges ut for havvind. Også vindkraft på land har stort potensiale. Bare se på Andøya med så mye vind gjennom året. At vindparken på Andøya ikke ble noe av er en tragedie,den hadde blitt landets mestproduserende park i forhold til størrelse. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Før man omfavner vindkraft bør man se litt på hva det er og hvordan det fungerer.

Det er, og vil alltid være, en ytterst upålitelig kraftkilde som krever like mye utbygget balansekraft og som krever at alle andre kraftkilder viker når den plutselig leverer.

Så er det de som sier at man kan lagre energien ved å omgjøre den til hydrogen eller ammoniakk. Da bruker man masse energi på å omgjøre energien til en annen, eller tredje, form og de økonomiske regnestykkene blir horrible.

@ACYBN180:

"At vindparken på Andøya ikke ble noe av er en tragedie,den hadde blitt landets mestproduserende park i forhold til størrelse. "

Nei, det er ingen tragedie. Det er en seier for sunn fornuft og naturvern. At det ikke ble bygget vindkraftverk, under dekke av klima, har forhindret punktering av myr, massive CO2 utslipp og ødeleggelse av biologisk mangfold.

Det er ingen kraftkrise i nord, se på prisene pr kwh der.

Det er heller ingen kraftkrise i Norge, det er en energipriskrise, skapt av lobbyister og udugelige inkompetente politikere.

Derfor er all skriking etter mer kraft, fortrinnsvis vindkraft, helt hinsides fornuft og drevet av kommersielle interesser.

Om det nå bygges ut så mye havvind som alle drømmere håper, så vil man bidra til å skape et elmarked der prisene stuper hver gang det blåser pga for mye kapasitet.

Ingen moderne samfunn kan driftes på vindkraft.

 

  • Liker 5
Lenke til kommentar

"...Regjeringen vil også at konsesjonsbehandlingen av vindkraft på land tas opp igjen etter en tre år lang pause.

– Men det må skje med kommunenes vilje. Jeg tror vi får med oss mange kommuner på det, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) og viser til at de også har sendt ut et forslag om produksjonsavgift på høring."

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Og jeg som i min naivitet trodde at havvind skulle bety en endelig slutt på nye konsesjoner for vindkraft på land. At staten skulle ta ansvar og sette foten ned for videre ødeleggelse den norske naturen. Det virker som at vi i all støyen omkring krigen i Ukraina og tilhørende energimangel har glemt den virkelige store verdenskrigen som herjer. Verdenskrigen som langsomt tar livet av oss alle. Verdenskrigen mellom en destruktiv umettelig menneskehet, og det siste av urørt natur. Hvor menneskene, uten stans og uten pause, - verden over - annekterer landområde etter landområde. Bevæpnet med gravemaskiner og motorsager. Skog etter skog, myr etter myr, fjell etter fjell omformes til mennesketerritorie. De opprinnelige beboerne drives vekk. "Urbefolkningen" har ingen til å snakke sin sak. Ingen som tar opp kampen for dem. Der er ingen TV dekning om grusomhetene som pågår Så de drives vekk i stillhet til områder hvor de ikke kan leve, og blir langsomt borte. Rødlista blir lengre og lengre. Fugler, dyr, fisk, insekter, amfibier, planter. En etter en forsvinner de. Dette er det virkelige "folkemordet". Vi er vitne til en stille masseutryddelse. Som tilslutt også betyr slutten på menneskeheten. Og mens vi faller mot avgrunnen er vi mest opptatt av hvor mye det koster å holde jacuzzien varm på hytta.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Man snakker om å stille Putin for retten for folkemord. Hva med dem som tillater at alt levende på kloden langsomt utryddes? Hærførerne på sine kontor med balansert ventilasjon som tillater at myrene årelates, skogen snauhogges, kysten fylles med oppdrettsanlegg og urørte fjell dekoreres med vindturbiner. Ikke bare slipper de unna, men de får lønn for arbeidet. Ros. For vår sivilisasjon er bygd på "vekst". Vi er alle og enhver totalt hjernevasket til å forgude vekst. Og "vekst" betyr ekspansjon og utbredelse i all evighet. Til vi dyrker mandelpoteter på mount everest og har oppdrettslaks i mariannegropen. Men situasjonen har to sider. Vekst er jubel, utvikling og suksess. Men "vekst" er også vårt sikre endelikt. Jorden er bare akkurat så stor som den er. Og så er det over.

Og der er ingen alternativ. Såvidt meg bekjent fins der ikke en "bærekraftig" økonomisk modell hvor sivilisasjonens goder kan opprettholdes uten "vekst". - "Nå skal vi ikke bli flere mennesker, nå skal vi ikke bygge flere hus, nå skal vi ikke bruke mer areal, Nå skal vi ikke ha flere arbeidsplasser." (Og det går fint)

Jeg etterlyser en modell så genial at selv uten vekst så fortsetter teknologisk utvikling, og menneskeheten blomster....no one?

Sååååå da er det kjørt da....

---------------------------------------------------------------------

Og lykke med ansvarsfraskrivelsen - Terje Aasland '

La kommunene bestemme. Så unngår du delaktighet i menneskehetens langsomme utryddelse. Med tilhørende potensielle framtidige tribunal.

 

Lenke til kommentar

Vi skal bistå Europa sies det.

Er det ved å sende strøm fra norsk havvind til Europa eller er det ved å produsere batterier og batteri-ingredienser i Norge (ved bla å bruke strøm fra norsk havvind)?

Prisen for strøm fra havvind ligger rundt 70 øre pr KWh, og det er samme beløp som kompensasjonsordningen bygger på. Men tåler norsk næringsliv en strømpris på 70 øre (eller høyere) uten å gå konkurs? Med 70 øre vil det på sikt være slutt for smelteverkene i Norge (og da kan feks Hydro selge strøm fremfor å produsere aluminium)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...