Gå til innhold

Britisk hangarskip til Norge for første gang – mens amerikanerne og deres norske eskorte holdes nærmere krigen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Problemet er at det ikke hjelper å kaste masde penger på forsvaret. Den nedbyggingen som er gjort over de siste 25 årene, tar mange år å gjenoppbygge. Først og fremst så bør man gjøre et større kjøp av materiell og ammunisjon slik at dagens mannskap har utstyret og våpnene de trenger, så deretter bygge opp forsvarer til noe som er mer avskrekkende enn i dag

Lenke til kommentar
Roger Dyrøy skrev (35 minutter siden):

Vi har et vindu nå hvor vi kan investere i Forsvaret. Det er kritisk, og beredskapsmidler bør bevilges umiddelbart om vi skal utøve en troverdig avskrekking, også etter øvelsen når de fleste reiser hjem.

Når jeg avtjente militærtjenesten var det en stående ordre - ment som en morsomhet -  at hvis det ble krig, så var vår første oppgave å låse inn oberst x, oberstløytnant y og kapteinene k, z, ø og f.

Hvor godt er den norske offisersstanden egnet til denne oppgaven? De greier å smelle en fregatt inn i en tankbåt en helt alminnelig natt med god sikt, radar og alle mulige andre hjelpemidler. De benytter 20 år på å kjøpe helikopter til fregattene og kystvakten, NH90, som fortsatt ikke fungerer etter intensjonene. Og de driver nå og surrer med noen u - båt kjøp der vi muligens får fire nye u - båter til erstatning for de seks Ula klasse båtene vi har i dag. Er vi heldige er disse i drift om ti år. For noen tiår siden hadde vi 15 av Kobben klassen.

Og de synes å rote til omtrent alt de foretar seg, til tross for at vi både har krigsskole og sjøkrigsskole som skal gi de siviløkonomkompetanse, greier de ikke å følge selv det enkleste regelverk:  

Generaltabbe kan koste Forsvaret flere hundre millioner – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet

Den første "investeringen" vi burde gjøre var å stille helt andre og strengere krav til de som driver dette.

Lenke til kommentar
Roger Dyrøy skrev (2 timer siden):

Vi har et vindu nå hvor vi kan investere i Forsvaret. Det er kritisk, og beredskapsmidler bør bevilges umiddelbart om vi skal utøve en troverdig avskrekking, også etter øvelsen når de fleste reiser hjem.

Tidsvinduet er fort på 10 år-ish. Om vi forutsetter et fortsatt fiendtlig og ekspansjonistist regime i Russland så vil de fortsatt trenge mange år på først å reparere slitasjen etter denne krigen, så reformere de væpnede styrkene og bygge ny kapasitet. De skal få slite med finansieringen også..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Artig at denne Strike Group 6 har valgt navnet Nansen Strike Group! :)

"We are grateful to have had the opportunity to sail next to this BEAUTIFUL warship 😍

We conducted dual-carrier operations with the French aircraft carrier FS Charles de Gaulle (R 91) in the Ionian Sea - in direct support of #NATO enhanced Air Policing (eAP) - displaying inherent flexible naval force capable of maneuvering to meet emerging missions, deter potential adversaries, reassure Allies and partners, and enhance security.

Comprised of both our strike group and the Nansen Strike Group, the Carrier Strike Force conducted several tactical missions designed to maximize air defense capabilities, and extend the reach of long range precision maritime strikes from carrier-based aircraft in a rapidly evolving area of operations.

We continue to successfully integrate with our NATO allies and are ready, resolute and equipped for these sustained missions.

#GiveEmHell, #NATO, #WeAreNATO, #NavyPartnerships"

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...