Gå til innhold

Hvordan sjekke bot


peterjohn

Anbefalte innlegg

Hvis jeg er i tvil om at jeg har fått det røde lyskrysset bot, hvordan kan jeg sjekke det. Jeg har stoppet bilen 1 meter etter rødt lys, men klarte ikke å rygge på grunn av en annen bil som sto bak meg. Jeg er ikke sikker på om jeg får boten på det eller ikke, men hvordan kan jeg sjekke det ? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er lite sannsynlig for at du får bot, det er en liten overtredelse, hvis jeg forstår deg riktig at du ikke kjørte på rødt lys, men bare stoppet litt for sent.
Da måtte du i så fall blitt observert av politiet og at de gadd å stoppe deg.
Så du kan ta det med ro.
Men hvis du blir tatt av politiet mens du kjører på rødt lys, så kan det koste deg en del tusen, da det er en alvorlig overtredelse.

Endret av Uderzo
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du vil ikke få bot i form av et forenklet forelegg i ettertid for en slik overtredelse. For at du kunne bøtelegges måtte det ha blitt skrevet en anmeldelse på deg av politipatruljen som eventuelt så deg, hvor du mest sannsynlig ville blitt kalt inn til avhør, før det hadde blitt ustedt forelegg (bot). Men dette er ikke en overtredelse politiet burde (eller skal) skrive anmeldelse på. Det kunne ha blitt utstedt forelegg du får i posten uten å ta deg inn til avhør hvor du får valget mellom å vedta eller ikke, men det er ikke fullt så vanlig. Denne saken ville med stor sannsynlighet blitt henlagt før du i det hele tatt hadde kommet inn til avhør.

Lenke til kommentar
On 2/6/2022 at 7:11 PM, peterjohn said:

Hvis jeg er i tvil om at jeg har fått det røde lyskrysset bot

Hvor er dette? Kamera som tar bilder når noen kjører på rødt lys har ikke vært i bruk i Norge på 15-20 år, men er i bruk i noen land.

Endret av zanta
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...