Jump to content
asicman

DN's vinspalte: «Utenfor sortiment», osv?

Recommended Posts

Leser DN's vinspalte. Det står at en vin er  «Utenfor sortiment», «Tilleggsutvalget», «Uten utvalg» ell «Bestillingsutvalget». Hva ligger i disse utrykkene? Er det noen som kan forklare disse og hvordan man evt kan bestille noen av disse vinene?
 

Share this post


Link to post
7 hours ago, Dubious said:

Går på vinmonopolet.no, søker opp det man er etter, og får det sendt til ditt lokale pol. 

Det er ikke slik med mange av vinene. Flere må bestilles fra importøren og finnes ikke ved søk på vinmonopolet.no selv om de leveres ut fra det lokale vinmonopolet. Det jeg lurer på er hva som skiller de oppgitte utrykkene.

Share this post


Link to post

Basisutvalget: Finnes i butikkene. Det finnes basisutvalg kategori 1-6 der butikker med kategori 1 har lavest utvalg og 6 har størst utvalg, og det er definert hvilke produkter som skal finnes i hvilke kategorier. 

Partiutvalg: Polet kjøper et gitt kvantum som selges i butikkene sidestilt med basisutvalget. 

Bestillingsutvalget: Finnes i utgangspunktet ikke i butikkene, men mange butikker velger å ta inn noen varer fra bestillingsutvalget. Den enkleste måten å få tak i varer på fra bestillingsutvalget er å bestille vinene via polets nettside, og velge levering på ditt lokale pol (ingen ekstra kostnad). Bestillingsutvalget er enormt stort, og bør utnyttes av flere. 

Tilleggsutvalget (sakset fra polet): Tilleggsutvalget består av øvrige produkter som grossistene kan tilby. Det stilles ikke krav til at produktene er på lager i Norge, og grossisten kan reservere seg mot å levere mindre partier. Produkter i tilleggsutvalget listeføres ikke i nettbutikken, men kan velges ut til å være lagerført i enkelte butikker via butikkens lokale sortiment. Produktregistreringen skjer løpende via Vinmonopolets Leverandørportal i henhold til fastsatte frister. https://www.vinmonopolet.no/content/vmp-om-oss/vare-utvalg/tilleggsutvalget/tilleggsutvalget 

Spesialbestilling: Ikke så kjent med dette, men forstår det slik at det det kan sammenlignes med tilleggsutvalget men at varene ikke finnes i butikkene, og ikke er registrert noe sted. Må gå via importør for å få levert. https://www.vinmonopolet.no/spesialbestilling-og-privatimport 

Testutvalg: Importørene kan melde inn produkter til testutvalget hvor de får være i butikkene i en periode, og om varen selger godt nok innenfor sitt segment kan den få fast hylleplass. 

Utenfor sortiment: ikke et begrep som brukes av polet så vidt jeg vet. Hos DN forstår jeg slik at det kan bety både at produktet er utgått, at produktet aldri har fantes på polet (feks at journalisten har smakt produktet hos produsenten), eller potensielt at produktet er tilgjengelig via spesialbestilling/tilleggsutvalg men at journalisten ikke er klar over det. 

 

Jeg drikker mye vin, men har kun forholdt meg til viner som finnes i butikkene og i nettbutikken. 

Share this post


Link to post

Tusen takk Papegøye!

Akkurat hva jeg var ute etter. Var interessert i å kjøpe vin på januar slippet men var litt usikker på hvor jeg kunne få tak i vinen.
Det viste seg at det var på vinmonopolet.no, men jeg logget meg på rett etter 7 og etter en times tid var det slik:

vinmonopolet.png.f5d50b063584279940dded46763caa60.png

Da det var min tur var det selvsagt utsolgt.

 

Share this post


Link to post

Ikke alt som ble sluppet som er utsolgt enda, men de mest ettertraktede flaskene blir vanligvis utsolgt på null komma niks ja.

 

ups, trodde du pratet om burgund-slippet, nvm..

Edited by Nopros

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...