Gå til innhold

GUIDE: Nå kan du droppe engangs­batterier. Her er to alternativer [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
36 minutes ago, St. Anders said:

hvorfor lages det ikke oppladbare litiumbatterier i AA størrelse?

Li-Ion batterier har en nominell spenning på 3,7V, mens NIMh har 1,2V. Noen kommer helt sikkert til å putte et li-ion batteri i en dings som er beregnet for nimh batterier. Er du heldig så sier det bare poff, er du ukeldig brenner huset ditt ned i løpet av natta.

Det finnes li-ion batterier i AA størrelse men de har lav kapasitet og må lades med usb. Den har innebygget elektronikk for å gi 1,2V ut.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Quote

Det er ingen grunn til å kjøpe den billigere typen der fire på 1,9 Ah koster 39 kroner. 30 kroner ekstra for mye bedre kapasitet er en god investering. 

75% dyrere for 30% mer kapasitet og ikke minst halve livslengden (500 vs 1000 oppladinger) må vel sies å være gode grunner til å vurdere. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Nye oppladbare batterier fra uåpnede pakker er vanligvis gode, men om man ikke har en litt mer avansert lader med display som viser kapasitet i mAh etter fullført lading vet man ikke om et brukt NiMh batteri man har liggende fortsatt er brukbart.

Jeg har mange ganger måtte luke vekk ett, to eller tre batterier i en firepakke-samling fordi de ikke tar imot like mye lading som det beste batteriet. En kjede er aldri sterkere enn det svakeste leddet, og et dårlig batteri som brukes sammen med gode vil gå tomt lenge før de andre. En tom battericelle sammen med fulle batterier vil bli reversladet, og kan bli dårligere eller skadet. Derfor står det ofte at man ikke skal blande ulike batterier.

Her er et eksempel på en brukbar lader til kr 350:

https://www.elefun.no/p/prod.aspx?v=46377

Slike avanserte ladere viser også hvilken spenning batteriene har når ladingen starter, dermed kan man også se hvilke celler som er tappet lengst ned.

 

IKEA har vært flinke til å vise at man kan ikke få i pose og sekk. De har tydelig informasjon om egenskapene til batteriene på pakkene. Høyeste kapasitet gir ulempene høyere selvutlading og færre ladesykluser, lav kapasitet gir mindre tap og flere oppladinger.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...