Gå til innhold

Ny storsatsing: Enova gir en milliard til norske hydrogenprosjekter


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

oooh jeeeeeez

Skulle likt å se hvor mye energi som går tapt i disse prosessene, fra naturgass til hydrogen til ammoniakk

Relativt upresis den formuleringen om at ammoniakk inneholder 1,5 ganger så mye energi som rent hydrogen

Hvor kommer den energien fra? Ref energiprinsippet

Generelt er jeg ytterst skeptisk når Bellona og Zero og Barth Eide er happy

1 mrd kroner i støtte, det tilsvarer gjennomsnittlig skatt på inntekt fra noe over 6000 arbeidstakere

Og f.eks Horisont Energi har aldri solgt, produsert eller tjent noenting noengang noensinne

Likevel får de 482 millioner kroner

Verden vil bedras

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Nok en gang:

1. Dette handler ikke om effektivitet. Det handler om å gjøre industrien utslippsfri.

2. Nei, den er ikke upresid: "One cubic meter of ammonia contains about 50% more energy than the same space filled with hydrogen."

3. Nei, verden vil ikke bedras. Vi MÅ få ned utslippene. Batterier er fine (stort sett) i personbiler, men det duger dårlig når maritim næring, flyindustrien og tungindustrien i hele verden skal avkarboniseres. Da er det grønt hydrogen, amoniakk eller methanol som gjelder.

Lederene i verdens største selskaper pøser nå inn enorme summer i hydrogenteknologi. Tror du det er fordi de ikke forstår bedre, eller kan det tenkes at det er et og annet poeng du ikke har fått med deg ?

Lenke til kommentar

Blått og grønt hydrogen er det samme produktet, men bare grønt hydrogen er uten utslipp. Blått hydrogen lages med utgangspunkt i naturgass, og det vil skje spill av metan under utvinning, transport og lagring. Selve renseprosessen er visst også bare 90% effektiv. Forskjellen er også at kildene til blått hydrogen vil ta slutt etter hvert, noe som ikke skjer med grønt hydrogen - fornybar energi og vann. Dessuten vil grønt hydrogen raskt bli billigere fordi prisen på fornybar energi går nedover, og dette skjer også med utstyret til elektrolysen- Ingen vet heller hva CCS vil koste. Amerikanerne har forsøkt på dette i flere år og brukt milliarder uten å lykkes.

Lenke til kommentar

Er det ikke på tide at man begynner å undersøke muligheten for produksjon av turkis hydrogen i Norge? Turkis hydrogen produseres nå i USA (med mye lavere forbruk av strøm enn elektrolyse og hvor prosessen slipper ut fast karbon istedenfor CO2, og fast karbon kan selges). Nå skal det også bygges fabrikk for turkis hydrogen i Syd-Korea.

.

Grunnleggende lærdom: Et industri samfunn bygger på anvendelsen av billig energi. Dyr energi vil derimot bringe industrisamfunnet til kollaps og sammenbrudd.Hver gang oljeprisen feks har oversteget 90 dollar fatet (målt i 2016-priser) har verdensøkonomien gått i stagnasjon.

https://monolith-corp.com/news-press

https://monolith-corp.com/news-press

Lenke til kommentar

Til Bjørn Eng:

1. Man bør ta med effektivitet i bildet også, all den tid energi er en knapp ressurs. Om artikkelen hadde vist hvor mye energitap prosessene medfører, så hadde de fleste blitt ganske skremt. Ja, man må få ned utslipp, men bør ikke se seg blind på det. Om man f.eks raserer masse natur for å bygge ut div kraftkilder og deretter sløser bort kraften på prosjekter som dette, tar man kanskje bare et skritt til siden.

2. Og hvor hentes den energien fra? Det er omtrent like presist som å lage 1 liter syntetisk diesel og 1 liter syntetisk bensin, og så si at diesel inneholder mer energi.

3. Jo, i endel tilfeller i det grønne skiftet tror jeg man bør være ganske skeptisk og kritisk til diverse prosjekter fulle av profitører. I hvilken annen bransje får man kastet nesten en halv milliard etter seg uten å ha omsetning, uten å ha levert noe som helst, uten å ha kunder, uten å kontrakter?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...