Gå til innhold

Energieffektiv oppvarming


Vod0

Anbefalte innlegg

Leier en leilighet på ca. 65kvm der det er montert 2 relativt gamle konvektor panelovner og vurderer å kjøpe inn noen nye som jeg evt. kan ta med videre senere.

Hva er den mest energieffektive oppvarmingen når vi ser bort fra varmepumpe? Vil det lønne seg å kjøpe dyrere panelovner med Wifi-styring eller er det andre alternativer? Da Wifi-ovner vil øke prisen med 50% og strømprisene ligger på ca. 0,5-0,7 med nettleie.

Per dags dato så er det:
1 gammel ovn med bare effektinnstilling på soverom
Et større med mekanisk termostat
En billig konvektorovn som ble kjøpt inn når jeg flyttet inn for å få varmet opp alt.

Stue og kjøkken er delevis et rom så tenkte 1 liten og 1 stor ovn samt en liten for gang og soverom (soverom blir mer frostsikring).

I tillegg så er det gulvvarme i leiligheten men denne har ikke termostat og har bare en av og på bryter, litt usikker på hvor mye strøm dette bruker da jeg ikke har bodd her mer enn 2 uker og skrudde den av. Badet er pusset opp nylig og har termostat. Snakket med utleier ang montering av termostat men det blir ikke med det første.

Bor i Nord så det er kaldt ute og gamle vinduer så antar de slipper gjennom en del kulde, vil det bli en forskjell om jeg monterer en tetningslist rundt vinduene? Denne: Tesamoll Premium Fleksibel

Vil ikke bruke for mye penger da jeg ikke vet hvor lenge jeg skal bo her, så om noen vet om noen gode tilbud der ute så rop ut!

Takker!
 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Varmeenergi er varmeenergi. 1kW med strøm gir tilnærmet 1kW med varme. Unntaket er varmepumper som også henter varme fra et annet sted og du får mer varmeenergi enn strømmen du putter inn.

Så alle ovner som gir 1kW er like bra på å omforme strøm til varme.

Det som er forskjellen er ofte elektronikken som styrer disse ovnene og byggekvaliteten. Så noen ovner (med Wifi) kan detaljusteres med senkingsprogram ned til hver time, mens de billige ikke har nattsenking i det hele tatt.

Så målet ditt må være å varme opp rommene til ønsket temperatur når du ønsker å bruke rommene. Da kan du justere bruken etter strømprisen (og etter nyttår, nettleia).

Angående vinduer, kjøp tykke gardiner om du ikke vil bytte vinduene nå. Så trekker du bare for.

Lenke til kommentar

Bytte vinduer er uaktuelt ettersom jeg kun leier :p

Men takk! Ja ser den med energi inn = energi ut. Fant også ut at doble Plissegardiner er veldig effektive for å holde varme inne og kulde ute. Kan være jeg går til innkjøp av noen nye slike evt. i kombinasjon med gardiner.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...