Jump to content

Vod0

Medlemmer
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 :)

Recent Profile Visitors

868 profile views
 1. Heisann. Fått ny telefon til jobben (Samsung S20 FE) og sliter litt med meldinger når det kommer til 2-veis autorisasjon. Skal logge inn i systemet på jobb og får derfor en melding med en engangskode hver gang og om jeg ikke trykker på "lagre" knappen så forsvinner meldingen helt. Gjelder også om jeg greier å trykke feil på skjermen eller swipe meldingsboksen vekk, er det noen måte å tillate "Class 0 message" i Android? Hadde vært greit å få koblet telefonen opp til PC'en og at den lagret meldingen automatisk sånn at man ikke er avhengig av å dra på jakt etter den som har telefonen på seg. I tillegg til at jeg da kan ordne ting hjemmenifra.
 2. Klarer ikke helt excel og får ikke til å basere farger automatisk i forhold til når personen kan starte på div. ting. Prøver å lage et kompetanse-ark der cellen skal være Rød når det er mindre enn 90 dager (3mnd) siden man startet og bli gul når man har jobbet mer enn 90 dager og kan starte på opplæring i den aktuelle oppgaven. Og til slutt skal cellen bli grønn når man fyller inn "Ferdig" elr noe sånt i cellen, den siste biten er forsåvidt veldig enkel men sliter veldig med å få cellene til å bli rød/gul automatisk.. Noen som vet hvilken formel man skal bruke? Slik ser cellene ut: Fra "D2" til "D6" og fra "D" til "I" øverst.
 3. Du søker nå og går inn hver andre måned å oppdaterer den, på UiT så lagrer man bare søknaden så vil den bli automatisk oppdatert. Lønner seg å søke så tidlig som mulig, er ofte første mann til mølla-prinsippet og man velger selv oppstartsdato.
 4. Vod0

  Knivsikker vest

  Heisann. Skal gå til innkjøp av en skudd-/knivsikker vest til bruk som vekter på uteplasser. Ser hovedsakelig mest etter en vest som beskytter mot traume (slag osv.), lett i vekt, puster bra og som er god å bære over lengre tid samt at man ikke kan se den under uniformen. Noen som har en vest å anbefale? Så litt på denne som vi får grei rabatt på via jobb: https://www.milrab.no/protection-group-denmark-pgd-alpha-vest/cat-p/c1009191/p1500073343
 5. Nei altså jeg betalte jo ikke regningen fordi de alltid sa at det ikke var noe problem.. Så da ventet jeg jo til jeg plutselig ikke hadde Internett igjen.
 6. Sitter her å krangler med Telenor, eller jeg krangler og lite skjer fra deres side og dette har pågått siden jeg ble kunde for 6mnd siden. Kort fortalt så fikk jeg en god kampanje på internett via Fiber og det startet med at første faktura ikke stemte i det hele tatt. Etter 6-7 telefonsamtaler der jeg alle gangene ble forsikret om at det ikke var noen problem og saken ble sendt videre så stengte de til slutt internettet mitt midt i eksamenstiden pga jeg ikke hadde betalt regningen som var x3 så høy som den skulle være (som jeg hadde tatt kontakt om alt for mange ganger). Fikk tilslutt ordnet det via en siste samtale der han plutselig fikk ordnet alt. Måtte derfor gjøre den ene eksamenen med å bruke 4G. Men nå har jeg flyttet og de har selvfølgelig køddet det til igjen... De startet opp abo. mitt 1 mnd for tidlig, de flyttet ikke over nettet og fikk derfor 2 mnd oppsigelsestid samt 1 mnd ekstra på en leilighet jeg ikke disponerte og sendte derfor mail 3. des og 13. des uten svar fra de, og her sitter jeg da. Liten og håpløs da jeg ikke har mulighet til å velge noen andre, det er fiber som er montert og om jeg velger mobilt bredbånd så går jeg fra 350mbps til 15mbps for samme pris og vet ikke hva jeg skal gjøre lenger, orker ikke ringe mer da jeg får de samme svarene hver eneste gang og nada skjer. Tør nesten ikke ringe de igjen for da blir det bare ord mot ord. Hva kan jeg egentlig gjøre for å legge litt press på de og få saken ut av verden? Vil bare ha en faktura som stemmer og internett i leiligheten min. Er så ufattelig lei hele Telenor nå og skulle ønske jeg bare kunne valgt noen andre men det er jo ingen som tilbyr noe her i Troms. Har brukt så ufattelig mye tid i telefonkø og forklaringer alle gangene jeg har ringt men ingenting skjer. Siste mailen som ble sendt og som forklarer alt utenom det siste da jeg fikk beskjed om oppsigelsestid etter at jeg sendte denne.
 7. Bytte vinduer er uaktuelt ettersom jeg kun leier Men takk! Ja ser den med energi inn = energi ut. Fant også ut at doble Plissegardiner er veldig effektive for å holde varme inne og kulde ute. Kan være jeg går til innkjøp av noen nye slike evt. i kombinasjon med gardiner.
 8. Leier en leilighet på ca. 65kvm der det er montert 2 relativt gamle konvektor panelovner og vurderer å kjøpe inn noen nye som jeg evt. kan ta med videre senere. Hva er den mest energieffektive oppvarmingen når vi ser bort fra varmepumpe? Vil det lønne seg å kjøpe dyrere panelovner med Wifi-styring eller er det andre alternativer? Da Wifi-ovner vil øke prisen med 50% og strømprisene ligger på ca. 0,5-0,7 med nettleie. Per dags dato så er det: 1 gammel ovn med bare effektinnstilling på soverom Et større med mekanisk termostat En billig konvektorovn som ble kjøpt inn når jeg flyttet inn for å få varmet opp alt. Stue og kjøkken er delevis et rom så tenkte 1 liten og 1 stor ovn samt en liten for gang og soverom (soverom blir mer frostsikring). I tillegg så er det gulvvarme i leiligheten men denne har ikke termostat og har bare en av og på bryter, litt usikker på hvor mye strøm dette bruker da jeg ikke har bodd her mer enn 2 uker og skrudde den av. Badet er pusset opp nylig og har termostat. Snakket med utleier ang montering av termostat men det blir ikke med det første. Bor i Nord så det er kaldt ute og gamle vinduer så antar de slipper gjennom en del kulde, vil det bli en forskjell om jeg monterer en tetningslist rundt vinduene? Denne: Tesamoll Premium Fleksibel Vil ikke bruke for mye penger da jeg ikke vet hvor lenge jeg skal bo her, så om noen vet om noen gode tilbud der ute så rop ut! Takker!
 9. Godt forslag forsåvidt. Er det mulig å koble de 2 sammen på noen måte? At F.eks 30min etter kupe-vifte fra Defa har startet så starter Webasto? Tidligere webasto jeg hadde greide ikke fjerne is om det var mer enn et tynt lag.
 10. Nylig kjøpt en bil sørpå med Webasto og vurderer å legge til en Elektrisk motorvarmer i tillegg for å spare batteriet og drivstoffet litt. Ser at Calix har en slik Slangevarmer med pumpe som burde være relativt lett å montere selv, men hvor stor effekt har en slangevarmer på oljen i motoren? Bor i Nord og det kan fort bli -20, så bør vell egentlig ha oljevarmer i tillegg om ikke slangevarmeren gjør susen.
 11. Jeg er helt enig med deg, derfor jeg skrev at dette ville vært perfekt for de dagene man faktisk ønsker piggdekk. Det var aldri en diskusjon om hva som fungerer best. Men vi kan ikke være uenig i at på enkelte dager i sesongen så er piggdekk overlegen
 12. Piggfritt funker fantastisk det, men piggfrie dekk er ikke like bra som piggdekk på våt is. Skal selv bytte inn mine gamle piggdekk med piggfrie men det er noen dager i året jeg gjerne skulle hatt piggdekk, spesielt i smeltesesongen når det fort blir mye vann og is. Er nok av folk som har sklidd ned bakker i Tromsø pga svinglatte forhold
 13. Ville vært genialt, spesielt her oppe i nord der piggfritt fungerer veldig bra 80% av tiden. Så kunne man brukt piggdekk de få dagene i året der det er masse vann oppå isen
 14. Heisann. Har nylig kjøpt en maskin med ASUS Prime X570-P og 1 m.2 SSD 1TB. Lekte litt med tanken på å skaffe en til brikke på 1 TB og sette de i Raid 0, både for hastigheten og for å slippe å ha 2 forskjellige harddisker på maskinen. Sånn at alt blir samlet. Vinner jeg noe på det med tanke på hastighet, og hvordan ofte er det M.2 disker feiler? Leste litt på nettet og noen mener at disken blir for rask for systemet, så man vil ikke merke noe forskjell ettersom alt det andre ikke klarer å utnytte hastigheten. Tanken var å kjøpe en HDD som blir en ren backup-disk, i tillegg til at jeg allerede har Google Drive for essensielle filer som ikke kan gå tapt. Ang tap av filer så vil det egentlig ikke påføre meg noe annet enn irritasjon, har allerede backup av det viktigste på maskinen
 15. Her var det mye gode svar, takk! Jeg ser at jeg kanskje har bedt om litt mye og skjønner selv at jeg ikke kan få en ting som funker bra til alt. Å ta med et lite vidvinkel-objektiv på tur vil nok ikke bli et problem, kombinert med et 16-80mm objektiv f.eks. Hva jeg skal bruke bildene til er jeg usikker på, synes bare det er kjekt å prøve ut og lære seg fotografering. Samt at det er morsomt for alle andre man er på tur med å planlegge hvor neste bilde skal taes, hvilke svinger de skal ta og hvor jeg skal stå eller kanskje gå seg en tur vekk fra camp for å se på solnedgangen. Gir en liten ekstra piff til turen og en mening for min del, ikke minst når man deler bildene med andre. Så kanskje jeg ikke trenger fullformatm men microFourThirds gjør jobben for meg. På Nikon-kameraet hadde jeg et 17-70mm objektiv som funket veldig godt for det jeg drev med og hadde mange morsomme opplevelser med det. Det viktigste for meg er vekt og størrelse, det skal passe ned i en allerede småfull topptur-sekk og ikke bli nedprioritert når man går fjellturer over flere dager. Hvor viktig det er med værtetting er jeg usikker på, kjekt å kunne ta frem kameraet i småruskete vær eller at man får snøspruten på seg uten å være redd for at kameraet skal kapitulere. Ang bruktmarkedet som ble nevnt så var tanken mer på antall Objektiver som ligger ute Takk igjen!
×
×
 • Create New...