Gå til innhold

Snowden adekker NY spionskandale i 2021


Anbefalte innlegg

Statsledere, fagforeningsledere, religiøse ledere, bedriftsledere, journalister, kongelige, ministre, høyesterettsdommere og over 50 000 andre høytstående personer er aktivt overvåket av Pegasus-spionvare, som er installert på folks telefoner uten at de en gang trenger klikke på noe. Om det ikke var saftig nok så har USA / NSA solgt denne overvåkningsprogramvaren til en haug med høyst tvilsomme regimer når det kommer til menneskerettigheter. Iran, Mexico, aserbajan, Bharain, Kasakstan, Marokko, Rowanda, Saudiarabia, Ungarn, India og Emiratene.

Informasjonen som er høstet inn er brukt til å angripe blant annet journalister. Drap har forekommet.

https://www.theguardian.com/world/2021/jul/18/revealed-leak-uncovers-global-abuse-of-cyber-surveillance-weapon-nso-group-pegasus

To kjappe introer til saken:

Spoiler

 

To lengre videoer:

Spoiler

 

Norske medier kommer sneglende inn på banen med noen alt for korte artikler om dette:

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/JE35rX/frankrikes-president-og-13-andre-statsledere-mulig-maal-for-spionverktoey

https://www.digi.no/artikler/na-kan-du-sjekke-om-du-har-blitt-spionert-pa/512039

Endret av Simen1
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

BRAVO Simen. Det som er skummelt er at vi i Norge tror at dette gjelder bare USA, Israel og de gærne Britene. Det er det absolutt ikke. Her hjemme er vi godt igang med å få til et 'digitalt grenseforsvar' som er et 'spitting image' av hva disse fasistene holder på med. Vi har uhyggelige folk som Michael Techner og andre som vi MÅ holde et øye med. Vi har lyttestasjonen på Hønefoss og andre installasjoner over hele landet. Vi er et lydig redskap for uhyggelige krefter. Er vår sikkerhets politikk den rette? Øker den sikkerheten vår og i Europa som en helhet? Jeg mener at vi må få sikkerhets folka ut fra all digital overvåkning. Hvis et digitalt grenseforsvar skal implementeres MÅ ikke forsvaret stå for innsamlingen. Data tilsynet MÅ ha kontroll og sikkerhets folka må gå gjennom rettsvesnet. Jeg vedder på at de vil skrike høyt om at DE må stå for innsamlingen. De vil hevde at DE har sikkerheten til folk i høysetet, men all erfaring viser at det har de ikke. Det henger på hvem som sitter i regjering. Få alt under Data tilsynet og ikke fall for den gamle frasen 'rikets sikkerhet'.

Endret av Oddvardm
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...