Gå til innhold

Fri data til under kr. 400,-


Gjest Slettet+6132

Anbefalte innlegg

20 minutes ago, Nortonis said:

Hvordan er det med man har datafrihet i en router, og den bruker opp Telia kvoten på feks 10gb, stopper nettet helt opp da, eller prøver den mer og tvinge seg over på ice+ for datafrihet igjen ?

Dette må vel gjelde Ice. Da jeg startet opp med å bruke Ice så tenkte jeg på dette som en viktig problemstilling, men etter hvert så har dette blitt til en problemstilling som jeg har glemt. Jeg har 3 forskjellige sim-kort, men når jeg lar "automatikken" styre det hele så er forbruket utenom ice+ tilnærmet null, slik at det alltid er tilgjengelig "full kvote" som overføres til neste måned. Når man har for eksempel 10 GB pluss 1 TB, som abonnement, så blir dette i praksis 20GB + 1 TB.

Det kan jo hende at dette fungerer annerledes andre steder i landet, eller at man bruker opp de 10 GB ved å forsøke på en "manuell konfigurering". Det som står i brukervilkårene det er at hastigheten da blir satt ned helt til 64 KB, hvis man ikke kjøper tilleggskvote.

I praksis så kjører det bare uten at man behøver å tenke på verken hastighet eller kvote. Det går "fort nok" og datavolumet oppleves som "uendelig".

 

Endret av arne22
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Nortonis skrev (8 timer siden):

Hvordan er det med man har ICE datafrihet i en router, og den bruker opp Telia kvoten på feks 10gb, stopper nettet helt opp da, eller prøver den mer og tvinge seg over på ice+ for datafrihet igjen ?

Jeg har en kompis som har slitt med dette. Jeg sliter ikke (siden min router aldri kobler på Telia). Jeg vil anta at forskjellen er at han har dårligere dekning hjemme. Vi har heller ikke samme merke bredbåndsmodem, siden mitt opprinnelig er fra Telenor mens hans er fra Ice, bare for å nevne det, selv om jeg ikke tror det er årsaken.

Det som skjer når du har brukt opp kvoten er at nettet fortsetter på Telia, men i nedsatt hastighet.

Endret av Aiven
Lenke til kommentar

Men i følge brukeravtalen så settes det helt ned til 64 KB, altså ikke noe man kan bruke i praksis. Har imidlertid aldri prøvd det ettersom tingene har fungert feilfritt hos meg. Ble ellers lovet 2 md gratis Ice+ men fikk faktisk nesten 3 måneder gratis, så det er lite å klage på. Support er hyggelige men de virker ikke å være så veldig godt inne i det tekniske. Det er vel heller ikke så mye behov for å snakke med dem så lenge alt kjører på skinner, og det gjør det jo.  

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Men har noen erfaringer med https://www.tek.no/nyheter/nyhet/i/Alom7j/chilimobil-lanserer-hyttebredbaand

For de er vel bedre avtale hvis man har ugjevnt forbruk, men fridata bør man bruke opp 100 GB måneden ellers er det bortkastet.

Men https://www.telia.no/internett/tradlost-bredband/ er helt klart best hvis man har 5g dekning, ulempen er man ikke får flyttet på ruteren da låser seg til adresse. Men usikker om hyttebredbånd er også låst. For nå finnes det dekning fra lillehammer til sandefjord og  moss på 5g så ganske stor området hos telia 5g men fremdeles er usikkert neste år om vi får større datapakker og mindre reguleringer. Da er veldig forkjell på fordelene og ulempene på de fleste. 2 TB er ikke mye særlig for speedtester og gaming.

For dere er enige er bortkastet med mobilavtale og mobil bredbånd? Kanskje hyttebredbånd i tillegg?

Spørsmålet om det blir bedre etterhvert.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...