Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Hva er reglene for egenmelding hvis man har vert sykemeldt tidligere i året?


Gjest 902a5...7b0

Anbefalte innlegg

Gjest 902a5...7b0

Jeg knakk beinet i Januar og ble sykemeldt en måned på grunn av dette. Men har aldri vert sykemeldt før så er litt usikker på om dette har noe å si for muligheten til å bruke egenmelding?

 

 Kan jeg bruke egenmelding om jeg skulle bli syk senere i år eller har jeg mistet den muligheten for resten av året siden jeg har vert syk over 16 dager totalt?

Anonymous poster hash: 902a5...7b0

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eigenmelding er ei ordning for å hindre unødvendig bruk av legeressursar på småting. Som alternativ kan du gå til legen for å få sjukemelding i staden for å bruke eigenmelding, men du blir oppfordra til å bruke eigenmelding. 

Arbeidsgiver kan ta frå deg retten til å bruke eigenmelding i enkelte tilfeller, då skal du få skriftleg beskjed om dette. Både fordi det er unødvendig å bruke opp helseressursar på å få dokumentert at du er forkjøla, og fordi det er ein fordel for både arbeidsgiver og samfunnet at du held deg heime npr du er sjuk og smittsom (også av andre ting enn korona). 

Er du i tvil så er det berre å spørre arbeidsgiver. Eigenmelding blir brukt i den perioda der arbeidsgiver sjølv må dekke kostnaden med at du er sjuk, det vil derfor være mulig å avtale ein utvida bruk av eigenmelding til å gjelde heile arbeidsgivarperioda. Minstekravet som arbeidsgiver må tilby er eigenmelding i 3 dagar samanhengande 4 gongar i året, men ein kan også tilby 8 dagar samanhengande og opp til 24 dagar i løpet av eit år. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
The Avatar skrev (4 timer siden):

Minstekravet som arbeidsgiver må tilby er eigenmelding i 3 dagar samanhengande 4 gongar i året,

Det er også viktig å være klar over at 4 x 3 dager er i løpet av siste 12 mnd, og ikke i løpet av inneværende kalenderår. Når den fjerde egenmelding er brukt i løpet av siste 12 mnd, kan arbeidsgiver ilegge en karantene på 6 mnd, da man må ha vanlig sykemelding.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...