Gå til innhold

Svenske myndigheter våger ikke å ta i bruk Microsoft Teams [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Synes dette er flott. Flere skulle gjort denne vurderingen så hadde det kanskje blitt mulig med selvhosting av teams slik som Skype. Det handler jo kun om at Microsoft ønsker kontroll selv og løpende abonnement i stedet for lisenser til salgs. Selv om de sikkert kunne kjørt abonnement på selvhosting også…
 

nextcloud (talk for video) er jo et alternativ som etter min mening er blitt ganske bra. Det er jo også opensource. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Mats Magnem skrev (3 timer siden):

Er data egentlig tryggere på et serverrom i et kommunehus eller statlig sted enn i en skytjeneste?

Trygger ovenfor Amerikanske myndigheters snoking. Svenskene er ikke helt naive, de vet at Amerikansk etteretning er effektiv og de er ikke en alliansepartner en gang.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Kan nesten garantere at Microsoft har bedre sikkerhet enn det svenske myndigheter har over sine datasentere. Det har blitt bevist gang på gang at å drifte selv er langt mer risikabelt. Blant annet på grunn av svakheter i produktene.

Lenke til kommentar
Kan nesten garantere at Microsoft har bedre sikkerhet enn det svenske myndigheter har over sine datasentre. Det har blitt bevist gang på gang at å drifte selv er langt mer risikabelt. Blant annet på grunn av svakheter i produktene.

Det har du kanskje rett i, men dette handler om Schrems II-dommen som sier at den gamle avtalen om databeskyttelse mellom EU og amerikanske myndigheter ikke er god nok. Datasentre eid av amerikanske bedrifter er forpliktet til å utlevere data til amerikanske myndigheter uavhengig av hvor datasenteret fysisk befinner seg, og dermed er Microsoft sine datasentre i Europa ikke skjermet mot at data kan utleveres.

Den praktiske konsekvensen av dommen er at det i EU/EØS-området ikke vil være tillatt å lagre sensitive data i amerikansk-eide datasentre dersom man ikke har ytterligere lag med sikkerhet på data.

Lenke til kommentar
Quote

Datasentre eid av amerikanske bedrifter er forpliktet til å utlevere data til amerikanske myndigheter uavhengig av hvor datasenteret fysisk befinner seg

MS løste jo det ved å opprette et Azure lokasjon i Tyskland der et tysk selskap eide og driftet datasentrene. Men av en eller annen grunn skal denne ordningen avvikles.

Endret av hanlan
Lenke til kommentar
hanlan skrev (2 timer siden):

MS løste jo det ved å opprette et Azure lokasjon i Tyskland der et tysk selskap eide og driftet datasentrene. Men av en eller annen grunn skal denne ordningen avvikles.

Uten å vite spesifikt hva årsaken er kan man jo spekulere i om amerikanske myndigheter gav MS grei beskjed om at "...vi betrakter senteret som et MS-senter all den tid tjenestene tilbys av dere..."

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...