Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

"Evig singel?"


Anbefalte innlegg

@Theo343 - Veldig bra innspill. 

Jeg vil faktisk gå så langt som å påstå at dette er kanskje noe av det mest urovekkende med menneskeheten i dagens samfunn. Sett bort i fra klimaet - som ikke har en direkte sammenheng med våre sosiale liv. 

Idealet for hva som er "akseptert" - blir trangere, nåløyet mindre. Altså; det man skal tilstrebe for å anse seg selv som vellykket (les: attraktiv) blir stadig mindre. For meg som sitter litt på utsiden; er det ekstremt tydelig at folk flest bruker ekstremt mye tid på dette. Direkte eller indirekte ved at de ubevist blir påvirket og tar sine valg deretter for å "passe mest mulig inn". 

Jaget etter anerkjennelse har blitt så latterlig, at folk mister seg selv opp i dette. Selv liker jeg å gå tur. De få gangene jeg går på toppturer av relativt kjent art - ser jeg mengder av "selfie-turister" som tydeligvis må jobbe beinhardt med seg selv på vei opp; og som på ingen måte ser ut til å like øyeblikket. Men på toppen strutter de - og tar 158 bilder; som nøysomt blir redigert og tilpasset verden. Hva tjener vedkommende på det? Sosial anerkjennelse som igjen betyr vellykkethet? Folk torturerer seg selv for en slik status. 

Eksemplene på det er mange. Jeg har tidligere illustrert det ved at folk speiler seg selv i alt de gjør. De lever ikke i øyeblikket, for de ser speilbildet av seg selv - og glemmer å vende blikket utover. Resultatet; blir at dersom man går på konsert. Er risikoen skyhøy for at du ser tusen mobilskjermer foran deg. Så godt som samtlige ser konserten fra mobilskjermen sin, mens de virker mest opptatt av å få den mest perfekte snappen, instavideoen eller hva folk gjør. Hvordan kan man nyte en konsert når nesa er mest nede i skjermen?

Dette fenomenet skjer også i mer alvorlige senarioer. For eksempel ulykker. I flere og flere land; dessverre har vi også eksempler på slik atferd i Norge - så velger folk å filme hendelsen, istedenfor å hjelpe. Se for deg at du havner i en bilulykke og sitter fast. Så har du 20 mobilskjermer rettet mot deg; for alle skal ha personlig gevinst av "wow, hva skjer?" fra venner og kjente. Fordi konkurransen om å bli sett og hørt er helt latterlig stor (slik jeg har forstått det) på sosiale medier i dag. Man lever jo ikke.

Så har du "hyklere" som meg da. Som ikke gidder å ta del i denne galskapen. Resultatet? Folk blir fornærmet når jeg sier jeg ikke har Instagram. For de tror jeg lyver, og ikke ønsker å legge de til som venn eller "følge dem". Også blir man en outsider sosialt. Isolert. Men greit nok det; jeg gir faen. 😜 

Hele denne fisefine nye livsstilen handler nok om at vi faktisk har tid til å gjøre noe annet enn å bare jobbe. For første gang i menneskehetens historie har vi den siste generasjonen hatt et stort overskudd på både materielle goder, tid og kapital. Når man har alt man trenger; når alt er "servert" på et fat når du er født. Når du ikke trenger å strebe etter de grunnleggende tingene. Hva skal man da finne på? Jeg tror vi er i barndommen når det kommer til dette nye "fenomenet". - Personlig tror jeg at når denne epoken er over; så vil menneskeheten søke viktigere næring for sjelen i form av kunst, kultur og litteratur. Men sannsynligvis ikke i vår levetid. 

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Utfordringa nå er at det er tjenesten som velger om profilen din vises.  Enten man driver med dating eller business er det algoritmen til tjenesten som bestemmer om man går treff i andre enden. Det er samme eier bak flere av de største tjenestene og dine ønsker og drømmer er ren business for de.
image.png.003b250b85beb27de1a8a45bde2732d3.png
Her har jeg falt utenfor algoritmen med det resultat at det går fra eventyrlig vekst til absolutt ingen vekt på 6 dager. Med mindre jeg produserer noe innhold som treffer eller kaster penger på tjenesten vil det stå fast i uker, måneder eller år.

I datingtjenester blir en stående fast når man ikke vises til andre. Det betyr ikke at at man ikke er elskbar.

Før var det datingtjenester som ikke kostet noe å bruke og det var ingen algoritmer, kun databaseoppslag basert på brukerens søkekriterier og det som var fylt ut i profilen. Det virket med det resultat at man fikk både prate og treffe potensielle partnere. I dag er det business og de fleste har ikke en mulighet til å oppnå ønsket resultat.

Verden har blitt mange ganger så kynisk etter at Internet dreier seg om å tjene penger og ikke om å tilby oppslag uten at tjenesten velger bort store deler av innholdet. Algoritmer bestemmer hva som skal vises, ikke brukerne.

Innhold som genererer en kjede av klikk blir foretrukket av tjenesten. Tjenestens oppgav er å tjene penger på klikk. Enten er man inne  varmen eller så er man ute i kulden.

Endret av BadCat
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Quote

Så har du "hyklere" som meg da. Som ikke gidder å ta del i denne galskapen. Resultatet? Folk blir fornærmet når jeg sier jeg ikke har Instagram. For de tror jeg lyver, og ikke ønsker å legge de til som venn eller "følge dem". Også blir man en outsider sosialt. Isolert. Men greit nok det; jeg gir faen. 😜 

Jeg bruker ikke instagram eller twitter. Men jeg har en noname/ikke-personlig konto på begge for å kunne følge ting jeg er interessert i. Jeg har null innhold på de. Det samme har jeg for Youtube. Kun for å delta i aktiviteter men null innhold på min. Det samme på eks. Twitch og Discord. Ingen konto på TikTok og alskens rart. Har whatsapp og teams for litt jobbting.

På Facebook har jeg en personlig profil. Men den er kun opprettet for å ha messenger med familie og venner samt delta i grupper rundt bosted og aktiviteter. Jeg kjøper ingen produkter som krever kobling mot Facebook som eks. Quest 2.

På LinkedIN har jeg en personlig profil men hovedsaklig for å ha et sted å opprettholde en CV samt noe å henvise til om jeg skulle søke jobb. Jeg har null tilstedeværelse og deltakelse i miljøet der.

Jeg synes absolutt ikke man er hykler fordi man ikke ønsker å delta i alt dette. Man velger selv sin deltakelse tenker jeg uten at man skal stigmatiseres av den grunn.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
11 minutes ago, BadCat said:

Hvis man ikke deltar på Twitter og lignende er det omtrent som at man ikke finnes. :p

Haha da foretrekker jeg å "ikke finnes" ja :D. Jeg synes det er like idiotisk at man skal ha en presentasjonsside på et intranett på jobben hvor man skal ha masse bilder og legge ut om interesser og faglige ambisjoner.

Faen heller, det holder vel med navn, kjønn og alder og hva jeg jobber med. Det virker som dette gjelder uavhengig av om du jobber i NRK på Kiwi eller er vaktmester.

Når jeg begynte i ny jobb for ca. 1 år siden kom det en fotograf som skulle ta en haug bilder. Jeg sa "bruk bildet til inngangskortet om det må legges ut bilder" "ønsker du faglig historikk om meg kan du linke til LinkedIN". Og fikk purringer i månedsvis om å skrive litt om meg selv på intranettsiden, noe jeg bare overså til purringene stoppet.

Jeg driter i om folk ser på meg som rar av den grunn. Jeg er der for å gjøre en jobb og ha det hyggelig med gode kolleger, ikke for å drive valgkampanje.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
8 minutes ago, BadCat said:

Det er verst hvis man drier med business.

Så lenge jeg bare innehar en stilling og en funksjon hvor PR, salg, profilering og "valgkampanjer" ikke er en del av jobben så gir jeg fullstendig F i det. Jeg er også ferdig med konsulentlivet etter nesten 20 år med personlig budsjett det for å si det slik. Så behovet er lik null.

Fjant og tulleri! Vil du bli kjent med meg så kom å hils på meg da vel eller slå av en prat i sosial sone eller ved kaffe automaten. Ja kanskje vi til og med kan ha et godt samarbeid i noen prosjekter eller arbeidsoppgaver og bli kjent på den måten?

HR får blir så sure de vil, bryr meg null om "branding" som de så fint kaller det. Jeg er ingens eiendom selv om jeg er ansatt.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Tinder for proffer 😜
1. Kjøp "Tinder Gull" - koster vel 300 kr pr mnd?
2. Kjøp private fotografering, type: https://flerematcher.no/ - "kun" 5 995 kr,- Får bilder vurdert av et damepanel. 😆
3. Med AI kan du garantert ordne automatisk dates med ferdig oppsatte "scripts". Leste en plass at du kan også outsurce chattingen til et firma som ordner et stevnemøte for deg. 

Jeg håper og tror at "vanlig" sjekking gjør comeback. At det blir mer og mer vanlig å bare spørre folk man møter i det offentlige om man skal ta en kopp kaffe. Og etter kaffekoppen, kan man sende en melding å invitere på en øl og, ehhh... wienerbrød. Eller; jeg håper i allefall det. Folk må da innse at det er helt latterlig overfladisk, kunstig og sært å holde på med alle disse Tinder-appene. Joda, jeg har vært på Tinder selv og møtt damer der. Men det er faktisk enklere å bare spørre folk "irl". Det er såpass uvanlig at de fleste damer blir så satt ut (les: sjarmert) av at noen spør - at det skal nokså mye til å få et nei. 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
On 7/2/2021 at 1:22 PM, Kris85 said:

Tinder for proffer 😜
1. Kjøp "Tinder Gull" - koster vel 300 kr pr mnd?
2. Kjøp private fotografering, type: https://flerematcher.no/ - "kun" 5 995 kr,- Får bilder vurdert av et damepanel. 😆
3. Med AI kan du garantert ordne automatisk dates med ferdig oppsatte "scripts". Leste en plass at du kan også outsurce chattingen til et firma som ordner et stevnemøte for deg. 

Om en trenger å gjøre det der så er en nok ikke særlig tiltrekkende i utgangspunktet. Er man tiltrekkende kan man ta bilder hvor som helst og matcher renner inn. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...