Gå til innhold

Permittert, tilbud om ny jobb med lav lønn


Gjest a553e...aab

Anbefalte innlegg

Gjest a553e...aab

Er permittert for 2 gang som følge av covid, og har fått tilbud om en ny jobb nå. Timelønn ligger langt under hva jeg har i dag (207 vs 245), og i kombinasjon med ett samlivsbrudd og påfølgende økte utgifter til leie av bolig, samtidig som jeg også har delt omsorg for 3 barn, blir det økonomisk vanskelig å gå ned såpass mye i lønn. 

Nye arbeidsgiver er stor og veldig kjent, med mye sesong ansatte og deltidsansatte. Fått beskjed at de legger seg flatt på tariff, og ikke er særlig rom for lønnsforhandlinger. 

Må nevnes at dette er i service yrke, og jobb jeg er permittert fra er lønn "inkludert" tillegg for helg/kveld, men hos evt nye arbeidsgiver kommer dette som tillegg på timelønn.

For min del blir det begrenset hvor mye kveld/helg jeg kommer til å jobbe pga omsorg for 3 barn. 

Ønsker også samtidig og få en fot innafor denne bedriften, vil jo også heller jobbe en å gå permittert.. bare så vanskelig å gjøre det når en må ned såpass mye i lønn.

Kjipt å havne i situasjonen, men får mer ved og gå permittert enn å takke ja til ny jobb. 

Kan jeg miste nav perimtterings penger ved og takle nei på bakgrunn av det ikke er økonomisk gjennomførbart for tiden.?

Innspill mottas med stor takk!

 

 

 

 

Anonymous poster hash: a553e...aab

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For å kvalifisere til dagpengar frå NAV så er det eit krav at du er reelt arbeidssøkande, det inkluderer ei plikt til å takke ja til jobbtilbod som du får, også om det medfører ein lønnsnedgang. Det er likevel slik at du kan takke nei til jobbar som er lønna under tariff eller sedvane. 

Nokre praktiske spørsmål:
Du skriv at i jobben du har hatt så var ulempetillegga for helg/kvelds-arbeid inkludert, kor mykje kveld og natt måtte du jobbe?
Slik eg forstår det så vil du i den nye jobben få tarifflønn og berre få ulempetillegg dei gongane du faktisk jobber natt/kveld, noko du seier at du nok ikkje vil kunne gjere så ofte.
Det å kunne jobbe berre på dagtid og ikkje på kveld/natt er i utgangspunktet eit gode, og at du ikkje får ulempetillegg når du ikkje har ubekvem arbeidstid er også forståeleg.
Eller var du i forrige jobb så heldig at du fekk lønn for ubekvem arbeidsutan utan å faktisk måtte jobbe på ubekvemme tidspunkt?

Korleis ser du for deg muligheitene til å få ei betre stilling i bedrifta? Ettersom du ønsker å få ein fot innafor så tolkar eg det slik at du ser eit potensialle for at det i alle fall på sikt kan være ein bra plass å jobbe.

Har du rekna på kva som er sannsynleg lønnsutbetaling kvar månad? Sjølv om det er begrensa kor ofte du kan jobbe kveld/natt så blir det vel kanskje litt jobbing?
Eit kjapt overeblikk på butikktariffen viser at tarifftillegget er 22 kr etter kl 18, og 45 kr etter kl 21 på kvardagar. Kor mange timar per veke vil det være aktuelt å få tillegg? Med delt omsorg så vil det vel bli nokre kveldar og helgar du kan jobbe?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...