Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Anbefalte innlegg

Hva synes dere om nettdating?

Har sett mange meninger om Tinder her på forumet, men hva finnes det noe positivt ved tjenesten? Er det noe generell enighet om hvilke tjenester som er seriøse eller useriøse?

Selv så tror jeg nettdating kan fungere hvis man bare vet, eller er klar over de ulike faresignalene som finnes.

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tja, å møte hverandre gjennom nett er ganske vanlig i dag. På slutten av 90-tallet, begynnelsen på 00 var det ennå litt flaut og tabu - men etter hvert har det blitt ganske akseptert i alle samfunnslag. Det finnes jo et mylder av forskjellige sider og apper man kan bruke. Alt etter hva man ønsker.

Jeg anser ikke Tinder for å være utelukkende for nettdating. Da appen har blitt så vanlig at hva folk søker er ganske individuelt. Det er en utrolig enkel måte å få seg tilfeldig sex på. Har selv brukt appen flere ganger med stort hell. Men alltid vært veldig klar på at jeg ikke vil ha noe fast forhold. Selv om jeg føler mange damer er ute etter noe fast. Personlig syns jeg da Tinder blir ekstremt overfladisk - samtidig kjenner jeg flere som har møtt hverandre gjennom Tinder. Noen har til og med blitt gift. Men det er sjelden kost. 

Det finnes et hav av nettdatingsider som er mer seriøse, alt etter hva du søker. Men du må regne med å betale. Det er vel derfor mange foretrekker Tinder, fordi det er enkelt - det er gratis. Du lager en profil på to minutter - og det er veldig ukomplisert å bruke. 

Personlig har jeg møtt ca 20 damer gjennom Tinder. Noen av dem har mildt sagt vært ganske så spesielle. Det er veldig vanskelig å få et korrekt inntrykk gjennom noen minutter med overfladisk prat gjennom appen. Jeg føler at nettsider som Match og Sukker (ingen erfaring der) er mye mer seriøst, og man møtes gjerne ikke like fort gjennom Match - og skriver en del brev med hverandre i forkant.

Du skriver om "faresignaler". Man får fort en intensjon om at noe føles rart og feil når man skriver eller prater med en person på nett. Da er det bare å fjerne matchen, eller si takk og farvel. Dette gjør jeg med 9 av 10. Straks jeg får antydning til at "her er det noe som skurrer" - så gidder jeg ikke. Men jeg tenker det har litt med alder og gjøre også. Det er nok myer mer gøyalt og henge på Tinder i tidlig 20-årene enn når man er 40. Bare å bruke sunn fornuft det.... så går alt greit. 😜

Men det er stor konkurranse på Tinder. Det gjelder å være litt pågående hvis man skal lykkes. Særlig for oss menn. 

Lenke til kommentar

Ja det har helt klart blitt mer akseptert etterhvert som samfunnet sånn generelt sett har blitt mer digitalt med årene, siden slutten av 90-/tidlig 00-tallet.

Og jeg tror nok Tinder legger litt til rette for overfladiskheten i måten tjenesten virker, de baserer fryktelig mye på utseendet. Selv om det virker som de har gjort grep for å endre noe av dette, nå nylig har de blant annet lagt til et eget i profilene for fem valgfrie interesser man kan fremheve. 

Utenom Tinder har jeg prøvd Sukker en stund. Nå vet jeg ikke hvordan algoritmene hos Tinder fungerer, men på Sukker er det jo mer åpenbart hvordan det fungerer. Der må man kjøre en relasjonstest ved opprettelse av profil, så kjører algoritmene i tjenesten en utregning av matchende profiler basert på hva de har svart på sine tester og gir en matchscore basert på prosent til slutt.

Når det er sagt, så er nok ikke Sukker, og jeg antar at det samme gjelder for Match, "point-and-click" som Tinder. Man må legge litt mer tid i de for å få resultater. Og hvorfor den litt eldre demografen svinger mot Match for eksempel er kanskje fordi det er en av de lengstlevende tjenestene.

Lenke til kommentar
Gjest 8d295...1ba

Tinder blir kalt en knulle app og det er mange som bare er ute etter sex, men min erfaring som kvinne er at det er like mange useriøse på de seriøse nettstedene som match, møteplassen osv. Tinder har flere unge single men de andre "kjæreste nettstedene" har en stor overvekt av gifte menn som søker elskerinne for sex, og menn med forpliktelsesissues 30-50 år som har akuratt samme bruk og kast mentaliteten som de unge på tinder, og er kun ute etter raskest mulig ligg.

Mye useriøst generelt på apper og nett vil jeg heller si, samme som på byen og andre arenaer men hvor det face to face er lettere å få respekt som person enn når noen sitter gjemt bak en skjerm og kan skrive hvor grisete og ufint de tør.

Det sagt så finnes det også seriøse på alle arenaer, jeg fant kjæreste på tinder og vi holdt i fem år. Kjenner til både gifte og nybakte foreldre som møttes på tinder, så om man er ute etter noe seriøst er det om å gjøre å skille ut de useriøse med en gang. Det er ganske enkelt å forstå om noen bare er ute etter sex eller er interessert i selve deg både på spørsmålene som blir stilt (utover de standard om hva man jobber med, hvor man bor osv) og på investeringen som legges ned i datingen når man treffes. Blir jeg invitert på en drink etter meldingsutvekslinger som ikke har tillatt meg å komme litt inn på personen så sier jeg nei takk, men blir jeg invitert på middag sier det meg at mannen er mye mer seriøs og interessert i å bli kjent, da fortsette å treffes over tid og se an hvordan personen ter seg, snakker til meg, spør om meg osv. Inviterer han hjem på middag eller film avskriver jeg han som en som bare vil ha sex og sier nei takk.

Anonymous poster hash: 8d295...1ba

Lenke til kommentar

Gode poeng!

Nettdating og tilhørende apper har nok gjort det enklere for useriøse personer å slippe til, enn det kanskje var i tiden før nettdating ble en ting. Selv om de var nok allikevel tilstedeværende i kontaktannonser i avisene. 

På Tinder, og forsåvidt andre tjenester også, har jeg en tommelfingerregel. Ser jeg profiler der enten; personen ikke har noe bilde av seg selv, har bilder som har blitt tatt bilde av med mobilkamera før det ble lagt til, eller av og til har kun ett bilde. Da unngår jeg de. For det sier meg at de er useriøse eller rett og slett fake.

 

Lenke til kommentar
Gjest 8d295...1ba skrev (På 11.12.2020 den 15.28):

Blir jeg invitert på middag sier det meg at mannen er mye mer seriøs og interessert i å bli kjent, da fortsette å treffes over tid og se an hvordan personen ter seg, snakker til meg, spør om meg osv. Inviterer han hjem på middag eller film avskriver jeg han som en som bare vil ha sex og sier nei takk.

Anonymous poster hash: 8d295...1ba

Mener du påspandert måltid på restaurant som indikator på seriøsitet kontra hjemmelaget?

Ts;

Som gjest påpeker er tinder en puleapp. Det er ikke å komme bort ifra. Hele konseptet er lagt opp for å gå 100% etter overfladiske attributter.  Men som det også blir påpekt er terskelen svært lav for å begynne å benytte tjenesten. Dermed er ALLE der. Både de som er vil pule på si av kjæresten sin, de som er single og vil frese fra seg (på deg), de som genuint leter etter kjærlighet og de som bare vil ha ego boost fra andres fremstøt på en passiv måte. Dermed blir det litt sånn som i den rundkjøringen der alle kjører feil; når alle gjør feil så blir det rett. Så det er like greit å bruke tinder på søk etter kjærligheten, tror jeg.

Det uheldige er at tinder i stor grad har tatt de fleste med storm på bekostning av de mer seriøse plattformene der man legger litt mer innhold i profilene. De useriøse på disse plattformene er lettere å sortere bort da deres profiler er minimalt utfylt eller veldig standardiserte. Dessverre er det da sånn at når de fleste bruker tinder så er det lite folk igjen på de seriøse plattformene og det er ofte de "evig single" som bare vil bruke uker å år på å være skrivevenner og aldri tør å møtes.

Av de "tradisjonelle" datingsidene så vil jeg si Badoo/blendr virker som den beste da det tilsynelatende er flere brukere her, men det avhenger også litt av hvor i landet du befinner deg. Én app er veldig populær hos motsatte kjønn i én region mens en annen holder nærmest monopol et annet sted. Hvorvidt du bor i/nær en storby har også stor påvirkning på dette punktet da denne populariteten har veldig stort utslag.

Jeg har brukt datingsider siden lenge før det var kult og det var veldig bra før. Det var stort sett bare seriøse datere på de fleste sidene, men nå er stort sett alt søppel. :)

Lenke til kommentar
Gjest cd99b...378

Jeg (hankjønn) prøvde Sukker, Match, Happn og Tinder.

Mine erfaringer med de ulike samt hvor lenge jeg brukte de:

Match (1-2 mnd): Nesten ingen norske, hverfall ikke som var pålogget. Et familiemedlem (hunkjønn) ble gift med en fra et annet land i Europa etter å ha funnet sammen her. Selv syns jeg dette var kanskje det stedet det var vanskeligst å komme i kontakt med noen. Mulig det var fordi jeg helst ville komme i kontakt med norske.

Happn (3-6 mnd): Et par hits med litt chatting som døde raskt ut.

Tinder (3-6 mnd): Ble endel chatting men kom aldri så langt som å treffe noen.

Sukker (3-4 år): Her ble det faktisk en del dating. Men det var veldig mye av og på. Når man har tråklet seg gjennom de 40-50 som jevnlig er pålogget er det ikke så mye å hente, da kunne man like godt ta seg et halvt års pause. Som med alle datingtjenester må man som mann være forberedt på lite svar om man har et gjennomsnittlig utseende. Men de fleste som svarer er oppriktig interessert i å få til en samtale. Nå 3 år etter at jeg sa opp mitt sukker-abonnement sitter jeg her, med kone og barn. Og selv om jeg hadde null tro det underveis var det faktisk sukker som førte oss sammen.

Anonymous poster hash: cd99b...378

Lenke til kommentar

Masse gode erfaringer med Tinder.

Eneste kjipe med nettdating for min del er hvor "ubalansert" man blir ang kjærlighet at man får en slags følelse at gresset er alltid grønnere på andre siden og/eller blir sittende med en følelse av for mye "utvalg".

Føler at damene der inne sliter enda mer med dette og dermed skal det litt til før man kommer forbi forsvaret de har naturligvis bygd opp.

 

 

Lenke til kommentar
DaniNichi skrev (1 time siden):

Føler at damene der inne sliter enda mer med dette og dermed skal det litt til før man kommer forbi forsvaret de har naturligvis bygd opp.

 

 

Hell yeah!

Jeg jobber litt med å ikke bli fornærmet når jeg blir møtt som om jeg var en pervers gris.

De fleste damene burde tatt seg et jobbsøkerkurs. For det første man lærer er vel å ikke kjøre på med negativer :p.  Når jeg skriver en profil prøver jeg å være positiv og oppmuntrende, men de fleste jeg leser er bare full av negativer og krav.

Jeg har aldri testet og laget en kvinneprofil, men det virker jo som damene regelrett drukner i perverse mannfolk.

Ei dame jeg er i kontakt med spurte om å snap'en min for å fortsette dialogen der og den første meldinga jeg fikk etter at HU la meg til var et bilde av et icon hvor det sto noe sånn som "send meg noe grisete og du er blokka".  Jeg hovra over blokken selv da det er måte på en fornærmende måte å "innlede" en samtale på - men så tenkte jeg at "jaja.... Kanskje 99% av mannfolka dryler til med et bilde av kuken så snart de får noen over på snap". 

Toxic som bare fy 😆

Det må i så fall være jævlig med mannfolk som ikke er klar over at internett flommer over av porno så det er ikke nødvendig å "utveksle" 😆

Lenke til kommentar

Selv tenker jeg at nettdating kan være en fin løsning for de med sjenerte, introverte eller ikke minst de med dårlig selvbilde/selvtillit som har seriøse utfordringer med å "komme over kneika” eller komme igang med dating generelt.

Skal ærlig innrømme at jeg faller nok innenfor en av de kategoriene og føler at jeg kan uttrykke meg enklere skriftlig i startfasen når jeg treffer nye folk. Slik sett tror jeg nettdating vil fungere "bedre" enn tradisjonell dating.

Men som jeg skrev her tidligere, det gjelder samtidig å bruke huet når man begynner å få matcher både på den ene og andre nettdating-appen eller -websiden.

 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
McShortFuse skrev (På 4.12.2020 den 14.50):

Hva synes dere om nettdating?

Har sett mange meninger om Tinder her på forumet, men hva finnes det noe positivt ved tjenesten? Er det noe generell enighet om hvilke tjenester som er seriøse eller useriøse?

Selv så tror jeg nettdating kan fungere hvis man bare vet, eller er klar over de ulike faresignalene som finnes.

 

Jeg er riktignok dame og kanskje over snittet heldig med utseendet. Jeg treffer ikke menn i det daglige og det skal mye til før en mann tør å snakke med meg når jeg møter de på min vei gjennom a4-livet. Jeg er ganske introvert og lite kontaktsøkende selv også. Jeg prøvde tinder, happn og tinder. Min erfaring er som følger; 

Sukker: Gud og hvermann sendte 5-6 meldinger i hytt og pine med lite eller ikkenoe innhold. Det var mange som sendte meg forhåndsinnstilte meldinger og ingenting annet. En sjelden gang kunne jeg har litt utveksling med noen interessante menn men vi var sjeldent i samme landsdel eller hadde de samme hensiktene med å finne noen (jeg var kun interessert i seriøse henvendelser). Jeg husker at jeg fylte inn en relasjonsprofil (?) men at de fleste som tok kontakt ikke tok hensyn til mine ønsker, krav eller forutsetninger. Jeg syns Sukker var ganske kaotisk og det ble ingen dater derfra for min del. De få jeg hadde avtale med å treffe trakk seg dagen før, husker jeg. 

Happn: Lite aktivitet, prøvde det bare en kort stund. Møtte en derfra, men han sleit med så mye psykiske lidelser at det ble ikke noe mer. 

Tinder: Mest action for min del. Jeg hadde kontakt med en del og møtte noen. Mitt inntrykk er at tinder er "lav-terskel". Dessverre mye menn med psykiske lidelser, usunt forhold til festing/alkohol, ikke ærlige om hvor useriøse de var osv.. Til slutt møtte jeg en herfra som jeg virkelig likte, men det kom jo frem etterhvert at han ikke var klar for forhold han heller (psykisk nedbrutt og ødelagt av tidligere forhold m.m.). 

Så her sitter jeg og er fremdeles like singel som 39åring. For meg fungerer hverken nettdating eller dating i virkeligheten, faktisk. Kanhende det er annerledes å være mann på nettdating da; ser for meg at det er langt vanskeligere men jeg tror også at kvaliteten på damene er høyere. Det er kun min antagelse, jeg kan selvsagt ta feil. 

Endret av Dugg
Lenke til kommentar

@Dugg
Du må da virkelig hatt skikkelig uflaks mtp nettdating eller dating generelt. 😯

Men som du også sier i forhold til at Tinder er "lav-terskel", så kan nok konsekvensen av det være at menn med diverse problemer slipper enklere til. 

Mistenker at både kvinner og menn er noenlunde likestilte på nettdating, uavhengig av hvilke øvrige personlige egenskaper man har, er utseendet pent og tiltrekkende vil treffene komme av seg selv. Samme gjelder for øvrig i motsatt ende av skalaen, har man ikke utseendet med seg synker antall treff deretter.

Lenke til kommentar
McShortFuse skrev (7 timer siden):

@Dugg
Du må da virkelig hatt skikkelig uflaks mtp nettdating eller dating generelt. 😯

Men som du også sier i forhold til at Tinder er "lav-terskel", så kan nok konsekvensen av det være at menn med diverse problemer slipper enklere til. 

Mistenker at både kvinner og menn er noenlunde likestilte på nettdating, uavhengig av hvilke øvrige personlige egenskaper man har, er utseendet pent og tiltrekkende vil treffene komme av seg selv. Samme gjelder for øvrig i motsatt ende av skalaen, har man ikke utseendet med seg synker antall treff deretter.

Jeg har definitivt vært uheldig, ja. Jeg forstår egentlig ikke at det går an. Heldigvis trives jeg i mitt eget selskap og har flere gode venninner i samme båt. Jeg har faktisk inntrykk av at det er ganske vanlig blant oss langtidssingle eller de som går fra det ene  forholdet til det andre. Nå som det er for sent for meg å skaffe en familie, tenker jeg at jeg ikke kommer til å bruke så mye tid på menn fremover. Det høres "sunnere" ut, syns jeg. Man blir jo tross alt preget av all denne mislykketheten. 

Det du sier om treff er sikkert riktig, men jeg tror ikke kvinner sliter like mye med vilje og evne til å forplikte seg, skaffe en familie og holde seg der som det menn har. Menn og kvinner må slik sett gjerne stille likt når det gjelder kvantitet, men ikke kvalitet. Menn "får" kvinner, kvinner "må holde ut med" menn. 

Lenke til kommentar
Dugg skrev (43 minutter siden):

Det du sier om treff er sikkert riktig, men jeg tror ikke kvinner sliter like mye med vilje og evne til å forplikte seg, skaffe en familie og holde seg der som det menn har. Menn og kvinner må slik sett gjerne stille likt når det gjelder kvantitet, men ikke kvalitet. Menn "får" kvinner, kvinner "må holde ut med" menn. 

Godt poeng, kan ikke argumentere i mot det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...