Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Bruktbil til 18 åring


Anbefalte innlegg

Hei!

Vi er en del personer som skal spleise på 1 bil til en i familien. Vi tenkte en bil til rundt 30k - må være godt nok som førstebil. Jeg lurer på om dere har neon gode alternativer. Helst en bil som er drivstoffgjerrig og varer noen år. har sett på litt selv, men er ikke veldig kunnskapsrik når det kommer til biler - og gode alternativer. 

Sett på blant annet denne;

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=198162906

 

Takk for svar! 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kor lenge bilen varer kan være litt vanskeleg å gjette på, særleg i denne prisklassa.

Det viktigaste å sjekke om dei store reperasjonsutgiftene er tatt, og då særleg register-reim/kjede er bytta. Etterspør også service og verkstedeshistorikk for å kunne ansjå om det er andre nært foreståande nødvendige reperasjonar som ein må forvente seg.

Prøv å fokusere på "vanlege" bilmodellar som det finnes mange av på vegane, det aukar sjangsane for at det er mulig å få tak i billige delar.

 

Ellers så vil eg slå eit lite slag for trafikksikkerheita. Ein gamal bil til 30 000 kr vil ikkje være spesielt trafikksikker, så dette kombinert med ein umoden 18 åring som kan være hard på gassen vil det kunne være ein dårlig kombinasjon.
Her er det sjølvsagt stor forskjell både frå 18 åring til 18 åring, bruksmønster, og ikkje minst kva ein har råd til. Men det vil være ein stor forskjell på at 18 åringen har ein billig småbil til å øve på småkøyring i relativt lav fart og om 18 åringen kjem til å køyre større transportetapper i høge hastigheiter.
For å snu litt på det så er det eigentleg slik at ein uerfaren sjåfør er den som bør disponere den nyaste og mest trafikksikre bilen, ein billig bil bør helst køyrast av erfarne sjåførar som er godt kjent med både mennesklege og mekaniske begrensningar.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...