Gå til innhold

Drittsekk United


HilRam

Anbefalte innlegg

Neil "Razor" Ruddock er vel kanskje mer som ei brautende og små lubben skolegårds bølle å regne (i sine fotballdager), enn flere av de nevnte eller langt mer verdige kandidater i tråden. Og mulig han er kun ute etter å skape litt kontrovers og billig oppmerksomhet rundt egen person i tiden etter at skoa ble lagt på hylla, men fremsto som en alt annet enn "sympatisk" type på banen, der blant annet skrøt nærmest av å knekke beina til Andy Cole (i hva som visstnok var "kun" ei treningskamp) og at han egentlig ønsket å knekke "bare" det ene benet til sin landsmann.

"Unnskyldningen" kom vel et par tiår for sent, og ble vel ikke noe bedre av at han dro inn United "kompisen" til Andy, Teddy Sheringham inn i samtalen.

Ruddock virker som ei, vel noe "spesiell" type, der omtaler Roy Keane som ei "pussy" i det ene øyeblikket, mens like etter, i samme artikkel så drar han frem ei historie hvor han forsøkte (så godt han kunne) å brekke beinet til en ung Keane, som bare for opp igjen, og flirte Liverpool forsvareren rett i ansiktet, og hvor Ruddock så mente at det stod stor respekt av den slags oppførsel, og at Keane aldri klagde over de mange harde taklingene han mottok fra forsvareren. Så åpenbart ingen pingle likevel. Men sikkert grei måte å forsøke å selge ei historie på.

Virker å leve godt på å gjenfortelle (ganske ulike versjoner) av episoden hvor han brettet ned Cantonas ikoniske krag, men var visstnok livredd for at franskmannen skulle ta igjen etter at fløyta gikk, såpass at han fikk med seg keeper David James som personlig body-guard, da i tilfelle United spissen skulle oppsøke ham, noe han også gjorde, men til alles overraskelse, da for å by opp til ei runde med øl til sin rival.

Dennis Wise må vel også nevnes i tråden, nesten overrasket at det navnet fortsatt står utelatt. Notorisk liten oppvigler, der tross sin lave høyde likevel greide å skape ei mindre atomutbrudd, spesielt i de intense oppgjørene mellom Chelsea og Arsenal på tampen av 90 og tidlig 00-tallet. Glemmer aldri synet av den lille sinna mannen stå panne til panne mot høyreiste Patrick Vieira, eller når til og med den vanlig rolige Thierry Henry måtte holdes tilbake fra lagkamerater for ikke å fly på den lille og breiale "terrieren".

En annen "sympatisk" fyr, som visstnok ble omtalt greit som en der var fullt i stand til å starte et større masseslagsmål i et tomt hus av Alex Ferguson. Tror den beskrivelsen kom etter en av de mange klassiske Wise vs. eks antall United spillere episoder på tampen av 90-tallet (hvor særlig Scholes, Butt og Sheringham virket å hisse seg bra opp over Dennis sine mange sleipe triks).

Han ble jo også involvert i noe med Beckham og Neville brødrene, og da var han visstnok ikke så høy i hatten, og måtte bli "reddet" av lagkamerater etter en tøff kamp i 1997-98 sesongen og der bråket fra banen fortsatte i retning av garderoben.

Likevel, jeg må si at man savner typer som Wise, som definitivt sto igjen som en fargeklatt og alltid noe som lå i gjære med den slags karakterer på banen. Mulig liten av høyde, men det tok han jo så absolutt igjen ved å hisse på seg alt og alle, og hans slu måter å få motspillere utvist på, Nicky Butt blant annet, tror Wise bokstavelig talt røska eller klemte på familie juvelene hans, da etter ei duell. Butt svarte så med å gå i vilt raseri, og forsøkte så godt han kunne å bruke Wise som en fotball, rett foran dommeren, og tja, ikke noe å lure på der, rødt kort og United redusert til 10 mann og senere totalt pissa på med 4-5 mål i baken på Stamford Bridge.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

John Fashanu burde jo også bli dratt frem her, og en som kanskje virkelig var en gærning/drittsekk både på og utenfor banen, og der er attpåtil veldig glad i å skryte godt av det i ettertid. Hans mange historier med vold og angrep på både medspillere og motspillere, maler jo ikke akkurat noe særlig "pent" bilde av mannen der i hop med Wise og Vinnie Jones var blant de mer fremtredende skikkelsene i Wimbledons "Crazy gang". 

Fra det å knuse inn halve ansiktet på intetanende motspillere til å slå ned spillere utenfor banen, og nærmest skryte på seg å ødelegge medspillere i garderoben for å heve seg som "alfa-hann". 

Mulig han gjerne foretrakk å "gi" men ikke så glad i å motta, som etter å ha slått ned Viv Anderson etter en kamp mellom Wimbledon og Manchester United på 80-tallet, og for å unngå å få juling av en rasende Anderson, så stormet den "harde" Fashanu øyeblikkelig i retning av garderoben og låste seg inne.

Greame Le Saux var jo også litt sånn mer liten og oppviglersk Chelsea spiller på 90-tallet, kanskje ingen drittsekk, men havna jo i slosskamper og bråk med alt fra egne lagkamerater (tror det var David Batty) i Blackburn tiden, (lenge før Dyer og Bowyer i Newcastle trøyene plutselig lot knyttnevene hagle mot hverandre) og havnet også ofte i bråk med samtlige motspillere, alt fra (Sheringham, Vieira, Fowler, Petit osv) utover sin tid som Chelsea spiller. Og tviler på at det alltid var de andre sin feil for at ting ble opphetet.

Klart, det hjalp vel ikke på at britiske tabloider kom med noen "sterke" rykter/beskyldninger omkring Le Saux og hans privatliv, så mulig en del av kranglene oppsto som ei måte å få ut noe innestengt sinne på? 

Martin Keown er jo også en annen "favoritt", og selverklært "hardman" som i følge seg selv, ikke "respekterte" Van Nistelrooy, fordi United spissen ikke ville spille etter hans "æreskodeks", og derfor ble altså nederlenderen ansett som et øyeblikkelig "hat objekt" for Arsenal forsvareren. Joda, tøff når han i hop med 8-10 andre lagkamerater gjøv løs på en ensom motspiller, men ikke fullt så mye når han støtte på angrepspillere som spilte mye av det samme bølle "spillet" som Martin selv, og tenker på typer som Duncan Ferguson, der forsøkte jo å rive hodet av Keown under en kamp i 1997-98 sesongen.

Duncan var kanskje ingen "engel", men alltid moro å se de mindre bøllene få sin egen dose servert i retur av langt større og tøffere bøller i "skolegården".

Lenke til kommentar

El Hadji Diouf ble vel hentet til Liverpool i forbindelse med (tror jeg da) Senegals imponerende VM seier over regjerende mestre, Frankrike i sommer 2002, men huskes vel kanskje best for alt annet enn hans "imponerende" mål konto, og hvor spytteklysene og dritt slengingen satt langt løsere. Alt fra ballgutter, Steven Gerrards (mor) og bortesupportere var fritt vilt, fant seg jo senere en "god venn" i Celtics Scott Brown ut i karrieren. Like barn leker best osv.

 

 

Lenke til kommentar
Pallehysa skrev (49 minutter siden):

Thomas Gravesen.

Mer klovn og herlig entertainer enn drittsekk synes nå jeg da, hvert fall av hva man husker fra hans fotball tid i England og utrolig nok  senere i Real Madrid:

Smått utrolig at han spilte i hop med The Galacticos, Zidane, Ronaldo, Figo, Raul, Beckham, Carlos, Guti osv, og tja, han selv, Thomas Gravesen. Mike Tyson var visstnok fan av den danske bulldogen, eller kanskje det var omvendt? 

Når jeg tenker på Gravesens tid i Real Madrid, er det umulig å glemme det hysteriske synet av en skrekkslagen Robinho som blir kjeppjagd av en rasende Gravesen på treningsfeltet, og det betydde vel også slutten på hans tid i Real, da han ble vel solgt ikke lenge etter.

Tror faktisk Manchester United var også inni bildet om ei låne-deal omkring dansken, men det skjedde aldri.

Lenke til kommentar
Pliscin skrev (På 8.8.2020 den 22.47):

Gauseth, Hulsker, Hoseth.

Det er en del norske navn å velge blant ja. Men var ikke disse mer litt sånn media "klyser" å regne som, enn drittsekker? Husker Erik "Panzer" Hagen hadde jo sin egen "svarteliste" over hans minst likte norske motspillere i tiden som Vålerenga forsvarer, og der Vidar Riseth visstnok tronet ganske så høyt, men hvor "seriøst" dette egentlig var, nei, tror faktisk Hagen endte opp med å unnskylde seg, men moro med litt rivalri mellom VIF og RBK i 2004 sesongen, som ble meget spennende og underholdende.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Robbie Savage er jo også et kapittel for seg selv i det mer klysete "drittsekk" delen, men lever vel egentlig ikke helt opp til sitt "tøffe" etternavn, og gikk raskt ned for telling dersom push comes to show, og ble vel utsatt for utallige ned skallinger, ned sparkinger (tror til og med han gikk i bakken etter at en fotballdommer var borti han med albuen/armen) og nei, en som alltid skapte litt underholdende kaos rundt seg, uansett hvor elendig en kamp måtte ende opp å bli.

Ah, fant igjen videoen, hysterisk reaksjon fra Alan Shearer, som gir dommeren et rødt kort. :lol:

 

Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (På 13.8.2020 den 15.00):

Martin Andresen!

En skikkelig hissigpropp ja, husker hans "hode takling" på Roar Strand, men også den hysteriske diskusjonen mellom han og Nils Arne Eggen, etter at RBK slo VIF i høst 2010, og der en av RBK spillerne bidro sterkt til å få en av motspillerne utvist, da med noen ganske så nasty "og mørk (meget mørk og lang finger opp der solen helst ikke skal skinne) dark arts. Og var vel en afrikansk RBK spiller som kun forsøkte å sjekke prostataen til en Vålerenga forsvarer, som reagerte, vel, ikke så positivt på hendelsen og vips, så var de en mann mindre og RBK tok enda et stort steg mot nytt gull.

Eggens reaksjon i etterkant var jo det beste med det hele: 

"Æ ork itt å diskuter om folk som tar hværandre oppi ræva!" :lol:

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nederland har jo ofte vært noe man helst gjerne vil forbinde med flott angrepsfotball, og husker at jeg falt for laget i mesterskapene mellom 1998-2000, men utover 2000-tallet og opp til det notoriske 2010 finalen, var det vel alt annet enn "pent" mange forbundet med Holland, og der de røde kortene satt ekstra løst. 

Dette ble vel greit oppsummert i VM kamp i 2006 mellom Nederland og Portugal, hvor det ble fint lite "fin" fotball og mål, men desto mer action når det gjaldt den mindre pene siden av idretten, og ikke minst utdeling av utallige nasty taklinger, såpass mye og ofte at det gikk vel knapt et par sekunder før 2-3 mann lå nede og ei forvirra dommer begynte å dra frem gule og røde kort i alle slags retninger.

Mark Van Bommel tror jeg utrolig nok ikke ble tildelt et rødt, men nei, ganske så vilt oppgjør og utrolig mange lite "sympatiske" typer involvert i "kampen". Synd det ble en vinner ut av ei slik møkkakamp, håpet ingen skulle gå videre etter å ha sett hva som utspilte seg.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nå er det ikke bare herrene som kan være "sportslige" av seg på banen, damene har noen brutale råskinn de også. Av en eller annen grunn, så dukker denne lite hyggelige videoen opp i ny og ne (må være minst ti år gammel) når man er inne på Youtube og ser div fotballklipp, og der ofte har null og niks med den nasty siden av sporten å gjøre.

Mulig det kanskje finnes ei lignende tråd tidligere her inne, men kunne jo ha vært interessant (men blir kanskje noe kjedelig i lengden) da med en snillere motpol til alle klysene, drittsekkene og juksepavene i idretten, da ei Gentleman United tråd, med the good guys. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Frank.N.Steen skrev (15 minutter siden):

Mulig det kanskje finnes ei lignende tråd tidligere her inne, men kunne jo ha vært interessant (men blir kanskje noe kjedelig i lengden) da med en snillere motpol til alle klysene, drittsekkene og juksepavene i idretten, da ei Gentleman United tråd, med the good guys. 

Det er jo bare å mekke en det? :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...