Jump to content

Pallehysa

Medlemmer
 • Content Count

  1223
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Pallehysa

 1. Ny post. Jupp. Fant artikkelen. https://nypost.com/2020/10/14/email-reveals-how-hunter-biden-introduced-ukrainian-biz-man-to-dad/ Om eg er tom for lesestoff på ramma, og NY Post sine konspirasjoner om kva som skjedde med Burisma/Biden er det einaste eg når tak i, driter eg heller uten lesestoff. Mulig det er brukandes om eg er tom for toalettpapir. Forøvrig den artikkelen du nevner, fortsetter å smi propagandaen om Biden og Burisma, nåke som allerede er avkrefta fra alle hold. Biden handlet i tråd med US policy, og Internasjonale avtaler. Er det ein fakta som går inn snart? Eller er du ikkje interessert i fakta og kva som faktisk er sant eller usant?
 2. I din andre setning på det eg svarer på her, for å nevne ein. "Biden ikke har vært helt ærlig". Anklage. Spørsmål som fremmes her, er ditt motiv for å anklage Biden på nåke Trump tydelig syns er heilt greit. Og vi snakker om nepotisme og "emolument clause". Som er det du anklager Biden for, i ditt forsøk på å spre denne konspirasjons teorien. Då er det selvfølgelig relevant i ein tråd om Biden, i henhold til valget, og presidentskapet i USA å nevne Trump og Ivanka. To som vi allerede veit er skyldig i det du anklager Biden for. Så, har du lyst å svare på spørsmålet mitt, eller annerkjenner du nederlaget her? Du kan ikkje "cherrypicke" her. Enten er Trump skyldig, ergo er det verdt å sjå på Biden sin oppførsel. Eventuelt er Trump uskyldig, og denne tråden er død før den er begynt. Og nei, eg er ikkje interessert i Tony Bobulinski, før du gir eit godt svar på kvifor eg skal bry meg om kva den mannen har å sei. Her er forøvrig kva Trump sin "National security Director" seie om Russland og Biden: National Counterintelligence and Security Center Director Bill Evanina said in August that Russia has been trying to denigrate Biden’s campaign, specifically through a Ukrainian lawmaker named Andriy Derkach who has met with Giuliani at least twice to discuss corruption accusations against Biden. Derkach was sanctioned by the Treasury Department last month for allegedly acting as a Russian agent and interfering in the 2020 election. Og her har du Guiliani: Giuliani brushed off concerns about Derkach in an interview with The Daily Beast this week, saying “the chance that Derkach is a Russian spy is no better than 50/50.” And he told The Wall Street Journal of the purported Biden email trove: “Could it be hacked? I don’t know. I don’t think so. If it was hacked, it’s for real. If it was hacked. I didn’t hack it. I have every right to use it.”
 3. Litt artig å sjå tilbake på kva Republikanerne sa før dei blei innvervet i Trump kulten. Om ein lurer på kva Lindsey Graham foretar seg om dagen, er han på TV og tigger penger til valgkampen sin, eller ute og speler golf med sin bestekompis, Trump.
 4. Leser du i det heiletatt kva du sjøl skriver? Du har kommet med ein drøss av anklager og påstander om Biden og sønnen hans, som du ikkje har klart å verifisere. Det er ein konspirasjonsteori uten sidestykke, og åpenbart propagert av Russisk valginnblanding. "Sjå bort der, sjå på Biden kor korrupt han har vært i Kina. Sjå på Hillary, nei meiner Biden og kor korrupt han er som har e-poster. Sjå då" Som ein avledningsmanøver for kva som foregår i valget i USA. Og eg spør deg igjen. Er du så lettlurt? Kven er Bobulinski? Og kvifor skal eg bry meg? Om det skulle være sant at Biden har snakket med sønnen, (gud forby) om handel sønnen har gjort i Kina, når det nesten til knea, i henholdt til Trump og Ivanka som har gjort slike forretninger på lyse dagen. Det mens Ivanka har vært statlig annsatt. Men det bryr du deg ikkje om? Viktigere å spy ut, ubekreftet, at det er sant om Biden, sjøl om Trump og Ivaka sine brudd på lønnsklausuler er verifisert fra alle hold. Eg spør endå eingang. Kvifor bryr du deg? Er det ulovlig, er Trump og Ivanka skyldig. Og du har fortsatt til gode å verifisere om Joe Biden har gjort det samme. Ikkje Hunter btw. Han har alldri vært statlig annsatt i USA. Er det ikkje ulovlig, og Trump og Ivanka ikkje har brutt "emolument clause", har vertfall ikkje Biden og sønnen gjort det. Kva velger du?
 5. Pallehysa

  Sex med dyr

  Finnes det alternativer som smaker godt, og det feller i smak hos folket, er det ingenting som stopper ivrige veganere/vegetarianere/mat entusiaster å lage dette produktet. Men du er nok smertelig klar over at dei få alternativene som vi kan få tak i, rett og slett ikkje smaker like godt. Eg seie ikkje at det ikkje finnes vegetansk mat som er fantastisk. Men det er ikkje variert nok, og det må bli meir tilgjengelig for kvarmansen, om det skal reelt sett kunne konkurrere ut, eller i det minste konkurrere på side med dagens matkultur.
 6. Men du har jo ikkje bevis for at Trump har drevet legitimt, eller at Hunter Biden har drevet med korrupsjon. Men du vil, vil, vil så gjerne at det er sant. Og vi veit jo og med sikkerheit at Trump har jo ikkje drevet legitimt. Trump foundation blei stengt ned av staten, og han måtte betale i retten for korrupsjon knyttet til hans "veldedigheit". Vi veit og at han har millarder i gjeld, drevet forretning i Russland og Kina. Men kanskje ikkje like spennende å prøve å koke ihop ein konspirasjon om dette, når ein kan ønske så gjerne at det er Biden, då sønnen, ikkje faren, som driver forretning i Kina. Er du i det heiletatt åpen for at du blir lurt trill rundt av Russisk propaganda her?
 7. Ein trenger ikkje å fjerne "loot boxes". Problemet er at dei tar ekte penger for dei. Fifa 20 hadde mange måter å anskaffe seg "pakker" på ingame, uten å bruke ekte valuta. Det kan dei fortsette med. Men å selge pakker for ekte penger, der brukeren ikkje veit kva verdi ein får igjen for pengene sine, er gambling. Så heia Nederland. Og måtte andre land henge seg på.
 8. Nei eg veit kva poenget er. Skifte fokus, og sverte Biden. Nåke Trump og Guiliani prøvde med Ukraina som verktøy, og feilet. Eg spør deg. Kvifor er det viktig for deg om Hunter Biden dreiv business, og eventuelt fekk hjelp fra Joe Biden? Er det ulovlig? Er det ulovlig å drive business i Kina? Burde ikkje du ta Trump på det og då, som er den einaste vi veit med sikkerheit, som har hatt Kinesisk bankkonto, betalt skatt til Kina, samt har ei datter som er/var offentlig ansatt, og som tok ut millioner i utbytte i Kinesisk handel mens ho var offentlig ansatt... Det heile stinker av desperasjon. Det heile stinker av Hillary`s emails, 2.0. Og du ser ikkje kor lettlurt du er som tror på det for andre gang. Men denne gangen skal Trump fengsle sin meiningsmotstander? Er du ein av dei som fortsatt venter på at Hillary skal fengsles?
 9. Forsiktig med å vise bilde av denne dama. Trigger nok nåke automatisk i Trump skaren. Når dei ser ho, får dei ticks, OCD om at dei må rope ut offentlig, "Lock her up". Eller kanskje dei har byttet ho ut med Biden? "Lock him up"
 10. Eg spør deg kvifor du er opphengt i Hunter Biden sine e-poster, og kva konklusjon du håper du kan ekstrapolere fra disse e-postene. Med Hillary var det "skummle e-poster på privat server", som blei ein konklusjon om at ho var Anti Kristus, som var kriminell, skulle kastest i fengsel, bedreiv grov korrupsjon, til tross for at FBI ikkje fant beviser på dette. Trump brukte så ein privat server for sine statlige e-poster. Han er verdens beste guttebass. Kva er det denne gangen? Kva kriminelt er det du meiner Hunter Biden har gjort? Og kvifor er dette relevant i henhold til Joe Biden, og kvifor klarer du ikkje å sjå at dette er ein stor feit "rød sild", som skal dra fokuset bort fra politikken i USA? 230k døde Amerikanere. Halvparten av antallet Amerikanere som mistet livet i andre verdenskrig. Tallet vokser!! But but, Hunter biden has e-mails....
 11. Pallehysa

  Sex med dyr

  Ja domestikerte kyr idag kan ikkje overleve lenge i naturen. Dei trenger tilgang til mat og husvær. Kva andre dyr angår veit eg ikkje, som var det spørsmålet du stilte. Den norske vinteren kan være tøff for dei fleste dyr. Men katten kan nok overleve nokre år om ikkje meir. Men igjen, ikkje uten at den får mennesklig kontakt. Om iform av at den gjøymer seg under hus, sniker til seg mat i søppelet, eller mat som mennesker setter ut, eller mus og rotter som oppholder seg rundt hus og mennesker. Usikker kordan praksisen er idag, kontra kordan den var før. Godt mulig praksisen er kritikk verdig. Det eg har opplevd sjøl vertfall, er at dyra tar null skade av dette. Dei lever godt, har det fint og kyrene setter stor pris på å bli melket. Vi mennesker kan utvikle adferdsproblemer av at foreldrene er for snille. Eller for strenge. Alle er forskjellige. Dette gjelder nok dyr også. Men det vi ser dyra ofte tar skade av, er om dyra har komt seg ut av inngjerdinga, og går seg bort. Då er dei ofte skjelven og må roes ned, då det kan være ein tydelig psykisk påkjenning for dei. Igjen, er sikkert gårder som driver uetisk. Men kyrene har det bedre inne, sjøl på betong, enn ute på vinteren. På sommeren er det normal praksis å slippe dyra ut på beite. Det er meir kompleks i den forstand at du ikkje får eit variert kosthold, om ein skal begrense seg kun til plantebasert. Ein må planlegge meir, ein må bruke meir tid på handel, ein må ofte kjøpe dyre supplementer fordi ein ikkje får det varierte kostholdet mennesker er bygd på. Eg snakker ikkje om frossen pizza. Eg snakker om å lage ein pizza sjøl kanskje. Bunnen er grei. Sausen må ein passe på at det ikkje er brukt buljong av dyr i. Ost kan ein gløyme. Topping? Jo kan vel alltids kjøyre på med paprika og løk. Ein begrenser rett og slett seg, og må tenke mykje meir igjennom kostholdet. Dette tar tid, det koster penger og det er ikkje alle som har tilgang på alternativer. Du har ikkje ofret smak? Ost og egg. Kva tenker du at du har erstattet dette med? Pizza, lasagne og omelett. Alternativer? Ellers må du ikkje gløyme at gras som dyra då eter, er meir energi effektivt, enn å drive med annen produksjon på mark. "Mengde mat inn", er gras. Altså nåke som stort sett steller seg sjøl. Hive litt ku-dritt på det ein gang for året, graset overlever vinteren, og er enkelt å sanke inn. Det er ikkje snakk om menneskemat likevel. Du snakker om å bytte ut naturlig flora som ikkje er mat for oss, med dyrka produkt for mennesker. Skjeiv sammenligning der imo. Med oppdaget, meiner du kanskje kva du leser av få historier på nett og i dokuserier? Om ein skal danne seg eit godt bilde på kjøtt industrien, må ein ut i distrikta, snakke med bøndene og oppleve gårder. Ein vil alltid kunne finne seg falske fundament å stå på, om ein aktivt leiter etter feil i ein industri. Men ofte reflekterer ikkje dette fundamentet industrien i sin heilheit. Kanskje heller snarere motsatt. Sjølvsagt vil ein finne uetiske gårder, sjøl i norge. Får mattilsynet vite om dei, stenger dei ned. Vi har tross alt ein standard i Norge. Og eg syns det er urettferdig for dei tusenvis av bønder her til lands, som virkelig bryr seg om dyra, steller dei og passer på at dei har det godt, skal bli stemplet av dei få som driver uetisk. Har du eit godt argument for uetisk gårdsdrift? Heilt klart. Og støtter deg heilhjertet. Er det eit argument mot industrien i heilheit? Absolutt ikkje. Er det eit godt argument mot å ete mindre kjøtt? Ja, det er godt mulig. Er det eit argument mot kjøtt eting? Absolutt ikkje.
 12. Kan du forklare kva denne konspirasjonen om e-post denne gangen gjelder? Slik eg forstod det med Hillary, så var det e-poster på ein privat server, som var kjempedumt, forøvrig nåke Trump og familien har brukt sjøl dei siste 3 åra. Kva er det denne gangen?
 13. Men så har eg ikkje kalt dei innvandrere heller. Eg har allerede gitt deg det semantiske poenget ditt. Det var ikkje det eg ville fram til. Når eg skreiv andre og tredje generasjons innvandrere, klønete ordbruk, meinte eg utelukket at dei er barn av innvandrere. Ikkje nåke meir. Dei er andre og tredje generasjon fra innvandrere. La til "Fra", slik at poenget mitt ikkje skal bli ein semantisk leik. USA er litt annerledes då landet er bygget på innvandring, ganske nylig. Alle bortsett fra "indianere", er andre, tredje, fjerde, etc generasjon (fra) innvandrere.
 14. Du har nok eit poeng her. Mulig eg kom med ein klønete ordbruk. Men du forstod kva poenget mitt var? Barn av innvandrere fra eit annet land. Det var ikkje meir eg ville fram til. Borgere med annen etnisistet.
 15. Nei men han angriper ikkje personens etnisitet. Det er angrepet på mørkes etnisitet som er rasismen her. Ikkje Trumps angrep.
 16. Er Trump rasist eller ikkje. Binært. Er person x i din anlogi konemishandler eller ikkje. Binært. Ein kan drive ein semantisk dans så mykje ein vil rundt Trumps rasistiske utsagn og handlinger, men faktumet er, at Trump har kommet med rasistiske utsagn, og har handlet rasistisk. På samme måte som ein som banker kona, mishandler kona, er ein konemishandler.
 17. Så han er ikkje konemishandler? "Mishandler kona", siden han slår alle? Ein kan godt beskrive Trump som dum, stygg, ekkel etc. Men det tar ingenting ifra at han kjem med rasistiske utsagn, og har levd eit liv dandert av rasistiske handlinger.
 18. 1: Personen i din analogi, som banker alle, inkludert kona. Òm du hadde blitt spurt om han er ein konemishandler. Hadde du svart nei då?
 19. Hillary`s E-mails is missing!!!
 20. Feil. Det er du som går i fella: "Trump syns alle er mindre verdt, derfor er han ikkje rasist når han angriper andre menneskers etnisitet"
 21. Trur du må lese det igjen. Eg skreiv tydelig, andre eller tredje generasjon innvandrere. Altså barn av innvandrere. Altså eit faktum. Familien har innvandret til Norge.
 22. Om eg eller du hadde sagt til 3 personer, andre eller tredjegenerasjons innvandrere fra Somalia, som er født og oppvokst i Norge, at dei burde flytte til sitt heimland, er det rasisme uavhengig om eg eller du er ein drittsekk til vanlig.
 23. Pr definisjon rasisme. Det å sjå andre mennesker som mindreverdt, basert på deiras hudfarge, etnisitet, religion etc.
 24. Om eg ber 3 svarte kvinner i Norge om å reise tilbake til sitt "hjemland" når dei er født og oppvokst i Norge, for så å klemme ein mørkhudet person. Betyr det at min rasisme ikkje gjelder? Om eg seie at nåken nazister er fine folk, og ber dei "stand by", for så å sei at eg fordømmer rasisme og kvit overlegenheit. Er det ein effektiv fordømmelse?
 25. Argumentasjonen minner meg veldig om bortforklaringene av slaveri i Bibelen. Av og til kan det være nyttig å sette seg ned, uten dei partiske brillene, og faktisk lese kva som står. Ikkje kva ein vil at det skal stå.
×
×
 • Create New...