Gå til innhold

Fleksitid og obligatoriske møter utenfor kjernetiden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Arbeidsgiver har stor grad av styringsrett, så det skal ein del til for å kunne pårope seg at arbeidsgiver ikkje har rett til å legge møter utanom kjernetida. Då må det i så tilfelle være særleg avtalt i arbeidsavtale eller avtale om kjernetid at arbeidsoppgåver utanfor kjernetida skal styrast av arbeidstakaren sjølv.

Eg er heilt enig med deg at obligatoriske møter bør leggast innafor kjernetida om ikkje særlege grunnar taler for andre møtetidspunkt.

Det sagt så vil eg råde deg til å være litt taktisk. Prøv å foreslå å bytte møtetidspunkt. Dersom dette ikkje er aktuelt å flytte dei obligatoriske møta så bør du gjere ei vurdering på kor ofte det er møter. Som ein del av arbeidsgivers styringsrett så kan kjernetida endrast eller fjernast om den ikkje er låst i ein avtale. Så då må du/dere vurdere om det er betre å behalde kjernetida slik som den er i dag og heller tilpasse seg dei dagane det er møter utanfor kjernetida eller om dere skal sette krav som i praksis fort betyr at kjernetida blir tatt vekk.
Dersom dette er eit gjentakande problem som oppstår ofte så kan det være eit poeng å kreve at fleksistidsordninga blir tatt vekk og erstatta med vanleg 8-16 arbeidstid for å sende eit tydeleg signal om at det er eit sterkt ønske om forutsigbarheit, og for at arbeidsgiver ikkje skal kunne reklamere med fleksitidsordning som eit gode som i praksis ikkje eksisterer fordi arbeidstakarane ikkje får muligheit til å jobbe fleksibelt.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Det er vel vesentlig hvor langt utenfor kjernetiden disse møtene er også?

Arbeidstid er ofte avtalt å være mellom 7 og 17 med kjernetid mellom 9 og 15 eller tilsvarende. Hvis møtet er 15-16, så er det nok ikke noe man kan si noe på. Men hvis møtet er 18-21 så bør vel arbeidsgiver ha en god grunn for at det skal være innafor.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...