Jump to content
Sign in to follow this  
Oddvardm

Eqvinor. Hva er det vi holder på med?

Recommended Posts

Eqvinor er på trynet igjen. Denne gangen er de 200 Miliarder i minus på en helt vill gambling med Helge Lund i spissen. Den best betalte fiskoen i verden. Ingen har blitt bedre belønnet enn Helge Lund for en større fiasko. Nåværende ledelse er ikke uskyldige i dette, men med respekt å melde kan jo aktiva selges og hvis de blir solgt så blir resultatet ikke så jævlig som media sier. Dumt og flaut, javel, men ikke katastrofalt. Husk også at et slikt tap kan hentes tilbake med skatt du ikke skal betale (overskudd - tap = betalt skatt) hvis du tjener penger. Det er ikke så vanskelig å se hvorfor man roper på blod, men husk at Helge Lund er verdens dårligste konsernsjef som nok presset dette gjennom. Verre er det med de protestene som kom. Advarsler fra ansatte og revisorer ble bevisst satt til side. Det er litt grumsete og bør få konsekvenser.

Verre er det hva den Norske stat holder på med akkurat nå. Staten gir Eqvinor 2.5 Milliarder kroner for å lage vindmøller som skal skaffe strøm til oljeutvinning. Et helt års budsjett fra Enova. Alle de pengene som skal brukes på et grønt skifte gikk til Eqvinor for at de skal kunne pumpe olje. Og hva verre er så går kontraktene utenlands. Ikke blir det bygget ei eneste vindmølle i Norge, men i Finnland, Sørkorea og andre plasser. Det blir verre; alle disse pengene som Eqvinor nå får er ikke bundet opp som lån, aksjer eller annen gjeld, men som tilskudd. Eqvinor et 37% privat eid og det går altså til eierne av Eqvinor. https://www.tu.no/artikler/na-millionstotte-til-equinor-verdens-storste-flytende-havvindpark-kan-bygges-i-norge/472125 . Dette er mye verre enn 'kalkun' satsningen i USA. Det stiller spørsmål om hvordan vi behandler Eqvinor og resten av samfunnet. Fordi det tilslutt er vi (samfunnet) som må betale regningen. Pengene som Eqvinor fikk er tatt fra alle andre bedrifter som nå ikke får noe dette året.

Edited by Oddvardm

Share this post


Link to post

Du sier det selv: 37 % privat eid. Dette er altså et statlig kontrollert selskap, som handler på vegne av staten. Slik sløsing og inkompetanse går kun an i statlig selskaper, private hadde vært konk for lenge siden. Det er naivt å tro at ingen har visst om denne saken her i mange, mange år allerede. Det var vel passende å slippe liket ut at skapet på dette tidspunktet da.

  • Like 1

Share this post


Link to post
kremt skrev (6 minutter siden):

 Det var vel passende å slippe liket ut at skapet på dette tidspunktet da.

Dette visste mange folk i Stavanger allerede for mange år siden. Det ble diskutert på puber og blandt folk ellers. Men staten er en kraftfull propaganda maskin.PR byråer og andre spin-doktors la frem en strategi som politikere og Eqvinor fort ble enige om. Departemanget visste alt om absolutt alt, og det ble skufflet under teppet. Det samme skjer nå med Tangen og oljefondet, bestikkelser og korrupsjon. Men det denne tråden dreier som om er Eqvinor som skal FÅ 2.5 Milliarder av staten uten at Norsk Industri får en cent.

Share this post


Link to post
Annonse

Nå er Eqvinor skandalen (tap av 200M kr) yesterday. Nå hører vi ikke mer. Ingenting skjedde. Ingen måtte gå. Ingenting skjedde. Hvis du ser på hvordan Eqvinor drives i dag så skjønner du at dette bare er toppen av isfjellet. Men, som dere vet. Folk glemmer lett.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...