Gå til innhold

Hvordan vurderes estetikk lovmessig?


Anbefalte innlegg

Utseendet på et stykke arbeid kan sikkert være tema innenfor mange bransjer, men hvis jeg f.eks. har en håndtverker til å gjøre et eller annet, og sluttresultatet er kritikkverdig med tanke på utseendet - hvilken lovteknisk knagg skal man henge slik kritikk på? Hva skal man vise til at det er et brudd på?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det må vel bli Håndverkertjenesteloven, men det benyttes nok mer "fagmessig" som begrep, ikke "estetisk", men et fagmessig utført arbeid er åpenbart også estetisk akseptabelt, det er ikke kun funksjonskrav som gjelder.

 

Endret av 0laf
Lenke til kommentar

Estetikk er relevant i mange deler av lovverket - naboloven, plan- og bygningsloven, håndverkertjenesteloven, kjøpslovgivningen...

Fellestrekket i forbrukerlovgivningen er at avvik fra standarden "vanlig god vare/tjeneste" utgjør en mangel, og her kan også estetiske forhold være avvik. Man henger det altså på "mangel"-knaggen. 

I nabolovgivningen henger man det på samme knagg som alt annet - skade og/eller ulempe for nabo. At noe er stygt kan være en ulempe. 

Plan- og bygningsloven har den "reneste" henvisningen til estetikk, hvor det fremgår at kommuneplan og reguleringsplan skal ha definerte estetiske krav til reguleringsområdet. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...