Jump to content
HKRoed

Oppsett uten bridging

Recommended Posts

Hei!
Har nettopp fått meg mobilt bredbånd fra Get/Telia hjemme. Dette modemet, Zyxel EX5501, kan vistnok ikke bridges i dette nettet enda. Muligheten for bridging er tilgjengelig i innstillingene hos Get, men den aktiveres ikke.
Siden jeg nå ikke har mulighet for å bruke hjemmenettverket som før, trenger jeg hjelp til best fungerende oppsett uten å måtte konfigurere om alle duppeditter og WIFI-oppsett.

Gammelt oppsett
Modem (bridget) -> ASUS Router AC87U -> switch

Jeg har testet følgende
- koble routeren i modemet, og la routeren stå som Trådløs Router. 
- sette routeren som Tilgangspunkt. 
Felles for begge disse oppsettene er at nettet lugger, nettsider lastes ikke skikkelig, hvis de i det hele tatt lastes. Dette gjelder både kablet og trådløst. 

Har noen en god løsning på dette?

Share this post


Link to post

EX5501 er vel en ruter og ikke et modem, mens "modemet" vel sitter i antennen. I utgangspunktet skulle jeg anta at du kan koble bort EX5501 og koble din AC87U direkte på ledningen som kommer inn fra antennen/modemet ute på veggen. Eller er det slik at EX5501 gir strøm til antennen/modemet?

Share this post


Link to post
3 minutes ago, HKRoed said:

@NULL Så klart ? EX5501 er en router. Og ja, kabelen fra antennen går via en strømboks før den går inn i EX5501.

OK, så det er en uavhengig PoE-injector for strøm til utedelen. 

Siden det er Ethernet som går inn på EX5501, er vil det jo være liten hensikt med bridge-mode over til Ethernet. Eneste er kanskje hvis man skulle bruke integrerte IP-telefon-tilkobling eller om det var annen spesiell funksjonalitet. 

Da skulle det jo i utgangspunktet egentlig bare være å slenge på Asus-ruteren til denne ledningen. Å sette ruteren i tilgangspunktmodus vil være å be om problemer - det er noe du kunne brukt hvis du ønsket å sette Asus-ruteren bak EX5501 og deaktivert/ikke brukt wifi på EX5501.

Hva brukte du Asus-ruteren mot tidligere? Tenker på om det kan være noen innstillinger her som lager problemer. Problemene du opplever er på alle enheter? Er det websider du har besøkt tidligere som fungerer, mens andre fungerer ikke?

Share this post


Link to post

Beklager sent svar.
Jeg ga rett og slett f... inntil Get får i gang bridge, og koblet vekk min router.
Uansett hva jeg testet og fikk beskjed om fra Get om å teste, lagget det. 

Takk for svar til dere som svarte ?

Share this post


Link to post

Ingen flere som har prøvd noe her?

Prøver selv å sette opp en Ubiquiti-ruter med Get (Telia) mobilt bredbånd, og virker rett og slett ikke som at Zyxel-boksen settes helt i riktig bridge-modus. Har enda ikke prøvd meg på Get sin kundeservice...

Share this post


Link to post
1 hour ago, HKS said:

Ingen flere som har prøvd noe her?

Prøver selv å sette opp en Ubiquiti-ruter med Get (Telia) mobilt bredbånd, og virker rett og slett ikke som at Zyxel-boksen settes helt i riktig bridge-modus. Har enda ikke prøvd meg på Get sin kundeservice...

Er det ikke en Ethernet-forbindelse fra antennen/modemet? Hvorfor skulle det da være nødvendig å sette Zyxel-ruteren fra Telia i bridgemode? Du kan vel bare koble den vekk hvis du skal bruke noe annet....

Share this post


Link to post
41 minutes ago, NULL said:

Er det ikke en Ethernet-forbindelse fra antennen/modemet? Hvorfor skulle det da være nødvendig å sette Zyxel-ruteren fra Telia i bridgemode? Du kan vel bare koble den vekk hvis du skal bruke noe annet....

Du får ikke noe fornuftig IP når du kobler antennen direkte til en PC. Klarer heller ikke få kontakt med Internett, selv om jeg satt DNS manuelt. Har ikke hatt tid til å debugge det, men mulig de bruker noe VLAN, etc. for å kunne få kontakt med ruter selv om den står i bridged mode.

Share this post


Link to post
12 hours ago, HKS said:

Du får ikke noe fornuftig IP når du kobler antennen direkte til en PC. Klarer heller ikke få kontakt med Internett, selv om jeg satt DNS manuelt. Har ikke hatt tid til å debugge det, men mulig de bruker noe VLAN, etc. for å kunne få kontakt med ruter selv om den står i bridged mode.

OK. Hvis det ikke er bundet opp mot MAC eller at de bruker en eller annen form for autentisering. Fleste rutere har i hvert fall mulighet for å endre MAC, slik at man kunne lagt inn MAC-en fra ruteren du har fått fra Telia. Men kan godt være at det er andre mekanismer inne i spill også. Virker på en måte litt snodig å bruke VLAN i denne sammenhengen, men for så vidt noe det ikke burde være så vanskelig å finne ut av om man sniffer på trafikken mellom antenne/modem og ruter.

 

Share this post


Link to post

I følge GET så fungerer ikke bridging med denne routeren på mobilt bredbånd pdd. Så det er bare å smøre seg med tålmodighet.

Share this post


Link to post
10 hours ago, HKRoed said:

I følge GET så fungerer ikke bridging med denne routeren på mobilt bredbånd pdd. Så det er bare å smøre seg med tålmodighet.

At Get er talentløse er ikke hverken noe nytt, og det er heller ikke noe som bør stoppe oss... ?

Etter litt graving med Wireshark så fant jeg ut hva som skjer... For det første blir ikke DHCP deaktivert når du setter ruteren i "bru-modus" fra Get nettside. Fant også fort ut at GET bruker to VLAN. Ett for å "administrere" ruter og ett for Internett. Default VLAN fra utendørs antenne er selvsagt Get sitt administrasjonsnett, og ikke Internett.

Min løsning ble at jeg fjernet hele Zyxel EX5501-boksen til Get (eller hjemmesentralen som de kaller den) og koblet Ethernet-kablen fra utendørs antenne rett inn i ruteren jeg bruker. Det er en UniFi Dream Machine Pro fra Ubiquiti. Oppsettet gikk knirkefritt, det eneste jeg måtte gjøre var å sette VLAN ID 10 på WAN-interface.

  • Like 4

Share this post


Link to post

@HKS Takk! Fikk det til å fungere med ASUS RT-AC87U og etter litt knoting ?
Men koblet du utenom det strømadapteret og? Altså rett fra antenne til router?

 

  • Like 1

Share this post


Link to post

Takk for løsningen på dette. GET klarte ikke å opplyse om dette selv. Klønete spør du meg.

 

@HKRoed Jeg tror ikke routeren din har PoE, hvis den har det, tviler jeg dessverre på den gir nok strøm :-)

Share this post


Link to post

Har kjørt med strømadapteret, og det har funket. Inntil det tok kvelden... 

Men de på support hos get har vel ikke peiling på dette.... Og 2. linje vil neppe opplyse om det.... Uansett håpløst at det ikke er på plass

Edited by HKRoed

Share this post


Link to post

@HKS Takk for info om VLAN, nå slipper jeg iallefall "hjemmesentralen"

 

Noen som har testet simkortet i en annen router, eller er det låst til GET utstyret?

  • Like 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...