Jump to content
Sign in to follow this  
Judgement

Crackling ("Bål-lyd") ved middels/høy CPU-last

Recommended Posts

Hei,

Har forsøkt i noen uker nå å feilsøke lyden på maskinen min. Jeg sliter med at jeg har popping/crackling ved middels og høy CPU last. Dette har ikke vært en problemstilling tidligere og ser ut for meg å ha dukket opp med Windows 1903, og etterfølgende oppdatering til 1909 har ikke fjernet problemet. I utgangspunktet er cracklingen ganske ille på output-siden, men input gjennom USB mikrofon og analog mikrofon er helt hindsides mye støy på.

Hardware:

  • ASUS Z-170A (Bios-versjon 3802)
  • 6700K
  • 32 GB (4x8GB) 2666 Mhz
  • 980Ti
  • Lydkort testet: Integrert hovedkort, ASUS Essence STX II, Abrahamsen A-DAC

Steg tatt for å feilsøke:

  • Testet alle mulige kombinasjoner med lydkort tilkoblet og ikke tilkoblet, samt DAC. Også deaktivert integrert kort i BIOS, samt deaktivert HDMI lyd på nvidia-kortet.
  • Formattert og reinstallert Windows.
  • Forsøkt med dynamic tick av og på (bcdedit /set disabledynamictick)
  • Nyeste drivere på alt av relevant hardware. Også forsøkt eldre drivere på lydkort og skjermkort uten hell.
  • Testet med og uten Spectre og Meltdown-patchene.

 

Er det noen som er kjent med problemstillingen og kanskje har en løsning? Problemet driver meg til vanvidd og gjør maskinen i utgangspunktet ubrukelig for meg.

Share this post


Link to post
On 4/28/2020 at 8:42 AM, Hårek said:

Det er forsåvidt en kjent problemstilling. Det er dårlige arbeidsforhold for analog elektronikk inne i en PC. Google 'internal soundcard noise'. Men rart at det ikke blir bedre med eksternt lydkort.

Hei Hårek og takk for svar. Jeg tror jeg har vært litt uklar, dette er ikke normal elektrisk støy som kan forventes f. eks inne i en datamaskin. Dett er store mengder støy som gjør at lyden i mange tilfeller ikke er gjenkjennelig. Dette skjer også på eksterne og interne lydenheter.

Edited by Judgement

Share this post


Link to post
Annonse

Har du prøvd å installere en linux distro for å så utelukke software problemer? Hvis det hjelper ikke - har du mulighet til å prøve datamaskinen i et annet hus eller med en annen strømforsyning? Hvis problemet fortsetter, så er hovedkortet nok neste "synder".

Share this post


Link to post
On 4/29/2020 at 10:43 PM, camxer said:

Har du prøvd å installere en linux distro for å så utelukke software problemer? Hvis det hjelper ikke - har du mulighet til å prøve datamaskinen i et annet hus eller med en annen strømforsyning? Hvis problemet fortsetter, så er hovedkortet nok neste "synder".

Hei,

Takk for en god ide! Etter litt vanskeligheter å få Arch til å boote etter en oppgradering har jeg nå testet med samme resultat på integrert-kortet. I Arch er det ikke like ille på lav og middels CPU-last, men like ille på høy last. 

Jeg kom på at jeg oppgraderte BIOS for ca. en mnd siden, så skal forsøke å nedgradere til eldre versjon og se om dette hjelper.

EDIT: Ser ut som Asus har gjort noe for å hindre BIOS nedgradering. Nekter å la meg installere eldre bios. Forsøkt 4 forskjellige versjoner nå, alle med beskjed om "selected file is not a proper BIOS". Fantastisk.

EDIT2: Fant en omvei og fikk flashet en eldre bios. Løste ikke problemet.

Edited by Judgement

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...