Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

HEVN - del din historie!


Anbefalte innlegg

Hei dere! 

Jeg lager en podkastepisode om HEVN for nrk i disse dager og til det behøver jeg historier fra virkeligheten som det heter:) Vil du eller noen du kjenner dele en hevnhistorie med meg? I såfall er jeg veldig interessert i å snakke med deg. Det er selvsagt helt i orden å være anonym. Målet med podkasten er å underholde og belyse et tabubelagt tema. Det er vanlig å ville ta hevn, men mange snakker ikke om det. 

Ta kontakt på [email protected] eller i melding på messenger (Ida Pallin Bostadløkken)

Håper å høre fra noen av dere:)

Ida. 

IMG_5470.png

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er de siste årene en økning i personer med hjelperoller i skole, helsevesen, sosialvesen osv. som får sine liv ødelagt av kriminelle/ustabile gutter i alderen 14-25 år. Folk som har ønsket å hjelpe og yte, med brukere som etter hvis tid tyr til hevn med fatale konsekvenser. Folk som ikke kan leve et vanlig liv etterpå, fordi hevneren ikke tok liv men bare mild skade. Dermed i fengsel i kort tid og ut igjen.

Med utviklingen av den grove volden så er det viktig å fokusere på at man tar opp den tøysete og spøkefullt hevn. 

Se bare i skolen, personer som hevner seg på lærere med grov vold. 

Å ta hevn er desverre blitt mer vanlig hos visse grupper. Vi har aldri hatt mer vold i skole, mot politi, helsevesen m.m.

Endret av plankeby
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det du sier er en side av problemstillingen ang hjelpere. Det er de som bruker hjelperrollen for å kunne oppnå kontroll og makt. Hvis man leser historie med psykologisk vinkling finner man ofte at narsissistike motiver er underliggende som den reelle dypereliggende årsaken for enkelte de gjerne selv ikke er bevisst, så det blir gjerne litt mer komplekst p.g.a det. Det er også veldig vanlig å gå inn i en offer-rolle for slike personer. 14-25 år er ofte en tid når ungdom er relativt narsissistiske, så det er forståelig at folk som forholder seg til dette daglig gjerne er dem som søker seg mot det av ulike motivasjoner som ikke alltid er like lett å forstå, også for personen selv.

Folk har gjerne ulike motiver for hva som trigger hevntanker etter hvilken oppvekst og hvilke opplevelser og livserfaringer de har vært igennom.

Endret av vidor
Lenke til kommentar
vidor skrev (39 minutter siden):

Det du sier er en side av problemstillingen ang hjelpere. Det er de som bruker hjelperrollen for å kunne oppnå kontroll og makt. Hvis man leser historie med psykologisk vinkling finner man ofte at narsissistike motiver er underliggende som den reelle dypereliggende årsaken for enkelte de gjerne selv ikke er bevisst, så det blir gjerne litt mer komplekst p.g.a det. Det er også veldig vanlig å gå inn i en offer-rolle for slike personer. 14-25 år er ofte en tid når for er relativt narsissistiske, så det er forståelig at folk som forholder seg til dette daglig gjerne er dem som søker seg mot det av ulike motivasjoner som ikke alltid er like lett å forstå, også for personen selv.

Folk har gjerne ulike motiver for hva som trigger hevntanker etter hvilken oppvekst og hvilke opplevelser og livserfaringer de har vært igennom.

Ser hva du sier, samtidig er det jo nødvendig med hjelperoller med kontroll og makt. Da for å unngå mer skade, som f.eks. politi.

Når man ser volden mot lærere og andre ansatte i skolen, så er det vel mer følelsen av kontroll og makt som er i hovedfokus hos eleven. Når en lærer, skole utviser for å ivareta endre elever og den utviste da går rett på hevn med mål o  grov fysisk skade på ansatte etterpå.

At man må ha vektere og adgangskontroll m.m. i skoler er en tankefull utvikling.

Dette var kanskje litt avsporing. Muligens kan det være kulturelle sider ved hevn også. I land uten fungerende rettsvesen, politi m.m. og økt fokus på såkalt ære, da er hevn mer i fokus.

Lenke til kommentar

Hevn skjer over alt , i skolegården , i vennegjengen , på arbeidsplassen ,  og ikke minst i forvaltningen. i lov om likestilling og diskriminering så er det gjort klart at det er forbudt å hevne seg på en som f.eks klager på noe/noen , hadde ikke dette vært et issue så hadde det ikke vært med i loven.

Men det er umulig å bevise at noen hevner seg , uten å bruke en skjønnsnemnd. Vi har jo diskrimineringsnemnd , menneh det hjelper lite for de som rammes på de områdene jeg beskriver ovenfor..  så godt initiativ av Ida å rette oppmerksomheten mot dette . etater er vel like interessert i å se på hevn-saker blant sine , som de er til å ansette en varsler

Endret av spiraltrollet_1
Lenke til kommentar

Hei! Takk for innspill!

Er det noen som har en hevnhistorie fra det virkelige liv? Ta i såfall kontakt med meg på [email protected]/ [email protected]

Vi vil gjerne dele folks erfaringer. Kanskje noen har planlagt og gjennomført en hevn og gått videre med letthet etterpå? Eller kanskje noen har gjennomført og angret? 

Vi vil belyse at det er normalt å tenke på hevn og at det er vanligere enn vi tror. Vi ønsker ikke moralisere, men reflektere:)

 

Alt godt! 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...