Jump to content
Sign in to follow this  
Sebastian Storvik

Astrup om makten i Silicon Valley, digitalisering, Internett og demokrati

Recommended Posts

/2525/2525771/DSC00848-Edit.300x169.jpg

Astrup om makten i Silicon Valley, digitalisering, Internett og demokrati

 

 

 

 

 

Tidligere digitaliseringsminister, og nå kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup forteller om hva han tar med seg av digitalisering inn i sin nye jobb. Hvilken betydning for demokrati og internasjonale relasjoner får oppbyggingen av de store multinasjonale plattformselskapene, er det mulig å stå i mot kontrollen Facebook og Google har over våre liv?

 

 

Share this post


Link to post

Jeg har ikke så veldig god tro på Astrup. Han er sikkert flink som økonom. Men når han snakker om digitale grunnmurer, så vet han ikke egentlig hva han snakker om. Jeg mener landet bør ha digitaliserings- og moderniseringsministre som faktisk vet noe om det fagfeltet som de opererer innenfor, litt på samme måte som justisminister bør ha juristbakgrunn, og på samme måte som landbruksminister bør ha agronombakgrunn eller tilsvarende.

Share this post


Link to post
BjartmarO skrev (37 minutter siden):

Jeg har ikke så veldig god tro på AstrupJeg mener landet bør ha digitaliserings- og moderniseringsministre som faktisk vet noe om det fagfeltet som de opererer innenfor, litt på samme måte som justisminister bør ha juristbakgrunn, og på samme måte som landbruksminister bør ha agronombakgrunn eller tilsvarende.

Det er nå en gang slik at statsrådene kun leder et departement, ofte i kortere tid, mens de ansatte i departementet jobber der år etter år, uavhengig av hvem som er leder.

Det er departementet som har spisskompetansen, ikke statsråden.

Det er utvilsomt at det hadde vært nyttig med en leder som i det minste vet litt om fagfeltet, men det blir litt som at lederen i Equinor,  skulle ha bakgrunn som oljearbeider for å lede et oljeselskap, eller at toppsjefen i SAS må være pilot.

Det hadde sikkert vært "kjekt" for en leder å vite litt om fagfeltet selskapet driver innen, men ledererfaring og økonomiutdannelse er nok viktigere for en leder.

Dette er årsaken til at statsråder ofte flyttes rundt, deres oppgave er å lede departementet slik at regjeringens politikk i størst mulig grad gjennomføres, mens de ansatte i departementet tar seg av selve lovforslagene og de forskjellige sakene som krever kompetanse, statsråden fungerer mest som en blanding av gallionsfigur og PR-jippo-apekatt, enn faglig leder.

Share this post


Link to post

Det vel strengt tatt ikke Facebook og Google som har kontrollen over våre liv. Tar tjenester en oppgir metadata o.l men kan opte out av hvilken som helst dag til fordel for Stater og Myndigheter som mer og mer skal regulere ett engang designet åpent fora, kun fordi det nå er noe "alle" bruker og i tillegg masseovervåke befolkningen i "sikkerhetens" navn.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...