Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Id-brikke svindel advarsel


Taurean

Anbefalte innlegg

https://e24.no/privatoekonomi/i/WbBRGa/shadi-ble-svindlet-for-millionbeloep-og-saksoekt-av-bank-norwegian-naa-er-hun-frikjent

Visste aldri at bare å få id-brikke tilsendt feil person kan få så store konsekvenser.

Tenkte bare på min egen situasjon, har flytta mye de siste to-tre åra. Husk å oppdatere alle forskjellige banker og kredittinstitusjoner med riktig adresse. Man får jo tilsendt nye kredittkort og bankkort. Fort gjort at sånt kommer på avveie.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
3 hours ago, Dubious said:

Helt idiotisk at de sender slikt til postkassen
Men, jeg har passord i tillegg til brikken, er det ikke alle banker som krever det?

BankID krever tofaktor med personlig passord og engangskode, så jo, få tilsendt en kodebrikke er bare halve id-tyveriet.

Dette er sivilrett også, så kravet for å få medhold er jo "bare" å etabelere sannsynlighetsovervekt. Bankene som går etter offerene her argumenterer med at id tyveri av denne typen er så vanskelig at offeret må ha vært uaktosom eller medvirket selv for at det skal være mulig.

Endret av MailMan13
Lenke til kommentar

Er litt enig med han over, man må nok være minst noe uaktsom dersom ditt personlige passord kommer på avveie - gjerne over tid - da det er slik noen kan gjøre skade. Kan bruke meg selv som et eksempel, for to år siden hadde jeg ikke two factor-sms på mine eposter, og før dette hadde jeg ikke endret passord på år og dag. På en eller annen måte kom mine passord på avveie og paypal ble godt tømt (heldigvis ble alt løst innen en dag takket være god paypal support).

Når sant skal sies kan dine passord komme "lett" på avveie dersom det blir angrep på en server der de oppholdes, eller programvare du bruker får sikkerhetshull som misbrukes (som eks skjedde med discord og remotr med keylogger eller at noen kunne se det du så på skjermen). 

 

Så det lønner seg å endre sine passord fra tid til annen, ha en del variasjon blant flere samtidig, oppdater dine program, ikke del "fritt" din personinfo mer enn nødvendig, og bruk two step auth sms eller app hvor det er mulig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...