Gå til innhold

Kjøpe seg inn i gjeldfri leilighet


mikkelrev86

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg eier en leilighet i Oslo som er nedbetalt uten gjeld. Denne har vært utleid en periode da jeg har bodd i en annen by.

Her har jeg fått kjæreste/samboer som nå flytter tilbake til Oslo med meg. Vi har tidligere bare leid sammen.

 

Vi tenker å flytte inn i leiligheten min og jeg har lyst at hun skal få mulighet til å kjøpe seg inn i boligen. Dette for å gjøre fordelingen mer likt i forholdet og at det bedre at det er vår leilighen enn min.

 

Hun har ingen egenkapital og er akkurat ferdig med masteren. Jeg er litt eldre og har jobbet lenge.

Det er nærliggende å tro at det vil enda gå noen år før hun får god lønn i arbeidet. Jeg er godt lønnet i oljebransjen.

 

Hvordan foreslår dere at hun kan kjøpe seg inn? Hun har nok ikke råd å ta et lån på 50% av boligen for å betale meg den summen og i tillegg dele fellesutgiftene.

 

Er alternativet f.eks 25% eierandel på henne eller nedbetaling over tid?

Noen som har erfaring med dette? Ønsker en fin ordning for begge hvor jeg ikke gir fra meg noe gratis men samtidig ikke krever alt til meg selv

 

Kan nevne verdi er ca 6,6MNOK

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Burde kanskje slenge denne over i privatøkonomiavdelingen? Eller planlegger dere massiv oppussing samtidig? 

Hun kan jo alltids ta opp lån i banken med deg som medlåntager. Litt trøblete siden hun ikke har egenkapital, men kan gå greit siden bolig er gjeldsfri og risikoen er lav for at du ikke vil betale dersom hun slutter. 

 

Alternativt så får hun en privat låneavtale dere to imellom, hvor hun får 25% av boligen og et privat lån på 1,65mill. Så får dere bli enige om renter og slikt. Litt usikker på om man må betale dokumentavgift samboere imellom når man overfører eiendeler mellom parter. Vil ta litt tid før du har alle penga dine på egen konto da, rundt 13 år eller så med 10k/mnd. Pluss eventuelle renter

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sjekk hva hun kan låne uten at du er medlåntaker (men realkausjonist - pant i hele boligen. Det kommer banken til å kreve. Skulle det verste skje og hun misligholder har du vel råd til å kjøpe hennes andel tilbake med gjeldsfinansiering eller ved bruk av kjøpesummen du får fra henne), og la henne kjøpe dette. Så lar du henne kjøpe seg opp til 50% hvis hun ønsker når hun har råd. I mellomtiden dekker dere boligspesifikke utgifter etter eierbrøk.

 

Edit: Jeg kan for øvrig anbefale å la henne kjøpe seg inn. Det er rimelig gjort av deg, og det gjør samlivet bedre er min erfaring. Forutsatt at dere har vært sammen et stund og har tenkt til å være sammen lenge, da.

Endret av Herr Brun
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...