Jump to content

nils9

Medlemmer
 • Content Count

  59
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 :)

Recent Profile Visitors

978 profile views
 1. Det er ditt firma som er selger, du videreselger varer fra dine leverandører som sender direkte til kunden (dropshipping). Dermed må du registrere deg for VAT i alle land der vare sendes fra, og i tillegg i andre land hvor du selger over distance threshold (grense varierer land til land). For at det skal fungere som du vil, så må du lage en platform ala amazon, ebay der leverandørene legger opp sine tilbud og selger direkte til brukerene, og du så fakturerer selgerene en % av beløpet. Dette er ikke helt riktig. VAT på varer skal betales i salgslandet eller der hvor varen sendes fra, fram til man overstiger distance treshold (feks 100K til DE, 25K til FR årlig), da må man registrere seg i kjøpers land og betale VAT der. MOSS gjelder ikke fysiske varer.
 2. Fant du ut noe mer ? Tror det er lurt å ta kontakt med en dansk regnskapsfører. Jeg tror ikke du skal betale skatt i Danmark hvis du ikke har virksomhet der bortsett fra bankkonto og kunder der. Akkurat hva du må gjøre i praksis er jeg ikke sikker på. Men uansett så vil du ikke måtte betale skatt både i Danmark og i Norge. Utbytte fra Danmark (hvis du betaler skatt der) er ikke skattepliktig for det norske firmaet.
 3. Hvor kommer pengene fra, har de stått på bankkonti siden din bror fikk? Hvis det er verdier i aksjer feks så kan du kanskje regne utifra verdistigningen på aksjene.
 4. Feks 30%-40% i globalt indeks fond, resten på høyrentekonto. En tommelfingerregel sier at man skal sette like mye prosent som alderen (60%) i bonds/høyrentekonto, resten i aksjefond (40%).
 5. Men det er fremdeles ikke veldig klart akkurat hva man skal kunne ta med til EØS. Feks som nevnt hvorfor skal pensjonister i spania bli utmeldt fra folketrygden? Hvorfor kan man ikke opptjente trygdetid mens man bor i EØS? Hvis det altså skal være helt fri flyt av personer og tjenester rundt om i EØS. Og hva skjer hvis noen nå tar med nav trygd til et utland og så registrer seg der som arbeidsledig, kan man da få støtte fra 2 (eller flere) land? Det er vel helt sikkert regler mot det, men har de rutiner for å forhindre det?
 6. Ja, dette vil jo ha veldig store konsekvenser for mange. Hvordan er det i andre land? Mister man medlemskap i svensk og dansk og etc folketrygd hvis man bosetter seg i et annet EØS land?
 7. For a sammenligne må du ta med leieinntekter på boligen, det vil tilsvare utbytte fra fond (selv om fondet ikke ut tåler utbytte går det inn i verdien av fondet). Brede indeksfonds inkluderer eiendom og alle andre bransjer. Det er dermed mindre risiko enn å sette pengen i kun en bransje (eiendom). Det er skattefordeler med bolig som kan gjøre det gunstig å spare i bolig.
 8. Tenker i forhold til Nav saken at kanskje andre forhold vil bli påvirket også. Feks så kreves 20 års trygdetid (tid bodd i Norge etter fylt 16 år) for å kunne ta med pensjon til utlandet utenfor EØS. Kan man kreve at de 20 årene med trygdetid skal inkludere tid bodd i EØS? Og ang den pågående nav saken, en hypotetisk tanke: Hvis man ikke har reist til utlandet fordi men fikk beskjed om at man ikke kunne ta med nav penger til utlandet, kan man nå kreve erstatning for å ha gått glipp av et utenlandsopphold? Lurer også på hvordan andre EØS land håndterer trygdeeksport, er det der fritt frem å flytte rundt i EØS, eller krever noen land at man oppholder seg i landet? Det er ihvertfall godt at vi har 10k milliarder til å dekke dette da.
 9. Visa har ingenting med bankkonto og kontoformat å gjøre. En norsk bank vet da ikke hva slags kontonummer en utenlandsk butikk har på sin bankkonto.
 10. "mot en svensk konto" er ikke veldig dekkende, og uriktig. Man kan i Sverige og Norge gjøre transaksjoner i NOK sek og andre valuta. En svensk selger kan selge i nok med visa, akkurat som en norsk selger kan selge i NOK med visa til utenlandske kunder. Hvorfor svenske butikker tar nok er fordi de gir dårlig kurs og dermed reduser visa sitt gebyr. Så den norske banken skal ikke legge på noe % på en transaksjon i Sverige i NOK. Antagelig vis så har OP regnet feil eller noe annet uvanlig feil har skjedd.
 11. Jeg tenkte mest på den norske siden av det å emigrere.
 12. Holder til mellom et par land i Asia, er ikke skatteresident i noen av dem.
 13. Må bare dele dette mens jeg feirer! Har bodd i utlandet noen år og har nå endelig fått bekreftet skattemessig emigrasjon fra Norge! Så nå har jeg mulighet til å drive firma i skatteparadis til gunstig betingelser og trade aksjer etc uten noe gevinstbeskatning. Har også tenkt på å starte noe sammen med partnere i Norge, da er det viktig å gjøre det riktig for at firmaet ikke skal blir skattemessig til Norge, og heller ikke bli et NOKUS selskap. Noen andre som er tax-free her?
 14. Man kan lage en privat kjøpsavtale som er gyldig uten å tinglyste det. Da slipper man dokumentavgift, og hun kan enkelt få et privat lån av deg.
×
×
 • Create New...