Gå til innhold

nils9

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av nils9

  1. Fant dette ang lump sum taxation i Sveits. Det kan kanskje forklare hvorfor Sveits er så populært. https://assets.kpmg/content/dam/kpmg/pdf/2016/06/ch-lump-sum-taxation-en.pdf
  2. Men det blir vel 15% kildeskatt på utbyttet til Norge. Hvor mye mindre er det enn hvis man bor i Norge? Og formueskatt til Sveits er vel mye mindre enn i Norge, da man også kan forhandle fram en sats. Men hva med UK? Det er vel også et ganske sivilisert land med mye business og bra sted å bo?
  3. Virker som alle de rike flytter kun til Sveits nå. Er det pga at skatteavtalen er spesielt gunstig? Den bruker kanskje fordelingsmetoden? De som flytter er vel skattepliktige til Norge i 3 år etter de har flyttet og 5 år etter det igjen for capital gains hvis de selger, så total 8 år ta det å bli helt utflyttet fra Norge. UK og Cyprus har jo nondom konseptet som betyr at utenlendigner bare trenger å betale skatt på inntekt de fører inn i landet, det må vel være mye mer gunstig enn Sveits sine regler. Men skatteavtalen med UK inkludere så vidt jeg husker ikke formue. Andre land har en makskatt i x antall år, feks Italia har vel en ordning med flat 100k eur skatt. Så, hvorfor akkurat er Sveits best?
×
×
  • Opprett ny...